Emeklilik sonrası hayat

Emekliliğiniz hayırlı olsun.
Bende bu aralar sizin konunuz gibi bir konu açıp, tavsiye almayı düşünüyordum.Bu yılı çalışıp sonrasında emekli olmayı istiyorum.
Bu zaman süresindede emeklilikte neler yapabileceğimi,yaşamımı en güzel ve verimli nasıl geçirebilirim diye düşünüyorum.
18 yaşımdan beri aktif ve stresli çalışma hayatının içinde koşuşturdum.Emekli olunca beni yormayacak ve zevkle yapabileceğim neler var diye gözlemliyorum.
En çok neyi seviyorsam ve bugüne kadar fırsat bulupta yapamadığım şeyler üzerine düşünüyorum.
Mesela,müziği çok seviyorum.Belediyelerin açtığı kurslar ilgimi çekiyor.
Bir de network işi var.Takib edip yapabilirsem,ek gelirde elde edebileceğim.
Buradan başka fikirlerde çıkacaktır.Konunuzu takip edeceğim.
Çok sevindim, birbirimize iyi geliriz o halde 🙏🥰 Gençliğimde şan dersi aldım, sesim güzeldir ama 47-48 yaştan sonra ne yapılabilir ki, musiki cemiyetinde "ten nen ni terenenni" yapamayacağım, hiç bana göre bir müzik tarzı değil 🙂 Network işi hakkında fikrim yok, hepimiz birbirimizden birşeyler öğreneceğiz anlaşılan 👍

Emekliliğin tadını çıkarmanız dileğiyle önce tebrik ediyorum.
Cümle kurma şeklinizi çok beğendim.
Anılarınızı yazmanızı önermek istedim. Güzel bir yazı dili kullanıyorsunuz, kendinizi güzel ifade ediyorsunuz.
Bolca gezip, gezi anıları yazabilirsiniz.
Çocuklarınız varsa, onların bebekliklerinden başlayıp anlatabilirsiniz. Hem ilerleyen yaşlarda hafızanızın güçlü olmasına yardımcı olur, hem de ardınızda güzel hatıralar bırakırsınız.
Anlatırken ben bile heyecanlandım

Çok incesiniz, belki bu konuya kafa yorabilirim, o kadar küçük yaşta başladı ki çalışma hayatı neye yeteneğimiz olduğunu belki de bir çoğumuz bilmiyoruz 🌸

Eviniz nerde? Bizim Egede yazlık var, yılın hepsini orda yaşayan komşu sayısı çok fazla. Yürüyş yapıyorlar, denize giriyorlar, spor salonuna gidenler var .. bizim mahallede herkes birbirini tanıyor zaten komşuluk ve ahbaplık var. Çok sayıda köpeği olan komşu var, köpeği gezdiriyorlar, biraz çene çalıyorlar derken gün geçiyor bence:) Antalyaya bu kış tatile gittim, sahilde de çok sayıda emekli vardı hepsi çok zindeydi yürüyüş yapanı da, köpek yürüteni de çoktu ... bence mutlaka komşularla takılın, görüştüğünüz arkadaş varsa onlarla sosyalleşin. Eşle beraber tura katılırdım ben olsam, Karadeniz var, Kapadokya var, Güneydoğu turlar var ... Annem emekli, lise arkadaşlarıyla çok görüşüyor, beraber tatile gidiyorlar ara sıra. '2 tane arkadaşı var, İzmirde yaşıyorlar habire bir yerelere gidiyorlar :) Trekking ve bisiklete binme de yapıyorlarmış, sıkılmamak için kadınlar habire ekşındalar:)
İstanbul'da yaşıyorum.

Çok sevindim, birbirimize iyi geliriz o halde 🙏🥰 Gençliğimde şan dersi aldım, sesim güzeldir ama 47-48 yaştan sonra ne yapılabilir ki, musiki cemiyetinde "ten nen ni terenenni" yapamayacağım, hiç bana göre bir müzik tarzı değil 🙂 Network işi hakkında fikrim yok, hepimiz birbirimizden birşeyler öğreneceğiz anlaşılan 👍
Emekliliğiniz hayırlı olsun, sağlıkla harcayın emeklerinizin hakkını 🙏🧿🧿🧿
Yaşınız daha genç, musiki cemiyetleri, dikiş nakış, resim vs bilemem ama mutlaka yapmaktan keyif alacağınız bir hobi olur, önce neyi yapmaktan keyif alacağınızı keşfedin derim, örneğin pilates mi, resim yapmak mı veya yoga mı yoksa edebi yazılar yazmak mı?
O yönde eğitim alıp keyif aldığınız hobinizin eğitmeni olabilirsiniz, misal yoga eğitmeni olmak gibi, eğitmenliği ister bir yerde çalışarak yaparsınız isterseniz sosyal medya üzerinden videolarla yaparsınız.

Emekliliğiniz hayırlı olsun, sağlıkla harcayın emeklerinizin hakkını 🙏🧿🧿🧿
Yaşınız daha genç, musiki cemiyetleri, dikiş nakış, resim vs bilemem ama mutlaka yapmaktan keyif alacağınız bir hobi olur, önce neyi yapmaktan keyif alacağınızı keşfedin derim, örneğin pilates mi, resim yapmak mı veya yoga mı yoksa edebi yazılar yazmak mı?
O yönde eğitim alıp keyif aldığınız hobinizin eğitmeni olabilirsiniz, misal yoga eğitmeni olmak gibi, eğitmenliği ister bir yerde çalışarak yaparsınız isterseniz sosyal medya üzerinden videolarla yaparsınız.
Çok haklısınız önce keyif alabileceğimiz alanları saptamak mühim, teşekkürler 🌸 Astroloji de bunlardan biri olabilir, okuyanlara fikir olsun diye yazmak istedim 🙂

Çok haklısınız önce keyif alabileceğimiz alanları saptamak mühim, teşekkürler 🌸 Astroloji de bunlardan biri olabilir, okuyanlara fikir olsun diye yazmak istedim 🙂
Rica ederim, kendinizi keşfedin sonrası gelecektir 😉 mesleki tecrübenizi de kullanarak hem sizi mutlu edip keyif verecek hem de farklı bir alanda bile olsa sizi çalışma hayatında tutacak gizli kalmış bir yeteneğiniz vardır mutlaka🥰

Günaydın.
Aklıma gelmişken nasip olursa emekli olursam baktım ki çok sıkıldım, mutlaka yeniden üniversite okurum.

Ben ders çalışmayı çok seviyorum.

Back
X