Emeklerim, emeklerim

O zaman çocuk esirgemeye müracaat edeceksiniz. İleride evlenmek için, şöyle hiçbir akrabası olmayan,etliye sütlüye karışmayan, ağzı olup konuşmayan birini istiyorum. Yardımlarını bekliyorum diyeceksiniz müdüre.

Küçükken aynı böyle düşünüyordum
Ama onlarda azcık durumu düzeltip parlamaya başlayınca onların da anası babası
Hatta halası dayısı çıkıyor :bbo:
Galiba en iyisi en doğru adamı bulmak
Onun da üstünde en doğru adam etiketi yok

canim kendini kullandirma, sen hep is yaparsan onlar tabiki oyle alisip otomatikman seni onlarin hizmetini yapmaya mecbur goruruler. burda sende suclusun onlari bu sekilde alistirdigin icin. yazik canina hic degmez inanki kiymetini bilmezler sen kendi kiymetini bilmessen.

Ben de bunu anlamıyorum...
Kusura bakmayın ama çok acayip geliyor bana bu durum..
Madem iş yapınca gocunacaksınız,sonradan söyleneneceksiniz hiç yapmayın o zaman..
Oturun misafir gibi...
Hem yorulmazsınız hem de üzülmezsiniz..

arkadaşım dikkati okursanız ben iş yapmaktan gocunmam.bu kaynanam ve herkes için geçerli.işten asla kaçmam.ben kullanılmaktan bahsediyorum.anlaşılmamaktan.burada yazan herkes dikkat edersen emeklerinin anlaşılmaması ve sürekli ondan beklenilmesi.sanki göreviymiş gibi..bak gocunmadan yapıyorum onlar ne yapıyor......

arkadaşım dikkati okursanız ben iş yapmaktan gocunmam.bu kaynanam ve herkes için geçerli.işten asla kaçmam.ben kullanılmaktan bahsediyorum.anlaşılmamaktan.burada yazan herkes dikkat edersen emeklerinin anlaşılmaması ve sürekli ondan beklenilmesi.sanki göreviymiş gibi..bak gocunmadan yapıyorum onlar ne yapıyor......

Yapiyorsan ya karsilik beklemeden yap yada hic yapma arkadasim.:delphin:

Cünkü bekledigin karsiligi göremedigin vakit her zaman emeklerinin bosa gittigni düsünüp üzüleceksin, en iyisimi hic yapma o zaman.

Kendini mecburda hissetme, ayrica kusura bakmayin bugün vaktim yok gelemem is yapamam dediginde kalpleri kiriliyorsa buda onlarin sorunudur. Bunu dedigin vakit ne kötü olursun nede saygisiz.

Canım isterse yemeklerini de yaparım bulaşıklarını da yıkarım bilirler...
İçimden gelmiyorsa ya da benim üstüme iş yıkma gibi birşey hissedersem hayatta da parmağımı kımıldatmam onu da bilirler.
Kimseye yaranmak için iş yapmam.Yorgun değilsem zaten yardımcı olurum.Kaynanam da daha bir gün bana şunu yap dememiştir.Demez yapılacak bir şey varsa zaten yaparım.Hatta bazen o bana yapma dinlen,ben yarın yaparım ya da kızlar yarın yapar bırak yapma işten geldin zaten yorgunsun der.
Eltimle öyle değiller ama... O sadece yalakalığına iş yapar,börekler kekler yapar getirir.Evde durmadan kızları azarlar iş yapmıyosunuz falan filan diye..Zaten iş yaptımı da muhakkak karşılığını bekler,ben yaptım ettim diye konuşur durur...

arkadasım ıs yapmaktan gocunmam dıyorsun ama yaparken destek olamamaları yada hep sana yaptırmaları senı kırıyor. masada 5 tabak varsa 5 tabagın 3 unu kaldır gır tuvalete :):) aslında yapılacak sey cok kolay. yapma. ama kaynana acıyor onun ıcın yapıyorsanda sadece onu dusun eger o da yapılanı gormuyorsa onada yapma. kafanada bısey takma. cunku sen bıseylerı yaptıkca beklentılerın artacak. bende aynı seylerı yasadım . masadan herseyı kaldırırken sımdı tabakları kaldıryorum tuvalete gırıyorum eltım mecbuten kalkıp kaldırmak zorunda kalıyor. cık tuvaletten bak masaya hala masaya dokunulmamıssa soyle eltıne yardım etsın lafıda gedıgıne yapıstır bır kere bakalım bır daha agızları acılıyormu

Emeklerinizin karşılığını beklemek ne için?
Neyin karşılığında yapıyorsunuz pasta,börek,bulaşık yıkamak vs.
Madem bekliyor ama bulamıyorsanız karşılığını yapmayın iş siz de..sengözlerimebaksanab

ister iş olsun ister güzel bir laf olsun ister para olsun ne olursa olsun

tabikide yaptığım iyliğin karşısında kötü muameleyi haketmem...

tabiki karşılığını beklerim.. çıkar beklediğin anlamına gelmez cnm

kesinlikle haklısın ne olmuş emeğinin karşiılığını verseler...

tatlı dille dile getirseler gene yeter....

ben nankör insna çok gördüm.. çokda kızarım nankörlere..

evin gelini olduğun zaman kusura bakmayın bugün gelemem işinizi yapamam gibi durumlara olmuyor

her kayınvalide onu hoş karşılamıyor o dk saygıyla karşılasalarda

sonra yanyana gelince gerginlik oluyor bir yerden laf sokar lar bişeyler biişeyler olur

el değilki yüzüne baktığın yalı bir kadın kocanın annesii

kusura bakmayınn diye başlayan bir cümleye başlasan ....

O zaman çocuk esirgemeye müracaat edeceksiniz. İleride evlenmek için, şöyle hiçbir akrabası olmayan,etliye sütlüye karışmayan, ağzı olup konuşmayan birini istiyorum. Yardımlarını bekliyorum diyeceksiniz müdüre.

esirgemeden biriyle evlensemde
benim şansımda bütün sülalesi çıkar kesin

tabikide kayınvalidenin evinde iş yaparsın yardım edersin.ananemin dediğine göre gelinden hizmet görmek onlar için cok öenmli cok gurur verici.bende nişanlıyım bende yaparım.ne zamanki kullanıldığımı hissederim yada onlar oturur sadece ben yaparım o zaman problem var demektir.bu durumdada susmamak lazımdır.dişimi gösteririm.valla ben böyle problemler yaşıyormuyum derseniz hayır.evet giderim hizmetimi ederim oturmam pek ama tek oturmayan ben değilimdir.benle birlikte eltimde yapar k.validemde görümcemde.sağolsunlar anlayışlılardır...geline hizmetçi gözüyle bakmazlar...geline hizmetçi gözüyle bakan zihniyettteki insanlarda zaten insanlığını kaybetmş olan insanlardır...

ister iş olsun ister güzel bir laf olsun ister para olsun ne olursa olsun

tabikide yaptığım iyliğin karşısında kötü muameleyi haketmem...

tabiki karşılığını beklerim.. çıkar beklediğin anlamına gelmez cnm

kesinlikle haklısın ne olmuş emeğinin karşiılığını verseler...

tatlı dille dile getirseler gene yeter....

ben nankör insna çok gördüm.. çokda kızarım nankörlere..

evin gelini olduğun zaman kusura bakmayın bugün gelemem işinizi yapamam gibi durumlara olmuyor

her kayınvalide onu hoş karşılamıyor o dk saygıyla karşılasalarda

sonra yanyana gelince gerginlik oluyor bir yerden laf sokar lar bişeyler biişeyler olur

el değilki yüzüne baktığın yalı bir kadın kocanın annesii

kusura bakmayınn diye başlayan bir cümleye başlasan ....

Vallaha bal gibi olur güzelim, nasil alistirisan öyle gider bu isler.:delphin:

Hem iyi gelin olucam hemde bunun icin hicbirsey yapmicam veya yaptiklarim honore edilecek diye birsey yok, sende biliyorsunki insanoglu bu, öyle bir devirde yasiyoruzki artik Ana baba bile evladindan karsilik bekliyor, kardes kardese kurnazlik yapiyor, el nasil yapmasin.:hulya:

Ne olur sanki emeklerimin karsiligni verseler diye düsünmek ne kadar mantikli olabilir?
Zorla olacak birsey degilki bu Silacim, bazi insan yaptigin ufacik bir iyligi bile unutmazken bazilarini sirtinda tasisan yaranamazsin, baktim gördüm karsimdaki kadir kiymet bilmiyor hicte kendimi paralamam, ister Kaynanam olsun ister Anam Babam.....bu kadar.

Ha ama madem gocunmadan yapiyorum, karsilik beklemiyorum, emeklerim emeklerim diyede yanip tutusmanin bir anlami yok:delphin:

hayat tecrübelerim gösteriyorki bir insana gerekenden fazla değer verirsen seni beğenmez yaptığın fedakarlıkta aptallık olarak görülür ne yazık ki çok sessiz kalmışsın ,
haksızlığı hep boyun eğmişsin bunlarda başkalarında alışkanlık yapmış
artık üzülmek istemiyorsan o an müdehalede bulun derim ben!!!
:kahve::kahve:

Vallaha bal gibi olur güzelim, nasil alistirisan öyle gider bu isler.:delphin:

Hem iyi gelin olucam hemde bunun icin hicbirsey yapmicam veya yaptiklarim honore edilecek diye birsey yok, sende biliyorsunki insanoglu bu, öyle bir devirde yasiyoruzki artik Ana baba bile evladindan karsilik bekliyor, kardes kardese kurnazlik yapiyor, el nasil yapmasin.:hulya:

Ne olur sanki emeklerimin karsiligni verseler diye düsünmek ne kadar mantikli olabilir?
Zorla olacak birsey degilki bu Silacim, bazi insan yaptigin ufacik bir iyligi bile unutmazken bazilarini sirtinda tasisan yaranamazsin, baktim gördüm karsimdaki kadir kiymet bilmiyor hicte kendimi paralamam, ister Kaynanam olsun ister Anam Babam.....bu kadar.

Ha ama madem gocunmadan yapiyorum, karsilik beklemiyorum, emeklerim emeklerim diyede yanip tutusmanin bir anlami yok:delphin:

valla kendi ağzınla söylüyorsun el nasıl kurnazlık yapmaz diye..

herkes bir değil maalesefki... ben etrafımda görüyorum hem kendi annemden hemde kayınvalidemden hiçte gelinleri hizmetçi gibi kullanmıyorlar...

ben innanıyorumki konu sahibi arkadaşığın beklediği karşılık o iş yaparken diğeride bir el atsın yada nebileyim sağol yoruldun eline sağlık desin...

benim kendi annemde bölee hiç gelinlere iş yaptırmazzz yok o zayıf yok o yorulur günah bırak sende yapma ben yaparım der ziraa kayınvalidem de öyle...

ama ben dururmuyum aslaa yan gelip köşeye geçemem.. kayınvalidenin hataları var bu kız te başına işmi yapıyor diğer geline kızın sende yardım et diyebilir..

insanlık ölmedi ya .. yada benim çevremdeki insanlar bir melek...

valla kendi ağzınla söylüyorsun el nasıl kurnazlık yapmaz diye..

herkes bir değil maalesefki... ben etrafımda görüyorum hem kendi annemden hemde kayınvalidemden hiçte gelinleri hizmetçi gibi kullanmıyorlar...

ben innanıyorumki konu sahibi arkadaşığın beklediği karşılık o iş yaparken diğeride bir el atsın yada nebileyim sağol yoruldun eline sağlık desin...

benim kendi annemde bölee hiç gelinlere iş yaptırmazzz yok o zayıf yok o yorulur günah bırak sende yapma ben yaparım der ziraa kayınvalidem de öyle...

ama ben dururmuyum aslaa yan gelip köşeye geçemem.. kayınvalidenin hataları var bu kız te başına işmi yapıyor diğer geline kızın sende yardım et diyebilir..

insanlık ölmedi ya .. yada benim çevremdeki insanlar bir melek...

Silacim anlamiyorsun beni galiba....sen Annen ve kayinvaliden hatirnaz kiymet bilen insanlar olabilirsiniz ama öyle olmayan insanlarda var.:delphin:

Düsünki kayinvaliden veya herhangi yakin cevrendeki bir insan seni kullaniyor, hizmetci gibi görüyor, emeklerine karsilik bir Sagol, bir Tesekkür bir Allah razi olsun gibi kelimler duymuyorsun, hala o insanlara emek verip sonrada ah ah emeklerim diye yakinmak ne kadar mantikli olabilir?
Ben bunu anlatmaya calisiyorum.:hulya:

Ya yaparsin ve karsilik beklemezsin, yada böylelerine degmez deyip koyarsin tavrini.

Kendini ezdirmemek saygisizlik olacaksa varsin olsun!

olurmu anlamıyorum seni anladım zaten söylediklerin doğru da

ben de başıma gelmediği için fikir yürütiyorum yani bir varsayım

bu hatır bilmez kişiler eşimin ailesiyse sırf onun hatrına gene rest çekemem gibi geliyor...

ev içinde olmaz gibime gelio dediğin komşu olsa anlarımda yada nebileyim şalterler bir atar ne eş dinlerim ne kaynanan

olurmu anlamıyorum seni anladım zaten söylediklerin doğru da

ben de başıma gelmediği için fikir yürütiyorum yani bir varsayım

bu hatır bilmez kişiler eşimin ailesiyse sırf onun hatrına gene rest çekemem gibi geliyor...

ev içinde olmaz gibime gelio dediğin komşu olsa anlarımda yada nebileyim şalterler bir atar ne eş dinlerim ne kaynanan

Tabiki yakin cevrende olan insanlara karsi daha sabirli olursun, hemen birden bire bicak gibi kesemezsin, esimin hatiri dersin bazi seylere katlanirsin, fakat hersey bir yere kadar.:delphin:

Ben belirli bir yasa geldikten sonra rahmetli Anneme nasilki bulasik bile yikatmadiysam kayinvalidemde oldugum zamanda ona yikatmam. Kücük dururken büyüye is yapmak düsmez, bu benim fikrim tabi.

Ama aman kayinvalidem bunlarin kiymetini bilsin diye düsünmedim hic bir zaman, öyle düsünmeye basladigim vakit yapmamada gerek yok kanimca, fakat görümcelerim olsun eltilerim olsun, hadi kalkin bakalim hep beraber demektende cekinmem.
Beraber yiyip iciyorsak berabercede toplayip temizlemek zorundayiz.:kahve:

Ha yapmiyorlarmi, tüm isi banami yikmaya calisiyorlar, o zamanda kimse kusura bakmasin, enayi yerinede koydurmam kendimi, elimi sürmem vallaha. Ben yer icer gecerim bir köseye.:delphin:

Back
X