Embriyo dondurma ve kalitesi

Birkadinnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2021
107
53
28
36
Merhaba. Tüp bebek sürecindeyim. 5. güne 7 adet embriyo ulaştı fakat kaliteleri kötü gibi geldi bana. En iyisi 3ab diğeri 3bb. Kalanlar hep 2bb. 3 ab transfer edilecek bir sonraki ay. Kalan 6 tane donduruldu. Ama aklıma takılan şey 2bb embriyo dondurulmaya değer bir kalite mi? Netten bakıyorum sanki düşük kalite gibi neden dondurma teklifi ettiler anlamadım.

Merhaba
Öncelikle hayırlı olsun, inşallah dondurulmuş embriyolarınızdan en azından biri size evlat olur kucağınızı doldurur
3ab ve 3bb orta kalite diye biliyorum.
Sizinde dediğiniz gibi 5. Gün embriyosu için 2bb kalitesi iyi değil. Hangi Hastanede yaptırdınız ??
Yumurta kalitesizliğiniz mi var

Antalya ıvf. Yumurta kalitesizligim mi var bilmiyorum daha önce bununla ilgili bir şey söylenmedi. Ben doldurulacak kalitede mi diğerleri dedim dondurmadan önce evet bunlar blast oldu dediler sadece. Daha sonra gördüm kalitelerini.

Tamam blast da ne kalitede blast ?? Benimde 2. tüp bebek denememde 5. gün 2 tane iyi kalite dediler. Tutmayınca aslında embriyolarında iyiydi dediler. Sonradan dosyamın içinde Grade 3 yazdığını gördüm araştırdım orta kalite yani. Hepimizi nakit olarak gördükleri için kendi işlerine nasıl geliyorsa öyle yapıyorlar.

Sizin ilk denemeniz mi ?

Evet ilk deneme. Ben de sonradan kalitelerini görünce hayal kırıklığına uğradım. Evet donmuş yumurta maddi olarak çok pratik ama ben 3 tüp dondurttum bir tane de onlar dondurdu transfer için. 4 defa transfer olduğunu düşünsenize her defasında umut etmek ne büyük hayal kırıklığı. Bilseydim son tüpü dondurmazdım. Onu deneyeme kadar yeni iğnelere başlarsın. Kafam karıştı. Insan böyle zamanlarda güvenmek zorunda kalıyor sonra bi taraftan da kandırılıyor muyum diye düşünüyorum.

embriyolarınız orta kalite 5. gün dondurulmuş embriyolar için kaliteleri çok iyi değil ama umutuz olmayın orta kalite embriyoyla hamile kalan çok var

Kızlar merhaba benm de 5. gün 5ab kalite embriyom var sdece bir tane diğeri 2ccydi onu dondurm gereği görmedi hastane .
5 ab kalit nedir her yerde 5aa cok iyi diye okudum 5ab ile ilgili kimse bişey dememiş

Kalite olayını bana anlatır mısınız 5 taneden 2 tane kaldı 3 .gün sonrası donduruldu ama kalite söylenmedi

Yumurta ve spermin kalitesi embriyonun kalitesini belirliyor. Hem hücrelere bölünme hemde farkli bir kaç derecede değerlendirip ona göre kaliteyi belirliyorlar.

Üzerinden epey zaman geçmiş ama sonucunuz ne oldu acaba aynı hastanede tedavi görüyorum da embriyolarm 3bb ve 2bb

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…