• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Embriyoya yapılan test

Genetik testi sorduğumda bana şöyle dediler. Tüp bebek sürecinde embriyolara iki tür genetik test yapılabilir: biri kromozom testi (PGT-A), diğeri ise genetik hastalık testi (PGT-M)’dir. Kromozom testi, embriyoda Down sendromu gibi kromozomsal bozuklukları saptar ve genellikle 35 yaş üzerindeki kadınlarda ya da tekrarlayan düşük öyküsü olanlarda uygulanır; maliyeti yaklaşık 350 dolar civarındadır. Genetik hastalık testi ise SMA, kistik fibrozis, talasemi gibi tek genle geçen kalıtsal hastalıkları tespit eder ve ailede genetik bir hastalık öyküsü varsa önerilir. Bu testte önce baba taşıyıcılık açısından incelenir, eğer babada bozukluk saptanırsa anne de test edilir; her ikisinde de aynı genetik mutasyon bulunursa embriyolara PGT-M testi yapılır. PGT-M ileri düzey bir analiz olduğu için oldukça pahalıdır (yaklaşık 40–50 bin TL). Ben de bu iki seçenekten sadece kromozom testini (PGT-A) yaptırdım. Sonucu bekliyorum. “isterseniz genetik hastalıklar için olan testi de doğrudan embriyolara yaptırabilirsiniz” dedi, ancak maliyetli olduğu için yaptırmadım. Siz hangi testi yaptırmıştınız?
Doktorum bilindik bir prof o yapalım dedi yaptırdık. Sormadım o kadar detay. Geldi sonuç sevindik... Biz sonrası 12 li trombofoli paneli ve kromozom testi de yaptırdık. Cevap yok... O yüzden bu test falan da ne bileyim 🤷🏻‍♀️

Acaba evlenirken erkekten alınan kandan bu hastalıklara mı bakılıyor. Eşinizde birşey çıkarsa sizden de alırız dediler ama almadılar. Sma kendimiz baktırdık sonradan eşimde o çıkmadı. Ama evlenirken erkekten alınan kandan ne incelendi acaba? Mesela talasemi bakıldı mı acaba bir bilginiz var mı bu konuda
Evet bence bunlar talesemi falan da bakmışlardı, sonra biz çocuk düşününce sma testi yaptırdık eşim verdi onda çıkmayınca bana bakmadılar

Merhaba transfer öncesi embriyoya test yaptıran var mı? Kromozomlara mı baktırdınız yoksa gen hastalıklarına mı? Sonuçları nasıl geldi? 5.güne ulaşan embriyom olursa kromozom testi yaptırmayı düşünüyorum yaşım 37 olduğu için. Hepsi bozuk gelirse diye korkuyorum.
Biz yaptırdık 5. Ve 6.gün embriyolarım vardı 5tanesini pgt ye gönderdik 4ü sağlıklı bir tanesi %40 mozaik geldi birini transfer oldum çok şükür tuttu doğum yaptım. İmkanınız varsa kaç tane çıkarsa sizde gönderin genetiginden sağlam olduğunu bildiğiniz embriyoyu transfer olursunuz.

Biz yaptırdık 5. Ve 6.gün embriyolarım vardı 5tanesini pgt ye gönderdik 4ü sağlıklı bir tanesi %40 mozaik geldi birini transfer oldum çok şükür tuttu doğum yaptım. İmkanınız varsa kaç tane çıkarsa sizde gönderin genetiginden sağlam olduğunu bildiğiniz embriyoyu transfer olursunuz.
Merhaba hayırlı olsun evladınız. Size transfer yapılan embriyo 5.gün olan mı 6.gün blast olan embriyo muydu acaba

Doktorum bilindik bir prof o yapalım dedi yaptırdık. Sormadım o kadar detay. Geldi sonuç sevindik... Biz sonrası 12 li trombofoli paneli ve kromozom testi de yaptırdık. Cevap yok... O yüzden bu test falan da ne bileyim 🤷🏻‍♀️
12 li trombofoli paneli ve kromozom testi nedir neden yaptırdınız? Hamileyken mi yapıldı? yaptırdık. Doktorunuz kim? Benimki de prof.

Çok sevindim sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🥰💗 3 tanesini göndermeyi düşünüyordum kaç çıkarsa çıksın. Ama zaten toplamda 3 tane çıktı. Hepsi gitti teste. Sonucu bekliyorum. İnşallah 1 tane de olsa sağlıklı gelir de transfer şansım olur🤲🏽

Çok sevindim sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🥰💗 3 tanesini göndermeyi düşünüyordum kaç çıkarsa çıksın. Ama zaten toplamda 3 tane çıktı. Hepsi gitti teste. Sonucu bekliyorum. İnşallah 1 tane de olsa sağlıklı gelir de transfer şansım olur🤲🏽
Allah razı olsun 🤲
İnşallah hepsi sağlıklı gelir ☺️

Evet maalesef öyle. Tüp bebek süreci manevi ve maddi olarak zor bir süreç. O yüzden yaşamayan anlamaz. Allahım herkese yardım etsin ve sağlıklı bebişler versin🤲🏽

Back
X