Emdr tedavisi uygulanıp iyi olanlar varmı??

byzmgl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2018
24
10
38
34
21 haftalik hamileyim 1.5 ay evvel canimdan çok sevdigim babamı kaybettim. Bir gece ansizin bogaz enfeksiyonu ve burun tıkanıklığı geçirdim. O gece benim için travmaydı. Duvarlar üzerime üzerime geliyor nefes alamıyordum. Sabaha kadar hiç uyumadim ve şimdi 3 hafta oldu ve o günden beri hiç uyuyamıyorum. Sürekli kaygı halindeyim. Başımı yastığa koyup uzanarak uyumak benim için hayal oldu. Uyku fobisi başladı. Gece oluyor diye aglama nobetleri geciriyorum. Sabaha kadar uyumayıp işe gidiyorum. Hayatim dayanilmayacak bir hal aldı. Evimde tek başıma duramıyorum. Beni sıkıyorlar gibi oluyorum. Psikiyatriye gittim bana 3 seçenek sundu bunlar; 1. Klinige yatmak 2. Ilac tedavisi ama bebege gelecek zarardan kendim sorumluyum diye bir imza atılacak. 3. EMDR tedavisi. Benim için 3 secenegin içinde en iyi Emdr idi. Dün bir pisikiyatristle başladim. Ama bana iyi gelir mi bu yöntemi daha önce uygulayanlar memnun kaldı mı? Benim için çözüm olacak mı? Beynimi bu sorular kemiriyor. Sanki hic bir sey bana iyi gelmeyecek gibi. Bilgisi olanlardan yardim istiyorum ne olur bana deneyimlerinizi yazın!

EMDR travma tedavilerinde oldukça etkili yöntemlerden biridir. İyi bir uygulayıcıyla karşılaşırsanız mutlaka öneririm.

İlaç kullanmak hem durumunuz için uygun olmayacak hem de daha yüzeysel ve fiziksel geçiştirmelerle iyi hissettirecektir, oysa travmada kalıcı ve daha duygu odaklı çözüm istenir: kendinizi uygulamadan sonra bilişsel olarak daha sağlıklı hissetmeniz ilaç tedavisine oranla çok daha muhtemeldir.

ben emdr tedavisi aldım, benim deneyimim çok ilginçti yaşadığım sorunu aklıma getirmekte zorlanmaya başlıyordum, çok işe yaradıbende , tavsiye ederim

Çok şükür ben çok iyi oldum arkadaşlar bir gün bu yazıda kendini bulup ne yapsam diye kaygılanan biri olursa diye yazıyorum. Emdr yöntemi gercekten travma tedavisi icin çok iyi bir yöntem denedim ve fazlasıyla faydasını gördüm. Artık normal yasamima devam edebiliyorum tedavi sürecim 1 ay sürdü ama neredeyse her akşam psikologumla tedaviye devam ettim. Maddi yönden sıkıntı verse de ben çok iyiyim değer diyorum. Şimdi umutla ve hevesle evladımı bekliyorum 35 hafta oldum. Rabbim kimseye dermansız dert vermesin inşallah

Fiyati cok mu pahali?

Fiyati cok mu pahali?
Seans başı her gittiginizde ücret ödüyorsunuz bu da Istanbul geneli psikologlarda 250 tl den basliyor ve daha pahalı olanları var. Açikcası sizi sık sık gördükleri için bu fiyat her gitmede verince dev oluyor. Ben bir ay her gün gittim. Siz iyi oldukca seans aralikları uzuyor tabi 3 günde 1 daha sonra hafta da 1 oluyor.

EMDR Terapisi sıklıklıgi durumun ne kadar ileride sanirim ona göre değişiyor, Ben haftada 1 gün gidiyordum İstanbul' da fiyat seans bası 200 300 tam hatırlayamadım 3 ay gittim.

Ben, sokağa çıkmaya korkan biri haline gelmiştim kesinlikle çok işe yaramisti normal hayata dönmüştüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…