emin değilim

meryun

Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2017
44
2
6
30
bayanlar benim kızım 4 aylık ve bu ay sütüm yetmediği için aptamil kullandık doktorumuzun tavsiyesiyle ama 4 aylık olmasına ragmen 5.600 kilosu bu ay pek bi kilo alamamış kızım hem mamayıda pek sevemedi ben başka bir mamaya geçmek istiyorum hemde kabızlık sorunumuzda var ama hangi mamayı kullanayım bilemedim içerik olarak kilo aldırıcı mamada kullanmak istiyorum tavsiyede bulunabilceğiniz mama varmı

Doktorunuza danışsanız daha sağlıklı olur bence...
Ayrıca doktorunuz kesin şunu diyecektir, kilosu ve boyu gayet yerinde telaş etmeyiniz diyecektir...

boyu ve kilosu şuanlık iyi beni üzen bu ayki kilo alımın az olması birde kabızlık

Çocuk kilo almayacaksa almıyor kendi bebeğimden biliyorum. Dün'e kadar bende sürekli kilo alsın diye uğraşıyordum ama doktorumuzun telkini ile biraz daha serbest bıraktım kan sonuçları temiz çıkınca. Yapısı bu çocuğun, çok hareketli olduğu için de yakıyor tabi yediğini. Kilo aldıran mama var mı bilmem, denemediğim kalmadı çünkü zaten olsaydı doktorumuz söylerdi diye düşünüyorum.. çocuk sağlıklı gelişim gösteriyorsa kilo hiç sorun değil

kabızlık anne sütüde veriyorum emziriyorumda mamada kullanıyoruz ama kabızlıgı 3 veya 4 günde bir tuvalete çıkıyo ama tam anlamıyla kabız diyemem çünkü tuvaleti sıvımsı öyle zorlanmıyoda

O zaman kabız denilemez. Kabız değil bebeğiniz sadece dışkılama seyrek. İlk aylarda benim bebeğim de 6-7 gün yapmazdı. Bilmiyorum ne kadar doğru ama dışkılama seyrek olunca bebek kilo alıyor derler.

aynen işte aslında bnde öyle bilyorum normalde çok çıkardı bu ay daha geç çıkmaya başladı heralde kilosuna veriyo die seviniyodum oda bu ay her aylara göre daha az kilo almış tabi öyle olunca çok üzüldüm siz o kadar mama kullandım dediniz en cok hangisinde memnun kalmıştınız

Bir ay daha dişinizi sıkın bence kilo alsın diye mama vermeyin zamanında o hatayı bende yaptım. Sma kullandım ben anne sütüne en yakın olan bu dediler ama zaten ek gıda zamanı geliyor kuzunun sen sabırlı ol kilo alsın diye mama dayama benim kızım 1 yaşındayken 8.450 gram dı. 4 aylıkken senin bebeğinin kilosundaydi. Ben 5. Ayda mama vermeye başladım 2 hafta daha beni emdi sonra bıraktı beni emerken 700 800 gr alan kızım o ay mama emdiği halde 350 gram aldı mama bi ise yaramiyor boşver bence.

Bebekler bi kaç gün yapmayabilir kakasini bu normal.mama verirken su da veriyor musunuz bi kaç kaşık

Benim 3 aylık kızım da tuvaletini 2 güne bir yapıyor. Doktora sordum dört güne kadar normal sayıyoruz dedi. Sıkıntı olmadan yapabiliyorsa sorun yokmuş canım. Bende mecburen mama veriyorum doğumdan beri. Süt olmayınca mecbur mama kullanılıyor kullanmamak gibi bi lüksümüz olmuyor malesef. Hero baby kullanıyorum başından beri. Kabızlık yada kusma gibi bi durum olmuyor benim bebeğimde. Tabi senin bebeğin beğenir mi bilemem.

biz diyarbakırda yaşıyoruz benim eşim polis memuru ve görevi için burdayız burası çok sıcak ben ister istemez mama kullanmadan öncede su veriyodum çocugun dudakları pişiyodu resmen şuan hala su veriyorum ben bide kilo alamama sebebini acaba sıcaklardan dolayımı oluyo die düşünmüo değilim

Ben ilk 6 ay hipp kullandım şimdi bebelac ile devam ediyorum. Aptamil bizde çok gaz yapıyor o yüzden bir kutu sonrası bir daha kullanmadım. Her ay kilo alacak diye bişey yok. O ay kilo almadıysa boy'a gitmiştir. Benimki de öyleydi o aylarda ama boyu 5cm birden uzamıştı bir ay içinde.

Terlemesi varsa su ve kilo kaybı yaşıyordur. Mama alan çocuklara suyu tavsiye ediyor bazı doktorlar. Benim doktorum her ayına göre Su miktarı vermişti ilk 6 ay kadar. Şimdi ihtiyacı olduğu kadar içiriyorum.

Bebekler her ay kilo alacak diye bir sart yokki bebeginizin kilosu gayet iyi bugün alır yarın verir hareketli bebekler yavas yavas alır ama isterseniz doktorunuza danışın içiniz rahatlamış olur..hem mama değişimi içinde öneride bulunur.

boyuyla alakalı bir sorun yok aslında kilosuda 18 agustosta 4 aylık olcak 5.600 oda iyi gbi tek sorun bu ay eksik aldıgı kilosu

Yegenimde aptamilden sonra bebelac gold kullanmisti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…