Emar hakkinda.. Allah rizasi icin yardim!:(

Tekrar MR çektirmenize gerek yok ki, skolyoz da tanı için direkt grafi yeterlidir. Doktorunuz skolyoza bağlı bir disk problemi olup olmadığını anlamak için MR istemiştir diye düşünüyorum. Omuzlarda asimetri, kürek kemiğinde dışarı doğru belirginleşme skolyozun beliritileri arasındadır.

Nadirde olsa gerileme mümkündür deniliyo. Bu konuda bi fikri olan var mi? Ne yapicami sasirdim cok caresizim nolur bana ve tum hastalara dua edin nolur

Canım sen ne kadar telaşlandın öyle...
Öncelikle teşhisin kesin değil.
Ayrıca skolyoz o kadar vahim bir hastalık değil.

Gitgide kambur olacaksın diye bir şey yok.Zaten skolyozun çeşitleri var.Kimisi öne,kimisi yana eğimli oluyor.
2 tane arkadaşımın skolyoz olduğunu yıllar sonra öğrendim.
Söylemeseler asla anlamazdım ki bizler 40'ını geçmiş insanlarız.Birşey olsa bu yaşa kadar olurdu.
Söyleyince farkettim 1 tanesi çok çok hafif eğik duruyor.Ama çevrene bir bak,kim dimdik duruyor ki...

Yaşın genç,inşallah yoktur ama varsa bile sana korse ve egzersiz verirler,yüzme önerirler.
Annene de söyle üzülmesin.Dediğim arkadaşlarımın 2'şer tane çocukları da var ayrıca belirteyim.

İyi dileklerinz ve desteginiz icin saolun ama o kadar caresizimki dua bile edemiyorum derecemin artmasindan cok cok cok korkuyorum hep yan yatardim ama dunden beri sirt ustu yatmaya calisiyorum ne yapsam sanki hastaligi artiracakmis gibime geliyo sanirim artik hicbisey eskisi gibi olmucak hayatimda Allahimdan bu derdi benden almasini diliyorum ve hasta olan herkesten Allah herkesi korusun hastaliklardan

Saolun ama sabahtan beri agliyorum gozlerim balon gibi oldu annemde agliyo

Ama hic gecmezmis bu hastalik yani omurga hic bizaman 0 lanmazmis o yuzden cok uzuluyorum bide hep kamburlasicam ve ameliyat olucam gibi dusunuyorum cok kotuyum

20 yaşındaysanız ilerlemez. merak etmeyin. kamburlaşma ve ameliyatlık bir durum olmayacak hayatınızda. sadece ağır kaldırmamaya çalışın ve biraz egzersiz.

sizinkisi ilerlemez önemli bir şeyiniz yok. rahat olabilrsnz

öncelikle geçmiş olsun. ben de skolyoz olduğumu öğrenince senin gibi düşüncelere dalıp ağlamıştım, ama işin aslı öyle değil. üstünü soyun ve birinden yardım isteyip sırtının fotoğrafını çektir bak bakalım omurgana nasıl duruyor ... eminim sen anlamayacaksın bile eğilmeyi. yani %5-10 eğilme varsa gözle seçilmiyor bile ama skolyoz deniyor, korkma artmıyor da. tabiki dr un verdiği egzersizleri yapman gerek. 3 yıl oldu ben de hiç bir şey yok hala aynıyım. göğüslerin iriyse olabilir ya da duruş bozukluğundan da olabilir tatlım... üzülecek hiç bir şey yok emin ol... dediğimi yap ama rahatlarsın gözünle görünce...

Saolun cvbiniz icin Allah sizede sifalar versin aynada kendimi inceleyince sag omzumun daha dusuk oldugunu ve kollarimi uzattigimda sag kolumun daha uzun oldugunu goruyorum sirtimda Allaha sukurler olsun bi kamburluk yok su an icin baya zamandirda dustan once goguslerimden anliyodum bi gogsum digerine gore daha asagidaydi ama bisey sezmemistim umarim artma olmadigi gibi birden terkeder beni ve tum hastalari bu hastalik

Ogrendigimdn beri cok tedirginim :S yatarken otururken bisey dikkat etmem lazimmi? Mesela simdi sag omzumu daha dik tutmaya calisiyorum ama bitaraftanda alttan daha cok egilmesinden korkuyorum universite ogrencisiyim acaba ders calismam yada canta tasimam artirirmi derecesini? Cok soru sordum farkindayim ama nasil bi psikolojide oldugumu anliyorsunuzdur umarim simdiden Allah razi olsun

seni çok iyi anlıyorum, ama konu hakkında uzman olmadığım için bana verilen tavsiyeler üzerinden cevaplayabilirim. şöyle ki, ağır taşımak, kaldırmak zararlı dik oturmak gerek, ayrıca egzersizleri mutlaka yapmalı. sana verdi mi egzersiz tablosu? esneme germe direnç uygulama... bir de mutlaka başka bir dr a daha görün bence.

Anliyorum sagolun cuma gunu sabah ogrendim dedigim gibi aslinda sirtimdaki kasilmalar icin gitmistim mr sonuclarina gore tedavi uygulanicakti ama aciklayici bisey cikmamis derken son grafilere bakip skolyoz var dedi bende o sokla yamuk yattigimi bundan olup olamicani sordum olabilir dedi sonra skolyozsa napabilirim dedim bisey yapma ama egzersiz yapabilirsin dedi pazartesi yada sali en gc carsamba ayrintili raporu gelicekmis mr in ozaman tekrar geliceksin dedi tabi ozamana olmez sag kalirsam dun ve bugun okadar cok agladimli babamin tanidigi bi doktora grafileri goturduk oda onemli bisi olmadigini soyledi sirtima bakti ust tarafa basinca agridi sokaktaki cocuklarin %20 sinde varmis benimkinden guya spor ve egzersizle gecirebilirsin dedi ama bu hastalik gecmezmis diyince seninle kalicakta olsa kotu bisi deil dedi ama daha cok moralim bozuldu ileride cocugumu bile tasiyamicam belkide tabi dogruabilirsem ben tek cocugum ve en buyuk hayalim 4 cocuklu kocaman bi ailem olmasiydi ama bilmiyorum cok kotuyum Allahim yardim etsin

yok daha neler ! aa kendine yazık ediyorsun canım ya, çocuğunu niye taşıyamayasın ki. çok büyük bebek olursa ağrın olur demişti dr bana. çok büyütmeyiz biz de minik bebek yaparız, olursa tabi :) zaten büyük bebek ya da çoğul gebeliklerde herkes sorun yaşar ki bize özel değil yani :) sana bir şey diyeyim mi Allah başka dert vermesin şu an benim, eşimin ve annemin uğraştığı sağlık problemlerini bir bilsen skolyozuna sarılarak kaçacak yer ararsın :) Hamdolsun demek gerek bence...

Allah hepinize acil sifalar versin diyim ozaman cok buyuk bi nankorluk yaptigimin farkindayim skolyozu olmasa bile yuruyemeyen konusamayan doguramayan insanlarin oldugu bilincindeyim ama iste ilerisini dusundukce kahrediyo beni bu hastalik ve surekli surekli okudugum "ameliyatsiz iyilesme mumkun degil" cumlesi.. Allahtan bu derdin caresini istiyorum

çok teşekkür ederim canım. inşallah tez zamanda sağlığına kavuşursun. her şeyi zamana bırak, Rabbim büyük.

defalarca emar çektirmiş biri olarak emarı yeniden istemeni tavsiye ederim sırt üstü yatman lazım emar çekilirken hiç konuşmaman ve kımıldamaman lazım o esnada oyüzden yeniden iste cnm

defalarca emar çektirmiş biri olarak emarı yeniden istemeni tavsiye ederim sırt üstü yatman lazım emar çekilirken hiç konuşmaman ve kımıldamaman lazım o esnada oyüzden yeniden iste cnm

Cevabiniz icin saolun ama 2. Bi mr pek bisey degistirmez sanirim cunku egriligi baya tespit etmisler sanirim skolyozum gercekten haftaya raporda gondericeklermis ayrintili ozaman daha iyi belli olucak hersey galiba

Bana da skolyoz teshisi koyuldu ayakta rontgen cekildim. Cok uzulmedim cunku keske sadece skolyoz olsam duzelebiliyor en azindan ama ankilozan spondilit hastasiyim ve tedavisi yok gittikce egilecegim. Kendini uzme bir kez de baska doktora gidip rontgen isteyebilirsin. Benim tum omurga mr cekilmem lazim ve her sene ama o cihazdan cok korkuyorum sadece yarim girmistim bilmiyorum ne olacak halim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…