Emen bebeğimi biberına alıştırdım yardım edin

Dnzkzzzz

Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2024
212
-4
16
Merhaba arkadaşlar bebeğim 3 günlük. Çok güzel emiyordı yani zorlanıyordum ama mutlaka emiyordu . Meme ucum çıkık olmadığı için de silikon göğüs ucu kullanıuyordum ve bebeğim alışmıştı. Hastaneden taburcu olurken sakin kalsın diye emzik verdim dün de emzik verdim karnı tok olmasına rağmen aranıyor diye. Ve bebeğim şuan mememi tutmuyor. İki kere emiyor ağzını çekiyor çığlık atıyor. Mecbur sütümü sağıp biberonla içiriyorum. Emzik vermiyorum artık ama iki günde mememi unutup emzik biberon bapımlısu oldu. Tekrar nasıl memeye alıştırırım lütfen yardım edin

3 günlük bebek hemen biberona alismaz korkmayın.. biberon yerine kasık biberon kullansanız daha iyi olabilir.. emzik için de 1 ay öncesinde vermemek daha iti olabilir sanki.. biraz erken başlamış sanki..

kaşık biberon ya da şırınga kullanabilirsiniz. ben şırıngayla veriyordum emzirme dışında. hastanede öyle göstermişlerdi. çok pratik olmuştu açıkçası. serçe parmağımın ucunu bebeğin ağzına veriyordum. o parmağımı emerken kenardan da şırınganın ucunu sokup kontrollü sıkıyordum. böylece hiç ağzından sızıp boşa gitmiyordu. nasıl yapıldığına dair videolar vardır. hiç red yaşamadım. sonraki aylarda emzirme artı biberona geçtim. sorun olmadı.

Yürüyerek emzirmeyi deneyin, birde uykuluyken. Çok saçma bir pozisyon ama inek gibi durup bebeği emzirmek de işe yarıyor, sadece bu pozisyonda süt akışı hızlı olduğu için dikkatli olun eğer bebek yutmakta zorlanırsa pozisyon değiştirin. Benim bebeğim ilk zamanlar emzik mi başka bir şey mi bilmediğim sebepten emmek istemedi bunlar işe yaramiştı ama ısrarla emzirmeye devam etmiştim 1.5 2 günde emmesi normale dönmüştü

3 günlük bebek hemen biberona alismaz korkmayın.. biberon yerine kasık biberon kullansanız daha iyi olabilir.. emzik için de 1 ay öncesinde vermemek daha iti olabilir sanki.. biraz erken başlamış sanki..
Nasıl kullanmalıyım ? Sağdığım sütü dolaba koyıp besleyeceğim zaman kaşık biberona koyıp mu vermem gerekir

Merhabalar öncelikle emzik vermeyin biberon yerine şırınga ile besleyin parmağınızı emerken şırıngadan yavaş yavaş damlatın. Ben de silikon uç kullandım çok fazla göğüs ucu yarasına neden oldu bebeğimde alışmadan bıraktım inanın çok daha rahat oluyor benimde göğüs ucum çıkmamıştı ama yinede uçsuz verdim bir süre sonra çıkıyor mutlaka deneyin

benim bebeğim de ilk 15 gün öyle yaptı. sabırla her ağladığında ilk memeyi verdim. stres yaptıkca bebek hissediyor, sakin olun. ben uyurken, yeni uyanmışken vs her durumda ce her pozisyonda verdim memeyi. üzerine eğildiğim pozisyonda emiyordu mesela benimki. 15 gündem sonra yoluna girdi gayet kolay ve güzel emmeye başladı. ama dediğim gibi siz hep memeyi teklif edin. üzerinizi komple soyup bebekle sakin bir ortamda yalnız kalın, ten tene temas olsun. birlikte ılık bi duşa girin. bebeği sakin tutmaya çalışın. ninni söyleyin, kaşlarının ortasını okşayın vs vs.. sakinleştiğinde de doğru pozisyonda ve tavırda memeyi verin. almıyorsa zorlamayın ama her defasında deneyin dediğim gibi

Benim bebeğim de asla emzik tutmuyor. Avent ve bibs denedim. Özellikle bibsten nefret etti.Sürekli olarak emmek istiyor aç değilse bile emziğe çeviriyor memeyi. Biberonla verdim sütü biberon ucuna alışırsa emzik tutar diye tükürüyor ağzını kaçırıyor. Emmesini seviyorum ama sıcakta isilik oldu hep. Aç olmadığını bildiğim anlarda anakucağında sallıyorum evi dolaştırıyorum ama benim kucağımdaysa memeye gelene kadar çıldırıyor. Bana da akıl verin arkadaşlar. Bu arada kilo alımı çok iyi, sütüm yeterli lütfen ondandır demeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…