• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Embriyo kalitesi ile ilgili yeni bilgiler

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mblog
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Mblog

Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2025
504
135
18
30
Hanımlar ne diyeceğim sizlere bugün öğrendim ki 3.gün ve 5.gün embriyosu mı daha iyi mevzusuna parmak basacak bi bilgi edindim 3.günde olan kalitesiz olur diye bişey yok 5.günde 8 hücreli olmasını bekliyorlar ya 3.günde transferin sebebi 8 hücreliye erken gelmesiymiş. Yani 3.günde 8 hücreye ulaşan embriyo hızlı gelişmiş ve kötü demek değilmiş. Bilmiyorum bileniniz var mı aranızda ama soru işaretli olanlar için yazdım.

5. Gün embriyosu 100 den fazla hücreye bölünür blastokist seviyesine ulaşır. Sanırım yanlış ogrenmissiniz 🤗

Evet tabiki kötü değil ama 5. Gün embriyosu un şansı daha yüksek. 3,5,6 aslında canlı olan her embriyonun şansı var.
Evet canım. Öyle tabi zaten 3 ve 5 arasında tabi ki fark var ama 3.gün de 8 hücreye çıkan embriyolarında şansı baya yüksekmiş

Hanımlar ne diyeceğim sizlere bugün öğrendim ki 3.gün ve 5.gün embriyosu mı daha iyi mevzusuna parmak basacak bi bilgi edindim 3.günde olan kalitesiz olur diye bişey yok 5.günde 8 hücreli olmasını bekliyorlar ya 3.günde transferin sebebi 8 hücreliye erken gelmesiymiş. Yani 3.günde 8 hücreye ulaşan embriyo hızlı gelişmiş ve kötü demek değilmiş. Bilmiyorum bileniniz var mı aranızda ama soru işaretli olanlar için yazdım.
Zaten normal böşünmeyle ilerleyen 3. Gün emriyosu en az 8 hüçreli olması beklenir yani 5. Gün emriyosu 8 hücreli olmaz yanlış bir bilgi var burada. 3. Gün transferin sebebi emriyosu istenilen hızda bölünmemesi ve ellerinde emriyo kalıp anne rahminde gelişiminin daha iyi olabilmesi ihtimali için. Mesela benim 8 emriyom vardı ve yeterince hızlı bölünmüyordu ve doktor elimizde 5. Güne emriyo kalmayabilir 2 tane donduralım dedi. 5. Gün emriyosu transfer edildikten hemen sonra rahme tutunmaya çalışır 3. Gün ise rahimde bölünmeye devam eder. Sadece şuna çok katılıyorum Rabbim nasip edecekse 3,5 gün farketmez 2. Gün emriyosuyla canlı doğum yapanı okudum. Nasip💙

Evet canım. Öyle tabi zaten 3 ve 5 arasında tabi ki fark var ama 3.gün de 8 hücreye çıkan embriyolarında şansı baya yüksekmiş
Evet canım ben de 3. Gün embriyosu 8 hücreli bir embriyoyla hamileyim mesela şu an, amh düşük toplanan yumurta sayısı az olunca doktorlar 5. Güne götürüp riske atmak istemedikleri için 3. Gün transfer ediyorlar nitekim bende öyle oldu, ilk denememde 3. Gün embriyosu 10 hücreli transferi olmuştum negatifti. Bu kez 3. Gün embriyosu 8 hücreli transfer oldum çok şükür pozitif. 3. Gün embriyosu için beklenen 6-8 hücre arasında olması, en ideali de 8 hücreli olması 🙏🏼

Evet canım ben de 3. Gün embriyosu 8 hücreli bir embriyoyla hamileyim mesela şu an, amh düşük toplanan yumurta sayısı az olunca doktorlar 5. Güne götürüp riske atmak istemedikleri için 3. Gün transfer ediyorlar nitekim bende öyle oldu, ilk denememde 3. Gün embriyosu 10 hücreli transferi olmuştum negatifti. Bu kez 3. Gün embriyosu 8 hücreli transfer oldum çok şükür pozitif. 3. Gün embriyosu için beklenen 6-8 hücre arasında olması, en ideali de 8 hücreli olması 🙏🏼
Darısı bana olsun 3. Gün 8 hücreli dediler tek embriyom. Transfer hazırlık sürecindeyim. Nelere dikkat ettiniz dondurulmuş muydu. Transferden sonra neler yaptınız ilk transfere nazaran?

Darısı bana olsun 3. Gün 8 hücreli dediler tek embriyom. Transfer hazırlık sürecindeyim. Nelere dikkat ettiniz dondurulmuş muydu. Transferden sonra neler yaptınız ilk transfere nazaran?
Açıkçası farklı hiç bişey yapmadım, ikisinde de kendim iş yapmak istemediğim için annemde kaldım ev içinde ufak yürüyüşler yaptım, bol su içtim avokado ceviz nar suyu gibi besinler tükettim. Ama dediğim gibi ilkinde de birebir aynı şeyleri yapmıştım ikincisinde de aynısını yaptım ama nasipte varmış. Benim ilki dondurulmuştu, ikincisi taze transfer oldu. Benim vücuduma taze transfer daha iyi geldi mesela, olabildiğince pozitif olmaya çalışın. Ben aslında ilkinde negatif aldıktan sonra başıma gelebilecek kötü senaryoyu zaten yaşadım diyerek 2.de rahattım. Stres bence olumsuz etkiliyor size tavsiyem, bu süreçte yalnız kalmayıp yanınızda sohbet muhabbet edeceğiniz birileri olursa zaman daha çabuk geçiyor ben bu yüzden annemde kaldım mesela 🙏🏼

Back
X