Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi emmeyi reddetme

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

sibosss

Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2013
11
0
16
Mardin
kızım 4bucuk aylık ve uyanıkken emmeyi reddedıyo buda canımı cok sıkıyo cok üzülüyorm neden yapar arkadaşlar acaba

benim kızımda 4-5 aylıkken emmeyi reddediyordu. zorla emzirdim. uyurken hemen dayıyordum ağzına. uyurken bile istemiyordu kucağıma aldımmı dudaklarını sımsıkı kapatıyordu. bende o uyurken üstüne doğru uzanıyordum eşim belimden tutuyordu, çünkü derman kalmıyordu artık bende. üstünde o hiç anlamadan emiyordu bir ay falan böyle oldu. uyanıkken artık hiç emmiyordu azimle emzirdim. ama o dönem geçiyor sakın pes etme sen pes edersen o hiç istemez. ben kızımı tam 24 ay emzirdim sonrada kendi bırakmak istemez :))

Bu aylarda cevreye farkindaliklari arttigi icin boyle yapiyorlar. Benim oglumda da aynisi oldu. Karanlik ve sessiz odalarda azimle emzirdim. Ben konusunca yada odaya biri girince de birakiyordu. Simdi karanliga gerek olmuyor ama hala sese ve insanlara hassas. Emzirmek gercekten de zor, dayan pes etme..

Konunun üzerinden zaman geçmiş ama ben de yaşadıklarımı paylaşmak istedim. Oğlum 3. ayına bir hafta kaladan 3 buçuk aylık olana kadar memeyi reddetti. Uykuluyken mi emzirmedim, ayakta pışpışlayarak mı emzirmedim sürekli sütüm mü azaldı diye pompalayıp durdum her emzirme seansında ikimizin de haşatı çıkıyordu ve onun ağlamasına dayanamıyorum.
Bu süreçte annelerin bilmesi gereken en önemli kısım bunun bebeğin gelişim süreciyle alakalı bir dönemeç olduğu bir süre sonra geçeceği. Bebek memeyi reddediyor diye sakın ola mamaya ya da biberona başvurmayın o zaman sütünüz gerçekten azalır. Sabredin emzirme aralarını açın. Ben 2 buçuk saatten önce emzirmemeye başladığımda sorun çözülmeye başladı. Zor bir süreç ama geçecek yavrunuz emmeye devam edecek buna inanın.
Tüm emziren annelere kolaylıklar dilerim.

Ben de yeni gördüm konuyu...Bende de aynı sıkıntı var. bebeğim 3,5 aylık oldu. Normalde zaten mama takviyesi yapıyorduk. Süt yetmiyordu. Şimdi ben işteyken sürekli biberondan içtiği için beni emmeyi reddediyor. Sadece uyku sersemiyken emzirebiliyorum. Uyanıkken emmemek için kendini parçalıyor neredeyse... Göğüslerim artık ağrımaya başladı ve sütümü pompa ile sağmaya kalktığımda ise doğru düzgün süt çıkmıyor... Bir de sürekli aile büyüklerinin anlayışsızlığı var. gençliğinde bol sütü olan sanıyor ki ben bilerek vermiyorum kızıma anne sütünü... Çok yorucu bir süreç gerçekten, bazen psikolojik nedenlerden sütümün azalmış olabileceğini bile düşünüyorum... Dünya üzerinde annelik ve bebek bakımından daha çok insanların burnunu soktuğu herhangi bir başka konu var mı acaba?? :)

Bende aynı dertten muzdaribim oğlum emmek istemiyor hiçbişekilde cok uzuluyoruk gece emiyo ama gunduz resmen savasiyoruz

Bende aynı dertten muzdaribim oğlum emmek istemiyor hiçbişekilde cok uzuluyoruk gece emiyo ama gunduz resmen savasiyoruz
Merhaba kaç aylık bebeğiniz? Ten tene temas yapmayı denemenizi öneririm. Bir de burada yasak değilse f.bookta emziren anneler grubu var oradan da destek alabilirsiniz

Kızım 4 aylık son bir aydır emmeyi reddediyo daha ağzına almadan kendini itiyo ağlıyo. Bu 1 aydır her yolu denedim emzirme aralarını uzattım olmadı aç kaldı yine almadı uyku arasında alıyodu onu da bıraktı en sonunda pes ettim artık sağıp veriyorum bugün 4. Ay aşısına gittiğimizde sadece 300 gr aldığını öğrendim çok moralim bozuldu ne yapacağımı şaşırdım artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…