Embriyo 5.güne gitmedi

xxxcemre

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2015
236
127
103
46
Arkadaşlar lütfen Bi akıl verin benim bundan 5 ay önce yani 8 martta 7 tane yumurta toplandı 5i döllendi 5.güne gitti transfer olumsuz geldi agustosta tekrar tedaviye girdim ama başka merkezde yine 7 tane toplandı 5 embriyo oldu ama 5.güne hiç kalmadı yani kafamda ister istemez sorular oluştu neden böle olmuş olabilir nerede hata var bendem i merkezdemi anlamadım. Lütfen bi cevap verin bundan sonra napıyım

Ben böyle bişey yaşasam merkezde hata görürdüm.. 3. Gün transfer etselerdi gelişimi yavaşsa ya da durumunun kötü olduğunu size bildirdiler mi?

5.güne gitmediyse girmeyeceğini anlayıp 3.günde dondurmaları gerekirdi . Belki de hepsi kalitesizdi onun için dondurmamış olabilirler. Önceki merkezdeki 5 embriyo 5. Güne gitmiş onlardan hiç dondurulmadı mı onları deneseydiniz . Allah yardımcınız olsun

Bazı merkezler 5. Güne gitmeyen embriyoları transfer etmiyorlar belki sizin hastaneniz de öyledir

5 emriyonun 5 i ide genetiğe göndermiştim tamamen sağlıklı bulup tekrar tekrar tedaviye girmek istemedim nitekim 1 tanesi sağlıklı geldi transfer edildi tutmadı. Genetiğe gidecek embriyo bile kalmadı bana bir yerde hata var gibi geliyo acaba merkezi mi değiştirsem yani sizdede mantıksız gelmedimi

Tabiiki o ay cikan yumurtalarin kalitesiz olma olasiligi da var, bu yuzden de 5. gune ulasamamis olabilirler. Ama yasiniz 35 ustu degilse, daha cok merkezin laboratuvarinda sorun gorurdum. Cunku kiyas yapabilecegim gecmis veri mevcut, 7de 5 iken simdi 7de sifir olmasi biraz laboratuvara bagli gibi. Ozellikle genetik yaptiranlarin doktordan cok laboratuvar secimine obem vermesi gerektigini dusunuyorum gecmis olsun, insallah bir dahaki sefere birden fazla embriyo genetikten saglikli doner

Bence merkezle alakalı değil bazen yumurtalar kalitesiz oluyor o zamanda yapacak bir şey olmuyor . Tamamen sağlıksız embriyoyu sadece transfer etmek için transfer etmek sizi üzmekten başka bir şey olmaz . Tabi ki merkezde ister embriyo koyayım tutsun diye sonuçta tuttukça onlarında kaliteleri artıyor . Ama her şey kadında ve yumurtada bitiyor .

Benimde 9 yumurtamin 6 sı döllendi.3.günden sonra gelişimleri yavaşladi sadece 1 tanesi 5.güne gelebildi oda düşük kalitedeydi.Doktor 3.güne kadar yumurtanın etkin rol aldıgını daha sonraki günlerde spremin etkin rol aldigini söyledi. %70-80 sprem %20-30 yumurta kaynaklı dedi.Sprem degerlerinde gen testinde hicbisey yoktu eşimin.sprem var işlevi az dedi.Bi daha ki tüp bebek denemesini mikrocip yöntemiyle deneyelim dedi.Bence labratuvar ortamı ve emriyolog da önemli etken.Labrotuvarı cok iyi secmek gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…