Merhaba, ben de aynı problemi yaşadım hep, bizim problemimiz eşimin sperm sayı düşüklüğü, bunun için 6 kez tüp bebek tedavisi aldım, ilk gittiğim merkezde 12 yumurta toplanmıştı, 8 i döllenmişti ama 5. güne hiçbiri gitmedi, 2. tedavi de aynı oldu, 3. ve 4. tedavi için İstanbul'da ünlü bir merkeze gittim, ilk tedavide 5. güne gidebilen 2 embriyo oldu ama sağlıksız gebelik yüzünden küretaj yapıldı, aynı merkezde bir tedavi daha gördüm, 1 tane transfer edildi, tutmadı bu kez, transfer olabilmek bile benim için mucizeydi ama sonuç yine gebe kalamamıştım, döllenen 12-13 embriyo olmasına rağmen neden 5. güne giden olmuyor veya tek tük oluyor? bu sorunun cevabını kimse veremedi, İstanbul'daki merkezdeki sistemin işleyişinden ve ilgisiz kaba davranışlardan memnun olmadığımızdan bu kez Ankara'da Anatolia tüp bebek merkezine başvurduk, orada ilk tedavide 10 embriyo oluştu maalesef yine 5. güne gidemedi, Anatolia'da sistem çok iyi işlediğinden ve hocadan personeline ilgili ve etik çalışan bir merkez olduğundan 2. kez şans verdik oraya, ve hoca bu kez anne rahmi ortamına erken girmenin iyi olabileceğini düşünerek 3. gün transferi önerdi, bizim embriyolarımız için embriyoskop(embriyoları 24 saat izlem yapan, böylece en iyi embriyoyu seçmenin kolaylaştığı bir sistem) yapıldı ve gebe kaldım çok şükür, tedaviden de memnun kaldım, gereksiz hiçbir şey yapılmadı, beni de yormadı, yani bizim gibi hastalar için 3. gün embriyo transferi daha mantıklı bence.