Emma'nın Ekstrem Diyet Günlüğü :)

EmmaAutumn

Saygı ve nezaket en büyük erdemlerdir
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2014
968
287
43
merhaba,

forumda başka ortak günlüklerde halihazırda yazıyorum, aktifim ama kendi beslenme ve yürüyüş bilgilerimi düzenli bir şekilde paylaşabilmek ve geriye dönük detaylı inceleme yapabilmek için bu günlüğü açtım.

başka bir günlüğüm daha var ama yeni bir başlangıcın iyi geleceğine inanıyorum :)

kilo vermeye 90 kilonun sınırına dayanınca, tam 88 kiloyken, başladım.

76.5 kiloya kadar indim ancak 1 haftalık tatil sonrasında tekrar 79.9 kilo oldum :19:

başlıkta da belirttiğim gibi "ekstrem" bir diyet olacak benimkisi :1:

forumda birçok şok diyet var (isveç, elma diyeti vs gibi)

bu kadar sağlıksız diyet varken ve onları uygulayanlar da mevcutken benim diyetimin "ekstrem" olması, "sağlıksız" olması nedeniyle eleştirilmemesini rica ediyorum.

herkese kilo verme mücadelesinde başarılar :16:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ilk hedefim 72 kilo olmak.

72 kiloyu hedef seçmemin nedeni, beden kitle indeksimin bu noktadan sonra "sağlıklı" kilo aralığında olması.

günlük kalori hedefim 700 ve yürüyüş hedefim 10 km (yani benim boy, kilo ve yaşıma göre 500 kalori)

Son düzenleme:
canım hayırlı olsun yeni günlügün.. başarılı olucagına inanıyorum:54::13:

çok teşekkür ederim :16::16:

inşallah senin başardığın gibi uzun soluklu bir mücadele olur :16:

Kolay gelsin. Günlük 15 km mi? Masaallah. ★★★ Cok imreniyorum boyle bol bol yuruyenlere.

yürüyüş kısmında sorun yaşamıyorum, çok seviyorum yürümeyi ama şu yemeklere olan bağlılığım bozuyor her şeyi :1:

zomfd.jpg

1.GÜN

KAHVALTI
- 1 paket Eti Form Mısır-Pirinç patlağı
- 1 bardak kafeinsiz kahve (şekersiz)

ARA
- yağı azaltılmış labne peyniri
- yağı azatılmış kakao
- yarım bardak yağsız süt
- 3 adet light yulaflı bisküvi

ÖĞLEN
-1 bardak şekersiz kahve
-10 gr fıstık
-200 gr yumurtasız, yağsız menemen (biber, domates, soğan)
- 1 bardak şekersiz kola

ARA
- 20 gr fıstık
-1 müsli, cornflakes bar (müsli, kuru kayısı, conflakes, elma kurusu)

AKŞAM
2 yumurtadan yağsız omlet (yağsız ve bol yeşillikle)

TOPLAM: 1235 kalori

YÜRÜYÜŞ: 10 km

Amacım elbette ki daha az yiyip gün içinde 10 kmden fazla yürümek ama sıcak yaz günlerinde akşam olup biraz serinlik çökmeden dışarı çıkıp yürümek neredeyse imkansız. Bu nedenle sadece 10 km yürüyebildim.
Bugün iştahım bir hayli açıktı, kendimi zor durdurdum diyebilirim, sürekli "Acaba şimdi ne yesem?" modundaydım.
Neyse ki yine 1200 kaloride dur diyebildim kendime :1:

Akşam yemeğimi birazdan yiyeceğim, saat 17.00 dolaylarında.
Sonra yine yürüyüşe çıkma planım var ama kesin bir karar olmadığından şimdiden günlük yürüyüşümü yazdım.

Ramazanda diyet ve egzersiz nasıl olacak bilmiyorum :44:
Şimdi birbirinden güzel sofralar kurulacak, bizim evde tam bir hamur işi şenliği yaşanacak.
Sabır, irade filan tamam da, nereye kadar?:27:
Bakalım... Şimdiye kadar bir şey düşünmedim ama buna da bir çare bulmam lazım.

bu akşam 6 km daha yürüdüm, toplamda 16 km oldu :10: ama hava çok boğucu ya, yürümekten değil boğucu havadan yoruldum vallahi. akşamları bile serinlik yok, Allah'ım sen yardım et bize, sonumuz n'olcak bilmiyorum :31:

bu akşam 6 km daha yürüdüm, toplamda 16 km oldu :10: ama hava çok boğucu ya, yürümekten değil boğucu havadan yoruldum vallahi. akşamları bile serinlik yok, Allah'ım sen yardım et bize, sonumuz n'olcak bilmiyorum :31:

bravooo 16 km yürüyüşe alkış:46::46::46::71::71:
hele bu sıcaklarda yürümek bir daha alkış:46::46:
bugün arkadaşlarla görüştük dışardaydım heryere arabayla gittim geldim yine de eve gelince
bayıldım resmen:50:

bravooo 16 km yürüyüşe alkış:46::46::46::71::71:
hele bu sıcaklarda yürümek bir daha alkış:46::46:
bugün arkadaşlarla görüştük dışardaydım heryere arabayla gittim geldim yine de eve gelince
bayıldım resmen:50:

daha haziran ayınca böyle bunalıyoruz, bunun temmuzu var, ağustosu var... :50:

seneden seneye yaz ayları daha bir çekilmez oluyor sanki, dağa kaçmak lazım, serin serin :21::21::52:

2.GÜN

kahvaltı
50 gr müsli
1/2 bardak ılık light süt
2 kuru kayısı

ara
10 adet kiraz
4-5 adet fıstık
1 şekersiz kahve

20 km bisiklet (dışarı çıkamadığım için kendime böyle bir çözüm buldum :8:)

öğlen
1 porsiyon az yağlı, yumurtasız menemen
1.5 dilim kepekli ekmek

akşam
10 adet kiraz
30 gr müsli
yarım bardak light süt

TOPLAM: 914 kalori

akşam hava biraz serinleyince 5-6 kmlik bir yürüyüş yapmayı planlıyorum.
bim'den ilk defa müsli aldım, Allah'ım ne kadar da lezzetliymiş :52:

daha önce müsli almıştım ama yiyememiştim, sade olduğu için çok yavandı, buzdolabında yıllandı resmen, annem de hep "nasılsa yemiyorsun, boşuna alma" dedi, ben de almıyordum ama iyi ki almışım ya, hem sağlıklı hem lezzetli.
tavsiye ederim sizlere de :16:

bugün iftardan sonra 8 km yürüdüm, gün içinde spor yapamadım halsiz olduğum için.

sahur: 7-8 kaşık müsli, yarım bardak kadar yağsız süt, 2 kuru kayısı, 1 şekersiz kahve

iftar: 1 tabak lahana yemeği, 3 dilim kepekli ekmek, 1-2 kaşık müsli, yarım bardak kadar süt, 1 kase çorba

az önce: 1 kase kiraz

akşam yemeğinde zararlı bir sürü yiyecek olduğu için lahana yemeği ve çorbayla doymayınca biraz da müsli atıştırdım.

şimdi dolmadır, pidedir, türlü kızartmadır vs yemeye başlasam kendimi durduramayacağımı biliyorum, o yüzden hiç yemedim.

Hayırlı Ramazanlar Ayçacımmmmm sporlarına bayıldımmm cnmmmm lahanayı bu mevsimde bulabiliyormusun bitanemmm :44::44: menülerin gayet güzelll azimle başaracağına inanıyorum bitanemmm:29::29::38::38:

Hayırlı Ramazanlar Ayçacımmmmm sporlarına bayıldımmm cnmmmm lahanayı bu mevsimde bulabiliyormusun bitanemmm :44::44: menülerin gayet güzelll azimle başaracağına inanıyorum bitanemmm:29::29::38::38:
merhaba banucum, çok teşekkür ederim :16:

evet, artık her mevsimde her meyve-sebze var, sağolsun seralar :1:

kışın bile karpuz var düşünsene :52:
gerçi sera ürünleri ne kadar sağlıklıdır, orası tartışmalı :31:

bugün oruçluydum, sahurda hiçbir şey yememiştim, iftarda da sütlü müsli yedim sadece, az önce de eve geldim, toplam 6 km yürüdüm :8: bugün mükemmel geçti diyebilirim :16:

merhaba banucum, çok teşekkür ederim :16:

evet, artık her mevsimde her meyve-sebze var, sağolsun seralar :1:

kışın bile karpuz var düşünsene :52:
gerçi sera ürünleri ne kadar sağlıklıdır, orası tartışmalı :31:

kuzum her mevsimde var ama sebzeleri meyveleri mevsiminde tüketirsek faydalı bitanemmm mükün olduğunca mevsim sebze ve meyvelerini tüketmeye çalış cnmm kışa nasılsa mecbur lahanaya talim edeceğiz:29:

Back
X