Eminevim birevim gibi yerlerden ev satın almaya çalışmak

Aracıya verilen paraya değiyor mu acaba etraftan borç alıp evi satın aldıktan sonra ödemek mi daha mantıklı yoksa böyle sistemlerle mi daha mantıklı
Bilmiyorum faiz oranlarını gördükçe mantıklı geliyor bana. Aldığınız borcu faizsiz odeyebilecekseniz tabii ki daha iyi ama o kadar parayı faizsiz kim verecek?

Eger kuralı sisteme girecekseniz paranız tl olarak hesaplanacak ve ülke durumu da ortada.
60 ayda çıksa 3 milyonluk eve girecek olsanız 60 ay sonra o ev 3 milyonda mı kalacak ?
Ödediginiz paranın cinsi tl çünkü.
Eskiden kardeşim aldı ama o dönemler ev fiyatları uçarı degildi.
Açıkcası önümüzde seçim belirsizliği, ekonomi belirsizliği varken tl de param biriksin istemem

Merhaba
Para biriktirmeye yeni başladıysnız ,Öncelikle sabırla 1 sene kadar biriktirmenizi önerecegiğim.
Evimevim ve birevimin mantığını ben şöyle buluyorum:BEN yetenek sizin,İRADEMİ TUTAMIYORUM O YÜZDEN HER AY SEN BENDEN PARA AL,BENİM YERİME BİRİKTİR.
Üzerine bir de organizasyon ücreti adi altinda insanın içinin acıdığı o parayı sizden alıyorlar.
O yüzden ev hamlesi yapmadan önce küçük büyük demeyip belli bir birikim şart.
1 sene yada 1,5 sene istikrarla bunu yapabilirsiniz,
Örneğin 3 milyonluk bir ev,önden 1 milyonu verip,(güvenilir bir müteahhit olması çok önemli) temelden bir yere girmeniz veyahut kaba insaat halinde bir yere girmeniz mümkün olacaktır diye düşünüyorum.geriye kalan ödemeyi taksitlendirme şeklinde müteahhitle anlaşacaksınız.ev tesliminde ödemeniz gereken son yüklü ödemeyi gene çevre ve dostlarınızdan bir miktar altın,dolar vs borç alıp,evden sonda yavaş yavaş onları ödemeye çalışacaksınız.
Bir ikinci fikir olarak;bu dediğim sistemi güvenilir bir arkadaşınızla ortaklaşa yaparsanız ödeme süreniz kısalır,eve yarı yarıya sahip olursunuz,daha sonra ortak aldiğiniz evi satıp,temelden ve tam sizin istediğiniz gibi bir eve güvenilir bir müteahhit ile girersiniz.bu dediğim süreler yaklaşık 4-5 sene sürer.ama sabrın sonu selamet!
Merhaba teşekkür ederim yorumunuz için. Elimizdeki para az etraftan insan istemeye çekiniyor zaten altın borç alsak uzun süre ödeyemeyecğiz altın artacak insanlara mahçup olmaktan çekiniyoruz. Bu tarz sistemlere de bütçesi girmek büyük risk. Yin kafamız karıştı şu zamanda ev araba sahibi olmak çok zor Allah yardımcımız olsun

4 5 sene sonra gelecek olan Tl ne işinize yarayacak çok merak ediyorum ya. Kim giriyor diyordum şu sisteme ama o kadar çok hesap kitap bilmeyen insan var ki🙄 O sürede evin fiyatı sabit mi kalacak mesela size göre?

Birde bazı kişiler ve satış yapan yerler, emlakçılar ve galericiler vb. bu tarz ödemeleri kabul etmeyebiliyor, çok iyi araştırmanız lazım.

DOLANDIRILMA GİBİ Bİ DURUM YOK ÇEVREMDE ÇOK FAZLA EMİNEVİMDEN ARABA EV ALANLAR OLDU HATTA BİZDE ARABA ALDIK. ÇEKİLİŞLİ SİSTEME KATILIYORSUNUZ VE ÇIKTIĞINDA ALIUYORSUNUZ YA DA 6 AYDA TESLİM OLAN VAR AMA ONDA YAPMANIZ GEREKEN ALMAK İSTEDİĞİNİZ PARANIN YARISINI ÖDEMEK.
Teşekkür ederim nasip diyebiliyorum sadece şu an yarı parayı ödeyecek durum yok maalesef :)

Yüklü peşinat verip kurasız sisteme girmeyecekseniz hiç bulaşmayın derim. Dolandırıcı değiller ama şöyle atıyorum 24 aylık kuraya giriyorsunuz kura çıkmıyor sizin yazıldığınız fiyata ev kalmıyor. Yakınlarımın başına geldi bunlar
Haklısınız akılı düşünüp karar vermek lazım amacım da buradan akıl almaktı ilk adım olarak başladık bakalım hayırlısı diyorum

Bilmiyorum faiz oranlarını gördükçe mantıklı geliyor bana. Aldığınız borcu faizsiz odeyebilecekseniz tabii ki daha iyi ama o kadar parayı faizsiz kim verecek?
Eminevim için faizsiz olduğu söylenmişti onun için girmeyi düşündük zaten faize bulaşmayız altın dolar alıp yıllarca ödemek faizden iyidir

Eger kuralı sisteme girecekseniz paranız tl olarak hesaplanacak ve ülke durumu da ortada.
60 ayda çıksa 3 milyonluk eve girecek olsanız 60 ay sonra o ev 3 milyonda mı kalacak ?
Ödediginiz paranın cinsi tl çünkü.
Eskiden kardeşim aldı ama o dönemler ev fiyatları uçarı degildi.
Açıkcası önümüzde seçim belirsizliği, ekonomi belirsizliği varken tl de param biriksin istemem
Haklısınız akıllı düşünüp karar vermek lazım şu zamanda mal sahibi olmak çok zor ama olmak için de bir şeyler yapmak gerekiyor

Eminevim için faizsiz olduğu söylenmişti onun için girmeyi düşündük zaten faize bulaşmayız altın dolar alıp yıllarca ödemek faizden iyidir
Faizsiz neresi para verir ki mümkün değil. Dosya masrafı var şirket de kazanmalı bir şekilde değil mi?

Burada yazılmamış olsa ben Enflasyona göre değerinin artacağını Bile bilmiyordum belirli bir fiyata sistem bizim adımıza evi alıyor biz ona ödeme yapıyoruz diye biliyordum. Çevreden de böyle duydum biraz bu konuda bilgisizim farkındayım ama ilk adım bir yerden başlamaktır diye öğrenmeye çalışıyorum. Şu an düşündüğüm şey acaba borç alıp ev satın aldıktan sonra aydan aya çevreye borçları ödemek mi daha mantıklı olur. Arada kaldım çok fazla
murabaha denilen sistemin özü sizin dediğiniz şeydir
evi sizin adınıza alması, sizin ona vadeli olarak geri ödemeniz ve malı almanız

aslında bankalar da aynı şeyi yapıyor, tapuya şerh konuyor siz ödeyip bitirince şerhi kaldırıyolar.

ama burada sıkıntı şu
siz sisteme girer girmez sizin adınıza evi alsa ve tapuya şerh koysa ya da ev şirketin olsa size ödeme bitince devrolsa vs. sorun yok
siz sisteme bugün girdiniz 3 milyon ödemek üzere, 3 milyonluk ev almak üzere,

benim bildiğim kadarıyla siz sisteme girer girmez o gün size bir ev alınmıyor, size sıra gelince size ev alıncak, ben böyle biliyorum (ama hiç bu sistemi kullanmadım)

e size 5 yıl sonra sıra geldi. 3 milyonluk ev kalacak mı? işte burada patlıyorlar. siz sisteme girdiniz, o gün evi alsa sistem size, (tapuya şerh koyabilir tabi ya da başka bir çözüm bulabilir tapu için) o zaman sıkıntı olmazdı...

dürüst olayım ki sisteme girdiğimde bana evi almadıkları için ben banka sisteminden de bir farkını görmüyorum -faiz olması açısından yani, (daha ucuza geliyordur orası ayrı) yoksa banka bari garanti evi baştan alıyorsun :D
dini hassasiyetleri olanlar nasıl bu kılıfa fit oluyorlar onu da anlamıyorum çünkü alıp size satmıyor ki....dinen onun alıp size satması lazım benim bildiğim bu.

DOLANDIRILMA GİBİ Bİ DURUM YOK ÇEVREMDE ÇOK FAZLA EMİNEVİMDEN ARABA EV ALANLAR OLDU HATTA BİZDE ARABA ALDIK. ÇEKİLİŞLİ SİSTEME KATILIYORSUNUZ VE ÇIKTIĞINDA ALIUYORSUNUZ YA DA 6 AYDA TESLİM OLAN VAR AMA ONDA YAPMANIZ GEREKEN ALMAK İSTEDİĞİNİZ PARANIN YARISINI ÖDEMEK.
Bağırmayın 😄

Arkadaşım bu şekilde araba aldı evet.

2017 senesi Kasım ayında eminevim sistemine girdim , 60 ay vade , 5 ayda bir çekiliş olacak şekilde, istediğiniz evin degerini ve odeyebilecek aylik tutari ve vadeyi siz belirliyorsunuz ve sistem size bir odeme plani çıkarıyor.

250 bin tl lik bir ev için 100 bin tl pesin ödedik, 11 bin tl organizasyon ucreti ödedik, aylik olarak 1.900 tl ile baslayan taksitlerimiz evi aldigimiz tarihe kadar azalarak devam etti .
Sisteme girdigimiz an evin değerinin yaklaşık olarak %40 ini odedigimiz için 2018 Aralık ayında da yani sisteme girdikten 13 ay sonra da (anlasmamiz bu sekilde oldugu icin) istedigimiz , butcemize uyan bir evi satin aldik.
Evi satin aldiktan sonra da aylık 3 bin tl vade sonuna kadar odeme yaptık.
Burada 13 ay sonra ev almamiz bizim evin tutarının %40 ni odememiz kaynakli oldu. 400 bin tl lik ev almak isteseydik ve ilk bastaki odedigimiz tutari odeseydik 13 ay yerine 20 ay sonra alabilecektik.

Bu risk her dönem vardı maalesef. Biz o zaman 1.100 tl kira oduyorduk , evi aldigimiz andan itibaren eminevime aylik 3 bin tl odemeye gectik.
Yani suan belki bu rakamlar cok komik ama o zamanın bir aylik eminevim taksiti bir aylik kiranin 3 katıydi. Şimdi 30 bin kira öderken 90 bin taksit ödemesi gibiydi.

Benim kaynim gecen ay araba aldi. 4-5 ay civari beklediler. Ama ne kadar pesinat verdi cekilisli mi cekilissiz mi bilmiyorum.

Dolandırılma olayı kalktı ama oraya 300-400 bın komısyon ödemek yerine o bazlarda araba al sat yaparak paranızı katlayabilirsiniz . Nie 400 bını çöpe atasınız al ben biriktiremiyorum sen biriktir der gibi . Bir de şu an yazılacaksınız üç milyonluk bir eve diyelim ki ön peşinatnız yok sadece komisyon ödeyip ufak ufak ödeyeceksınız - iki sene sonra size ev çıktı mesela ? siz iki sene sonra 3 mılyonluk bir ev bulamayacaksınız ki . Sene de mılyon fark atıyor dairelere yapabılirsenız araba al satla paranızı katlayın 1+1 daire almaya bakın en azından kiraya verırsınız kiranızı destekler . Sonra sonra birikime devam eder evi satar üstüne ekler evi büyültürsünüz

Back
X