emin olduğunuz çok güzel yemek tariflerini paylaşır mısınız

• Konu Sahibi Konu Sahibi as25
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

as25

papatya
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2011
799
10
68
Kütahya
kızlar hergün akşam yemeğinde ne yapsam diye düşünmekten sıkıldım sizler neler yapıyorsunuz dön dolaş aynı yemeğe geliyorum bu topikte çok güzel olan denenmiş her türlü yemeğinizi paylaşır mısız denemek istiyorum farklı tarifleri. googledan bakıyorum ama güzel oluyor mu diye çok emin olamıyoru bazen deniyorum bişeyi eksik oluyo anlamadım gitti . sizler bana yardımcı olur musunuz:18:

İlk tarif benden öyleyse favori yemeklerimden biri firinda kanat ve patates bi cok kisi yapiyordur eminim benim gril baharati diye bi baharat karisimim var sadece onu kullaniyorum Önce patatesleri soyup dilimliyorum kizartma yaparken dogradiginiz gibi ama biraz kalin dograyin sonra genis bi kaba kanatlari alip üzerine baharatini döküp elimle iyice ovusturup firin tepsisin yarisina kanatlari siraliyorum sonra patatesleri karistirma kabina alip üzerine cok az sivi yag ve tekrar baharattan döküp iyice karistirip firin tepsisinin kalan yarisina da patatesleri döküyorum bi tane kuru sogani soyup 4e bölüp aralara yerlestiriyorum 200 derece önceden isitilmis firina sürüyorum 45 dk- 1 saat arasinda pisiyor o arada bide salata yapiyorum yanina pilavda yapabilirsiniz ben yapmiyorum doyurucu geliyor firindan yemeginizi cikarmadan 5 dk öncede tepsinin üzerine ekmeklerinizi koyun citir citir sicacik oluyor bide yerken yemegin üstüne hafif nar eksisi gezdirin süper oluyor...
Gril baharati olmayanlar salca kirmizi toz biber kekik tuz karabiber pulbiber gibi sevdiginiz baharatlarla bi karisim yapip kullanabilirsiniz. Afiyetler olsun...

değişik bir kuzey africa yemeğide benden ziyd zitun adı anamın ülkesinden öğrendiğim bir yemek :) yeşil zeytinli tavuklu yemek önce iki adet tavuk butunu orta parcalar halinde kestiriyosun yada ikiye bölüyosun onları birazcık 100 derece kaynamış suda bekletiyoruz o sırada havuçlarımı soganlarımı pateteslerimi doğruyoruz zeytinyagında kavuruyoruz ardından yeşil cekirdeksiz zeytinlerimize ilave ediyoruz bAharatlarımı ilave ediyoruz tarcın safran tuz karabiber pulbibier bolca kimyon suda bekleyen tavuklarımıza içine atıoruz içine bir adet kesme seker atıoruz biz genelde kavuruyoruz üstüne üç su bardagı su pişme süresi 40 dk kısık ateşte afiyet olsun <3 çok lezzetli bir tavuk yemegi ben tavuksuz yapıoruım genelde vejetryann oldugum için

değişik bir kuzey africa yemeğide benden ziyd zitun adı anamın ülkesinden öğrendiğim bir yemek :) yeşil zeytinli tavuklu yemek önce iki adet tavuk butunu orta parcalar halinde kestiriyosun yada ikiye bölüyosun onları birazcık 100 derece kaynamış suda bekletiyoruz o sırada havuçlarımı soganlarımı pateteslerimi doğruyoruz zeytinyagında kavuruyoruz ardından yeşil cekirdeksiz zeytinlerimizi ilave ediyoruz bAharatlarımı ilave ediyoruz tarcın safran tuz karabiber pulbibier bolca kimyon suda bekleyen tavuklarımıza içine atıoruz içine bir adet kesme seker atıoruz biz genelde. hepsini güzelce kavuruyoruz üstüne üç su bardagı su pişme süresi 40 dk kısık ateşte afiyet olsun <3 çok lezzetli bir tavuk yemegi ben tavuksuz yapıoruım genelde vejetryann oldugum için

salcayı unutttum :) :) iki yemek kaşıgı

yazan arkadaşlaraçok teşekkür ederim yok mu başka yazmak isteyen yemeklerinni paylaşmak isteyen sebzeli etli her türlü tariflerinizi bekliyorum

2 adet tavuk gogsunu dograyın haslayın sonra soguyunca borcama yerlestirin tuz ve karabiber atıp karıstırın. baska bir tencerde bi kasık tereyagı eritin uzerine un ekleyin bi kasık kavurun. kısık ateste olcak yavas yavas sutu ekleyin muhallebi gibi pişirin. tavukların uzerine dokun uzerine de kasar rendesi. 180 derecede kızarana kadar pişirin yanına da pilav ohhh:)))

bu değişik bir tarifmiş beğendim denemek lazım

tatlım merhaba, balık sever misin bilmiyorum ama, ben daha çok yeni yaptığım bir balık yemeğini lezzetine doyamadığımız için (eşim ve ben) paylaşmak istedim.

öncelikle kılçığı temizlenmiş lop et balık alırsan daha rahat edersin.

-3 adet orta boydaki alabalığı 3 parmak ve boyundaki parçalara ayırıyoruz, (boyut okadarda önemli değil, minik parçalara ayırma yeter)
-Güveç tenceresinin en altına 2 adet küçük boy patatesi yuvarlak ve yarım parmak kalınlığında doğruyoruz.tencerenin dibini patatesle kaplamış oluyoruz böylece.
-bir baş sarımsağı dişlere ayırmadan,kabuklu olarak(daha lezzetli olduğu için) bıçakla dişlerin boyuna değil enine keserek 3 parçaya ayırıyoruz halka gibi yani.pata teslerin üzerine sarımsakları yatırıyoruz.
-sarımsakların üzerine balıkları yatırıyoruzve tabiki defne yapraklarını da, bu arada her kata yeterli miktarda tuz serpiyoruz.
-domates ve soğanlarıda halka halka doğruyoruz, onlarıda en üste rast gele ama yatay koyuyaruz en üstünede yeşim biberin sapını koparmadan uzunlamasına iki parçaya kesiyoruz en üstüne biberleri koyuyoruz ve görselde oluyor böylece yine yeterli miktarda tuz karabiber, pul biber, zeytin yağı ekliyoruz en üstüne tereyağı parçacıkları koyuyoruz fırına verip 180 c* de bir saat pişiriyoruz.

EĞER 2 KİŞİ İSENİZ BU ÖLÇÜLER TAM GELİYOR VE YANINA BİRDE YEŞİL SALATA YAPMANIZ YETERLİ. VALLA BİZ TÜM GÜVEÇİ BİTİRDİK, KOCACIM HAYATINDA YEDİĞİ EN GÜZEL FIRINDA BALIK OLDUĞUNU SÖYLEDİ, DENEYİN DERİM KIZLAR, NE DE OLSA HAFTA DA EN AZ 1 KEZ BALIK TÜKETMEMİZ GEREKİYOR, HEPİNİZE MUTFAKTA BAŞARILAR VE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM, AFİYET OLSUN..:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…