Embriyo gelisiminde sorun olanlar

Umudum14

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2019
10
3
1
38
Mrb kizlar. Bnm transferim bu sebepten iptal oldu. 7 yumurta toplandi. 3 u 3.gune kafar temiz ii dendi. Ama 5
Gune blast asamasina ulasamadi.sebebini bilemiyoruz.bnmle ayni seyi yasayan oldu mu paylasabiliriz diye dusundum.cok tesekkur ederim simdiden.

Mrb kizlar. Bnm transferim bu sebepten iptal oldu. 7 yumurta toplandi. 3 u 3.gune kafar temiz ii dendi. Ama 5
Gune blast asamasina ulasamadi.sebebini bilemiyoruz.bnmle ayni seyi yasayan oldu mu paylasabiliriz diye dusundum.cok tesekkur ederim simdiden.

merhaba. benim bildiğim kadarıyla embriyolarin sadece yüzde 40 i besinci güne kalabiliyormus. 3. günden sonra sperm dna si devreye giriyor ve 5. güne gidip gitmemesi spermin dna sinin sağlıklı olmasına bağlı. benim üçüncü gün üç embriyom vardı, ama besinci güne sadece biri kaldı. eşinizle ilgili bir sıkıntı var mıydı?

merhaba. benim bildiğim kadarıyla embriyolarin sadece yüzde 40 i besinci güne kalabiliyormus. 3. günden sonra sperm dna si devreye giriyor ve 5. güne gidip gitmemesi spermin dna sinin sağlıklı olmasına bağlı. benim üçüncü gün üç embriyom vardı, ama besinci güne sadece biri kaldı. eşinizle ilgili bir sıkıntı var mıydı?
Mrb. Esimde varikosel vardi 3 yil once ameliyat oldu.suanda sperm testi sayi anlaminda bi yuksek bi dusuk cikiyor ama dr en az ciktigi testinde bile tup icin yeterli demisti. Dr bi ay da bole olabilecegini sebebini bilinmedigini bir sonraki tup te embriyolari embriyoskopla takip edilebilecegini soyledi.sperm kalitesi icin keciboynuzunu kaynatip suyunu icirtiyorum.baska sizlerin yaptigi bisey var mi

Genelde bu durum ileri morfoliji de oluyor ki bizde oldu morfoloji bozuk olsa dahi spermin basndaki cekirdegn dnsna bakilarak sağlikli DNA ya sahip sperm ler dölleneniyor bizim tedavimz oyle oldu 3. Güne tek saglikla bolunen embriyo kaldı aslnda 3 ama biri tutunabilme acnsdan en iyisiydi yani erkek faktoru 5. Güne gitmesnde etkili diye biliyorm kadinin yumurtasnda zaten bozukluk varsa dollenme olmuyor çoğu zaman bildiğim kadarylak yanlışta biliyor olabilirm

Bu arada tedavinz 3. Gun embriyolari iyi olmadigi için mi iptal oldu yani gelismlerimi durdu

Canım hiç üzülme bende daha önce 6 kere tüp bebek yaptırdım ve hepside negatif ile sonuçlandı kimyasal gebelık bile oluşmadı neden olarakta embriyo kalitesiz ondan olmuyor denilmişti bende 7. Ci tedavime başlamadan 5 ay önce imom latte kullanmaya başladım eczanelerde satılıyor kesinlikle ilaç değil tamamen vitamin mineral ve folik asit içeriyor günde bitane içeceksin onun yanında bal tarçın çörek otu karıştırıp macun yapıp sabah akşam bir tatlı kaşığı yedim ve her akşam iki tane inciri saf zeytinyağına koyup sabahları yedim ve bunları tam 5 ay düzenli uyguladım eşimede beş ay boyunca neofertil diye gıda takviyesi içirmiştim sabah akşam bir tane yanındada sabah akşam taze kaynatılmış keciboynzu suyu içirdim veeeee beş ayın sonunda tam 16 tane birinci kalite blastokistimiz oluştu maşallah :) daha önce üçüncü güne zar zor giden iki embriyomuz olurdu doktorda bizde çok şaşırdık bu resmen bi mucizeydi herzaman doktorlardan bişeyler beklenmemeli cnm insan kendininde doktoru olmalı yeni bi tedaviye başlamadan beş ay önce sende bunları dene muhakkak faydasını görürsün bol şans diliyorum

Canım hiç üzülme bende daha önce 6 kere tüp bebek yaptırdım ve hepside negatif ile sonuçlandı kimyasal gebelık bile oluşmadı neden olarakta embriyo kalitesiz ondan olmuyor denilmişti bende 7. Ci tedavime başlamadan 5 ay önce imom latte kullanmaya başladım eczanelerde satılıyor kesinlikle ilaç değil tamamen vitamin mineral ve folik asit içeriyor günde bitane içeceksin onun yanında bal tarçın çörek otu karıştırıp macun yapıp sabah akşam bir tatlı kaşığı yedim ve her akşam iki tane inciri saf zeytinyağına koyup sabahları yedim ve bunları tam 5 ay düzenli uyguladım eşimede beş ay boyunca neofertil diye gıda takviyesi içirmiştim sabah akşam bir tane yanındada sabah akşam taze kaynatılmış keciboynzu suyu içirdim veeeee beş ayın sonunda tam 16 tane birinci kalite blastokistimiz oluştu maşallah :) daha önce üçüncü güne zar zor giden iki embriyomuz olurdu doktorda bizde çok şaşırdık bu resmen bi mucizeydi herzaman doktorlardan bişeyler beklenmemeli cnm insan kendininde doktoru olmalı yeni bi tedaviye başlamadan beş ay önce sende bunları dene muhakkak faydasını görürsün bol şans diliyorum
Imom latte yi duymustum. ama cesaret edip almamistim. Cok tesekkur ederim.mutlaka denicem.

Bu arada tedavinz 3. Gun embriyolari iyi olmadigi için mi iptal oldu yani gelismlerimi durdu
Cnm 3.gune kadar dollenme bolunme vs normaldi. 3. Gun temiz 3 tane var denildi ki yuzde kirki old icin normalmis.fakat 3. Gunden sonra iki tanesi 7 de biri 9 kadar bolunebildi. Blast olmadi. Transfer gunu 9 olan morula asamasina geleni 6.gune bekleyelim blast olursa donduralim denildi. Ama o da ulasamadi. En bastan kotu gitse 3. Gun transfer dusunulebilirdi.

Anladm canim bizimkilerde senin gibiydi yani embriyolar hepsinide trasnfer ettrdm disards dedim yitip gideceğine içimde gitsnn ama oyle olmadi gitmedi biri kaldi bana Allah izin verirde dogarsa ona hep anlatacagm bı hikayesi var simdiden yine olursa 5. Güne gitmeyeck embriyo zaten anlasiliyor 3. Gün hemen olsun bence trasnfer 2. Gun yaptiranlari da duydum ben herşey gönlünce olsun güzel kardesim:dua::dua: tez zamanda iyiki dogurdum diyecegin bı evlatcgn olsun hepimzn insallah:nazar: U Umudum14

Anladm canim bizimkilerde senin gibiydi yani embriyolar hepsinide trasnfer ettrdm disards dedim yitip gideceğine içimde gitsnn ama oyle olmadi gitmedi biri kaldi bana Allah izin verirde dogarsa ona hep anlatacagm bı hikayesi var simdiden yine olursa 5. Güne gitmeyeck embriyo zaten anlasiliyor 3. Gün hemen olsun bence trasnfer 2. Gun yaptiranlari da duydum ben herşey gönlünce olsun güzel kardesim:dua::dua: tez zamanda iyiki dogurdum diyecegin bı evlatcgn olsun hepimzn insallah:nazar: U Umudum14
Cok tesekkur ederim cnm. amin ins. Sen de ins saglikla kucagina alirsin.mucize olmus.gercekten. dr vicdanim elvermez dedi. Bnde tmm dedim. Bidaha olursa transfer edilmesini isticem.

Cnm bisey sorabilir miyim. Corek otu ogutulmus mu tane mi olcak.

Canım embriyoyu 3.güne yumurta 5.güne sperm getiriyormuş benim ilk denemede 3 döllendi 3.güne 1 tane geldi 2.denemede 1 tane döllendi sonuç ikiside negatif 3.denemede 6 tane döllendi 3.güne geldiler Dr dondurup gelecek ay çözecek ve 5.güne gelmesi için birakacaz dedi çozdurme işleminde sadece ikisi çözüldü ve 5.güne gelemeden gelişimleri durdu transfer iptal 4.denemeden önce eşim vsrikosel ameliyatı oldu 6 aylık ilaç tedavisi gördü bu defa 8 embriyo oluştu 3.güne hepsi 5.güne 5 tanesi geldi iki transfer edildi 3 tane donduruldu transfer edolenlerden biri tuttu ama 11 haftalık kaybettim şimdi donmusları transfer için hazırlık aşamasındayiz pazartesi transfer olacak inşallah güzel haberler alırız her deneme farklı canım eşime neofertil ilaç kullandı bize yaradı deneyin inşallah sizde fayda görürsünüz cnm Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatları nasip etsin inşallahhhhhhh

Back
X