• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emin degilim

fikrifirar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2013
103
1
26
İstanbul
Ask ve sevgi farkli seydir diyorlar.. nedir farki ask nasil gelisir sevgi nasil gelisir... ve en cok hangisi mutluluk getirir...

Güzel soru.
Aşk zıt insanların çekimi, sevgi ise emektir diye düşünüyorum ben.
Sevgi zamanla olur ve çoğu zaman birbirine benzeyen insanların arasında anlam bulur.
Ne demiş şair, kavuşamayınca adı AŞK olur :)
AŞKların sonu mutlu sonla bitmiyor.
Bence en güzeli sevgi.
Örnek vermem gerekirse, AL YAZMALIM. Türkan ile Kadir'in arasındaki aşktı.
Ama Türkan'ın sonradan evlendiği adamla arasındaki sevgiydi.
Sevgiyi tercih ediyorum.

Düşündüm ama ne yazacağımı bulamadım farklı şeyler olduğu kesin kelimelere dökmek zor geldi tam anlamıyla, bende merak ediyorum cevapları:))

Güzel soru.
Aşk zıt insanların çekimi, sevgi ise emektir diye düşünüyorum ben.
Sevgi zamanla olur ve çoğu zaman birbirine benzeyen insanların arasında anlam bulur.
Ne demiş şair, kavuşamayınca adı AŞK olur :)
AŞKların sonu mutlu sonla bitmiyor.
Bence en güzeli sevgi.
Örnek vermem gerekirse, AL YAZMALIM. Türkan ile Kadir'in arasındaki aşktı.
Ama Türkan'ın sonradan evlendiği adamla arasındaki sevgiydi.
Sevgiyi tercih ediyorum.

bende tam selvi boylum al yazmalım filmini önerecektim :52:
bu filmi izlemediysen izle ve son sahnede cevabı bulacaksın

Aşk ve sevgi evet tabii ki de farklı şeyler.
Aşk kan çekiminden oluşuyor ve ilk bakış, etkilenme vs.
İnsan aşıksa duramaz sürekli bir heyecan bir coşku arar.
Ve evet zamanla o geçince de sıkılır ve ayrılır, aşk sağlam temelli değildir.

Sevgi, iki insanın birbirine uygun olmasına ve güvenmesine dayalıdır.
Evlilikler ya da ilişkiler eğer sevgi temelindeyse çok daha güçlü olurlar.

Aşk bitmeye başlarken sevgisini farkeden grup vardır bir de.
Aşık olursun sonra o aşk gider ama sevgin saygın vardır, ki bence bu en güzelidir.
Aşık olduğun kişiye aynı zamanda güveniyorsan, ve temeliniz sağlamsa bence en iyisi.:31:

aşk geçicidir elde edince ya hevesin geçer yada yerini sevgiye bırakır aşk heyecan doludur ulaşma arzusudur hayal etmektir acı çekmektir aşk ilk başlarda olur yani evlilerde aşk nadirdir onlarınki artık kuvvetli sevgidir emektir aşkları galip gelmiş bağlanmışlardır onlar bizler oluyoruz yani biz artık eşimizin dişini karıştırmasını bile hayran hayran izlemiyoruz o aşıkkendi ama sevgi doluyuz eve gelsin yemeğimizi yiyelim yürüyüş yapalım film izleyelim çay içelim bunlarla meşgulüz aşık olma evresinde de evlenelim her akşam sevişelim elele film izleyelim dizinin dibinden ayrılmayayım düşünceleri ile meşgul oluruz he birde aşıkken sinirlenince kapıyı çarpıp artislik yapıyosunda sevgiye bırakınca yerini mantıklı düşünüp büyütmemeyi öğreniyorsun

bence aşk acı getırmez aşksızlık acı getırır, ama aşklar genelde tek kişilik olur bu yuzden aşka acı derler.. iki kişilik aşklar nadirdir bence ve yasayanlar gercekten sanslıdır..

Aşk ilk duyulan heyecandır , kalbinin durmaksızın atması , ilişkinin gençlik hali.
Sevgi ise sonradan hissedilen heyecandır , kalbin atışlarının yavaşlaması , ilişkinin yaşlılık hali.
Gençlik ve yaşlılık diye tabir ettiğim ilişkinin öldüğü değil.
Aşkın deliliği , sevginin sakinliği vardır.
Sevgi bitmez ve aşık olduğun kişiyi tanıdıkça ortaya çıkar , aşk zamanla yerini sevgiye bırakır.
İnsan tanımadığı birine aşık olabilir mesela ama sevemez.

BENCE ; aşk ilk duyulan heyecan, elektriklenme, içinin kıpır kıpır olması gbi seylerdir. biraz cılgıncadır. aşk zamanla ya sevgiye dönüşür, kalıcı olur:))) ya da söner gider. sevgi içinde aşkı barındıran daha buyuk ve daha güçlü bir duygudur.

Aşk ve sevgi elbette farklıdır . Aşk ilk duyulan heyecan , ilk çekim ve ilişkinin ilk halleridir . İnsan ilk gördüğü adama/kadına o çekimle aşık olabilir , ama asla ilk görüşte sevgi oluşmaz . Sevgi sonradan oluşan , aşkın zamanla kendini sevgiye bırakması durumudur . Sevgi emektir ve kalıcıdır .

Son düzenleme:
Konu içeriği nedeniyle "İlişkiler, Duygular ve Hayatın İçinden" başlığına taşınmıştır.

eski sevdiğime sana aşığım dediğim zaman ben seni seviyorum , sen de beni sev derdi. aynı şey değil mi derdim. hayır derdi aşk geçici sevgi kalıcıdır.
o lafından sonra o kadar iyi anladım ki. aşkın bir zaman sonra bitebileceğini ama sevginin kalıcı değerlere ulaştığını..
off off :14:

Back
X