- 9 Aralık 2009
- 17.181
- 54.758
- 1.123
- Konu Sahibi farawayfromhometown
-
20 yıl dolmadan emeklilik hakkı yok diye biliyorum. 15 senelik bir calisan öyle demişti. İstifa ederseniz de dönemezsiniz çünkü kadrolu atama yapmıyorlar Bayadır hep sözleşmeli. Dolayısıyla kadrolu yeniden atama diye bir durum yok şu an. Emekli olsanız da emekli maaşı almanıza çok var her türlü. Hiç fikir veremedim zor bir durum çünkü:)Çok zor sırada bekleyen onca atama varken ..Ancak sağlam bir tanıdık olacak ki o da maalesef
Çok iyiydi ya :))Teşekkür ederim içten yorumunuz için ..Emekli olmak şu şekilde prim gün sayımı tamamladım ama yine net bir şey diyemiyorum çünkü SGK ile görüşmem lazım.Ayrı kalmaya ben de hiç olumlu bakmıyorum(hele çocuksuz aslaİstifa etmek neden seçenek dahilinde ki? Madem emekli olabiliyorsunuz emekli olun. Vakti zamani gelince de aldığınız her kuruşu dokunmadan altına falan çevirirsiniz,öyle birikir. Enflasyon,menflasyon,altın fiyatlarının zamlanmasi falan,bir bakmışsınız yazlık almişsiniz emeklilikten gelen paralarla :)
Eşiniz olmadan dönme fikri ise en en en saçması. Ne münasebet ya? Kızınızı da alacakmissiniz yanınıza. Valla annem olsanız affetmezdim,beni Avrupa'nın göbeğinden alıp eğitim için Türkiye'ye getirse. Çocuk ne güzel iki dil birden öğrenecek, okulda ingilizce- arkadaş çevresinde oranın dili. Birkaç seneye kalmaz zaten hakim olur Dile, gerekirse özel okuldan alırsınız. Para lazım ama sanki Türkiye'de öğretmen maaşından kazandığınız paradan ne olacak ki? Tek başınıza kizinizla ev döndür+ her fırsatta o ülkeye git-gel-gerekirse vize al.. hem burada kazandığınız döviz kuru karsisinda eridiği için orada geçirdiğiniz kısa sürede birkaç maaş parası harcayacaksiniz, zaten kazandığınız para böyle saçma şeylere gidecek. Üstelik belki de eşinizle birbirinizden uzaklasacaksiniz, belki araya başka bri şeyler girecek yuvanız dağılacak.
Değer mi? Bence değmez.
Denkliğimi aldımdili öğrenseniz bile diploma denkliğiniz olacak mı? mesleğinizi orada yapabilecek misiniz?
dil düzeyiniz ne?
şu anda 6 aydır filan ev hanımısınız anladığım kadarıyla, size nasıl hissettirdi?
2. çocuk yapıp onun ücretsiz izinlerini kullanma fikriniz var mı?
prim gün sayım tamamlanmış gözüküyor e devlette ama emin değilim henüz SGK ile görüşmem lazım ..Dil öğrenmek çok zor ve masraflı geliyor şu an(kur başı en ucuz 250 Euro )ilk planınız dil öğrenip orada çalışmak olsun, bulunduğunuz ülkenin dilini öğrenmek için yaza kadar iyi bir süreniz var. emeklilik 16 yılda mümkün değil diye biliyorum ama siz de araştırmışsınızdır herhalde. emeklilik ya da buraya dönme ancak orada işe başlayamazsanız uygulayacağınız b planı olmalı bence. buraya dönmeniz gerekirse de işi uzatmayıp dile çalışmak üzere dönmelisiniz. istifa etmek son seçenek olmalı. tavsiyem bi yandan dile çalışın bi yandan da orada görevlendirilmek için neye ihtiyaç var, neye dikkat ediyorlar vs net bilgi bulmaya çalışın.
20 yıl dolmadan emekli olunmuyor diye biliyorum.
Istifa edip sonradan tekrar atanma imkansıza yakın. Bu seçenek için diyelim türkçe öğretmenisiniz ve boş kadroya atanacak hiç türkçe öğr. yok ise sizin başvurunuz devreye girer. Ki bu kadar atanamayan öğr. Varken imkansız.
Ben şöyle yapardım...baya düşündüm sanki benmişim gibiTurkiyeye tek dönerdim. Kızımı ve babasını geleceklerini dusundugum için orada bırakırdım. Özellikle kızımı. Böyle bir firsat ele geçmiş çocuk eğitimini geleceğini kurtarmış çocuğu alıp gelmek kabul edilemez. Hem baba da tek kalmaz sorumluluk hisseder.
Devletteki işimi 20 yılı garantilemeden asla bırakmazdım.
Işler çözülene kadar, bir çıkar yol bulana kadar bu yolu denerdim. Ogretmenlerin tatilleri oluyor her tatilde giderdim yanlarına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?