bulantılarını dindiremezsın ileriki dönemde ya geçer bulantıların yada daha çok artar
9 ay istifra etmiş biri olaraktan çok feci bişi ama fobi derecesinde değildi benimki
doktorum medpamid diye bir ilaç vermişti mide bulantısı için tabi bende etki etmedi
yanında kolonya tuzlu çubuk vs bulundur
araba kullanırken dikkat et allah korusun
ama stres yapma alışmaya çalış psikolojik olarak beyninizi rahatlatmaya çalışın
inş daha fazla olmaz bulantılarınız
Cevabiniz için çok tsk ederim, limon kolonyasi gerçekten rahatlatiyor sürekli yanimda bulundurmam gerek aslinda.
Yalniz sizin bulantilar 9 ay sürmüs diye okuyunca çok korktum bi an ben de böyle olurum diye. Nasil dayandiniz nasil basardiniz valla tebrik ederim..
Bu arada tuzlu krakeri de deniycem.. Benim doktorum primperan yazdi ama malesef ben de faydasini göremedim. Allah hepimizin yardimcisi olsun..
bırazda beyınde bıtır işi..
ben ınat ettım,hayır benım mıdem bulanmıcak hamılelıgımde dıye..
cunku bana cok abartı gelıyordu,o bulantı yasayan hamıleler..
gercektende becerdim,bulantı yasamamayı..bıde asermıcem,nazlanmıcam dedım..
onlarıda aynen becerdim..
doğuma gıtmeden ıkı gun oncesı koltuk sılıyordum,harala gürele:)
ınsallah atlatırsın,kısa sürer..cubuk kraker ıyı geliyor dıyorlar ama bılemıyorum..
senin fobinde olduğu için biraz şartlanmışsın mide bulantısına sanırım.
bak ben 8.ayım bitti, iki arkadaşım biri doğurdu biri doğurmak üzere, bulantı nedir bilmiyoruz
çok rahat geçti, bulantısı olanlarda 3.aydan sonra rahatlıyor genelde.
iyi şeyler düşün, hamilelikte bulantım olacak illaki diye düşünme.
Bende kusmaktan korkan bi insanim ..hamileyken bulantilarm oldu sukur hic kusmadim o raddeye geldgmi hissettigim an uzaniyodm biraz geciyodu...kolonya cok ise yariyo bde nane sekeri tuketmistm ben bol bol..allah saglikla kucagina almayi nasip etsn ins
Allah bebişini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşaallah bulantıların çok uzun sürmez ben yanımda sürekli çubuk kraker ve naneli şeker taşıyodum kusacak gibi hissettiğimde hemen ağzıma birinden birini atıyodum geçiyordu ama sabah kalkar kalkmaz muhakkak tuzlu kuru bişeyler ye kraker gibi mesela ...ben sabah ilk kalktığımda özellikle çok fena oluyordum..
bırazda beyınde bıtır işi..
ben ınat ettım,hayır benım mıdem bulanmıcak hamılelıgımde dıye..
cunku bana cok abartı gelıyordu,o bulantı yasayan hamıleler..
gercektende becerdim,bulantı yasamamayı..bıde asermıcem,nazlanmıcam dedım..
onlarıda aynen becerdim..
doğuma gıtmeden ıkı gun oncesı koltuk sılıyordum,harala gürele:)
ınsallah atlatırsın,kısa sürer..cubuk kraker ıyı geliyor dıyorlar ama bılemıyorum..
İki gebeliğimde de yaşamış biri olarak bunun abartmakla alakası yok belirtmek isterim.Hiçte meraklı değilim günde 10 sefer kusup aç gezmeye.Ama kişiden kişiye değişiyor.Evet son zamanlarda bende direndim ve kusmamaya başladım ki zaten iyi olmaya başladığım dönemlerdi...Ama bunu sadece yaşayan bilir...Öyle ben mantığımla yenerim demekle olmuyor kötü geçiyorsa geçiyor....
Konu sahibinede Allahtan sabır diliyorum 19 haftamdayım bitti çok şükür bende.Gnelde 16 dan sonra geçiyor.Leblebi falan tok tuttuyor iyi geliyor.Aç mide fena yapıyor sürekli bir şeyler atıştırın.Ayrıca belkide bu sık bulantılar kusma fobinizide geçirecek ileride bilemiyoruz.Geçmiş olsun...
İki gebeliğimde de yaşamış biri olarak bunun abartmakla alakası yok belirtmek isterim.Hiçte meraklı değilim günde 10 sefer kusup aç gezmeye.Ama kişiden kişiye değişiyor.Evet son zamanlarda bende direndim ve kusmamaya başladım ki zaten iyi olmaya başladığım dönemlerdi...Ama bunu sadece yaşayan bilir...Öyle ben mantığımla yenerim demekle olmuyor kötü geçiyorsa geçiyor....
Konu sahibinede Allahtan sabır diliyorum 19 haftamdayım bitti çok şükür bende.Gnelde 16 dan sonra geçiyor.Leblebi falan tok tuttuyor iyi geliyor.Aç mide fena yapıyor sürekli bir şeyler atıştırın.Ayrıca belkide bu sık bulantılar kusma fobinizide geçirecek ileride bilemiyoruz.Geçmiş olsun...
Hayırlı olsun bebisin. .leblebi özellikle beyaz leblebi iyi geliyor. .kızarmış ekmek te iyi geliyor. .bende 12 haftaya kadar kusmustum sonra bitiyor genelde sabret cnm..
bulantı var tabıkı ama ben bunu yasamak ıstemıyorum dıye sartlandırdım kendımı..
ılk aylarını hastanede yatıp,serumla gecırenlerıde gördüm,bulantı yüzünden..
ben bulantı yok demiyorum ama bıraz ınatcı bı yapım olduğundan,hamılelıgı kaprıslı ve hastalıklı bı hale sokmadım kendım ve çevrem ıcın..
sonuç olarakta belkı ben yendım,belkı gerçekten olmıyacaktı..olmadı..
bulantısı olanlara bunu şımarıklıktan yapıyolar gıbı bıse demiyorum..
sadece aklına getırmeyıp,en aza ındırebılırler dıyorum..
Aynen katılıyorum.
Evrene enerji gönderdim , kafama koydum diyerek atlatılacak bir şey değil maalesef. Olacağı varsa oluyor.
Ben 4 ay günü mütemadiyen kusarak geçirdim sonra 4 ay çok güzeldi ama son ayımda hatta doğum yapana kadar yine kusmalarım başladı.
Hatta doğum hikayemde de yazmıştım, Doğumdan iki gün önce işi bıraktım soğumam gitmeden önce de evimi mutfak dolaplarına varıncaya kadar temizlemiştim.
Bir arkadaşım 9 ay kustu ve aç gezdi, ve sık sık baygınlık geçirirdi . Ben kusup kaldığım yerden yemeğe devam ederdim.
Başka bir tanıdığım hiç bulantı kusma v.s. yaşamadı.
Bu herkeste aynı olacak değil, kimiside çok rahat ve dingin atlatıyor hamile olduğu anlaşılmıyor bile.
Kimse dur bir kusayım da hamileliğim belli olsun, yada burnumdan gelsin demez.
Sizde inşallah en kısa sürede atlatabilirsiniz, mümkünse araç kullanmayın eşiniz bıraksın yada başka bir şekilde ulaşım sağlamaya çalışın.
diğer arkadaşların da dediği gibi kolonya, leblebi, çubuk kraker, mandalina gibi şeyleri mutlaka yanınızda bulundurun.
Acil durumlar için yanınızda iç içe bir kaç kat geçirilmiş poşetler, ıslak mendil ve peçete taşıyın.
Tamamen kesilmese de hafifletmiş olabilirsiniz. Bulantı gelince sakinliğinizi korumaya ve midenizi yatıştırmaya çalışın, kolonya kullanın.
Kokulu şeylerden uzak durmaya çalışın, sürekli acaba midem ne zaman bulanacak diye düşünmeyin.
Allah hayırlı hamilelik ve doğum nasip etsin, sağlıkla evladınıza kavuştursun inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?