tatlım merhaba, balık sever misin bilmiyorum ama, ben daha çok yeni yaptığım bir balık yemeğini lezzetine doyamadığımız için (eşim ve ben) paylaşmak istedim.
öncelikle kılçığı temizlenmiş lop et balık alırsan daha rahat edersin.
-3 adet orta boydaki alabalığı 3 parmak ve boyundaki parçalara ayırıyoruz, (boyut okadarda önemli değil, minik parçalara ayırma yeter)
-Güveç tenceresinin en altına 2 adet küçük boy patatesi yuvarlak ve yarım parmak kalınlığında doğruyoruz.tencerenin dibini patatesle kaplamış oluyoruz böylece.
-bir baş sarımsağı dişlere ayırmadan,kabuklu olarak(daha lezzetli olduğu için) bıçakla dişlerin boyuna değil enine keserek 3 parçaya ayırıyoruz halka gibi yani.pata teslerin üzerine sarımsakları yatırıyoruz.
-sarımsakların üzerine balıkları yatırıyoruzve tabiki defne yapraklarını da, bu arada her kata yeterli miktarda tuz serpiyoruz.
-domates ve soğanlarıda halka halka doğruyoruz, onlarıda en üste rast gele ama yatay koyuyaruz en üstünede yeşim biberin sapını koparmadan uzunlamasına iki parçaya kesiyoruz en üstüne biberleri koyuyoruz ve görselde oluyor böylece yine yeterli miktarda tuz karabiber, pul biber, zeytin yağı ekliyoruz en üstüne tereyağı parçacıkları koyuyoruz fırına verip 180 c* de bir saat pişiriyoruz.
EĞER 2 KİŞİ İSENİZ BU ÖLÇÜLER TAM GELİYOR VE YANINA BİRDE YEŞİL SALATA YAPMANIZ YETERLİ. VALLA BİZ TÜM GÜVEÇİ BİTİRDİK, KOCACIM HAYATINDA YEDİĞİ EN GÜZEL FIRINDA BALIK OLDUĞUNU SÖYLEDİ, DENEYİN DERİM KIZLAR, NE DE OLSA HAFTA DA EN AZ 1 KEZ BALIK TÜKETMEMİZ GEREKİYOR, HEPİNİZE MUTFAKTA BAŞARILAR VE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM, AFİYET OLSUN..:)