Emmeyi sevmeyen bebek olur mu?

Çok akıyorsa sinirleniyorlar az akıyorsa da sinirleniyorlar bir de sakin yanlis anlamayın bunu bana emzirme hemşiresi demişti ter kokusu parfum bile bebeği igrite eder dikkat et demişti koltuk altlarımı silerdim beyfendi için benim de psikolojimi 20 dk emmeli mutlaka lafı bozmuştu 5 dk emer bitirirdi işini.

Yani her bebek farkli 3.5 4 aylık dönemde bi emip bi cop diye bırakma zamanı en gıcık dönem anne için bebegin dikkati dağılıyor herşeye bide oyun yapıyor o donem kesin memeyi bırakacak demiştim ama o inat ettikçe ben de inat ettim .

Sütünüz azalmıyordur ona yeterli şekild E uretıyordur hormonlar artık korkmayın o inatsa siz de inat olun.

Zaten dr kontrolünde kilo durumundan anlaşılır elinizden geleni de yapmışsınız uzulmeyin

Ama meme görünce bagirani da ilk defa duyuyorum dogrusu kolay gelsin.

Çok akıyorsa sinirleniyorlar az akıyorsa da sinirleniyorlar bir de sakin yanlis anlamayın bunu bana emzirme hemşiresi demişti ter kokusu parfum bile bebeği igrite eder dikkat et demişti koltuk altlarımı silerdim beyfendi için benim de psikolojimi 20 dk emmeli mutlaka lafı bozmuştu 5 dk emer bitirirdi işini.

Yani her bebek farkli 3.5 4 aylık dönemde bi emip bi cop diye bırakma zamanı en gıcık dönem anne için bebegin dikkati dağılıyor herşeye bide oyun yapıyor o donem kesin memeyi bırakacak demiştim ama o inat ettikçe ben de inat ettim .

Sütünüz azalmıyordur ona yeterli şekild E uretıyordur hormonlar artık korkmayın o inatsa siz de inat olun.

Zaten dr kontrolünde kilo durumundan anlaşılır elinizden geleni de yapmışsınız uzulmeyin

Ama meme görünce bagirani da ilk defa duyuyorum dogrusu kolay gelsin.
Evet insanlar da anlatinca abartiuorum saniyor ama gorunce ahzi acik bakiyor nasil ciglik atiyo memeyi gorunce agliyo diye:)

Parfum ya da ter kokusu olabilecegini okumadim ama dusundum, fakat acikcasi sorunun iyle bisey olmadigini dusunuyorum. Cok dikkat ederim zaten kisisel temizligime, hergun dus alirim, dogumdsn beri parfum kullanmiyorum sadece ise basladim simdi sabah evden cikarken rolon suruyorum koltuk altima. Bornoz uzerimdeylken emzirmeyi de denedim ama olmadi yani kokumla alakali degil anladigim kadsriyla.

İnsallah cozeriz sorunumuzu, cidden canimdan bezdim:)

Kızlar biberondan dolayıda olabilir eğer bebeğe bi kaç kez biboranla mama veya sütünüzü verdiyseniz sizi istemez oğlumun3 ay bile emziremedim ne yaptıysam sıpa burnumdan getirdi hele göğsümün birini hiç emmek istemedi uykulu olduğunda vereyim dedim yine çok nadir tuttu ama ben hatamı biliyorum süt hemen gelmedi diye biberon dayadık çocuğa oda kolaya kaçtı tabi. Sizdede aynı durum oşabilir biberon verin bakalım ne yapacak

Evet insanlar da anlatinca abartiuorum saniyor ama gorunce ahzi acik bakiyor nasil ciglik atiyo memeyi gorunce agliyo diye:)

Parfum ya da ter kokusu olabilecegini okumadim ama dusundum, fakat acikcasi sorunun iyle bisey olmadigini dusunuyorum. Cok dikkat ederim zaten kisisel temizligime, hergun dus alirim, dogumdsn beri parfum kullanmiyorum sadece ise basladim simdi sabah evden cikarken rolon suruyorum koltuk altima. Bornoz uzerimdeylken emzirmeyi de denedim ama olmadi yani kokumla alakali degil anladigim kadsriyla.

İnsallah cozeriz sorunumuzu, cidden canimdan bezdim:)

Ay o dönemler çok zor ya ama yaş ilerledikçe var ya zorlaşıyor onlar neymiş diyosunuz:)))) şimdilik akışına bırakın madem kendileri bilir bu bebek milletinin

Kızlar biberondan dolayıda olabilir eğer bebeğe bi kaç kez biboranla mama veya sütünüzü verdiyseniz sizi istemez oğlumun3 ay bile emziremedim ne yaptıysam sıpa burnumdan getirdi hele göğsümün birini hiç emmek istemedi uykulu olduğunda vereyim dedim yine çok nadir tuttu ama ben hatamı biliyorum süt hemen gelmedi diye biberon dayadık çocuğa oda kolaya kaçtı tabi. Sizdede aynı durum oşabilir biberon verin bakalım ne yapacak

Yok canim ya, benimki ameliyathaneden odaya ciktik gogusume ilk defa koymayi denedik almadi itti, 1 hafta biberon ve mama vermedim direndim, 1 hafta agzina lokma girmedi o beni emmedi ben ona mama vermedim:) benimki biberondan felan degil, doktora soyluyorum sasil kaliyo, daha dunyaya gozlerini yeni acmis eli ayagiyla beni itmek nedir? Resmen itti:) ay dur sinirim bozuldu guldugume bakma

Benim kızımda sevmezdi.
Şöyle sevmezdi ama memeyi alınca iki emer bırakırdı,10 -20 dakika sonra acıkır tekrar emerdi.
Yani şöyle oturup doyana kadar emmezdi.
Daha küçükken uyuyakalırdı da ayağını biraz oynatip uyandırırdım tekrar emsin diye. Biraz büyüyünce etrafa dikkat etmeye başladığı için iki emip bırakırdı.
Sonra bu sevmiyor dediğim kızım 22 aya kadar emdi ama hep azar azar ve sık sık. Hatta dışarda tişörtümü çekip meme diye zırt pırt ağladığıda oluyordu çünku asla doyumluk emmedi,bende 22 aylıkken sütten kestim.
Bazı bebekler böyle olabiliyor. Emzirme odasına girerdik,başka bebekler güzelce emiyordu dakikalarca benimki etrafa bakıp gülmekten ememiyordu.
Emzikte almadı hic bu arada.
Biberonda almadı.
Ek gıda döneminde suyu bardakla içti biberonu agzına sürmedi.
Yani bence sütü sevmemesi ile ilgisi yok.
Sadece etrafla ilgili bir bebek olabilir.
Az emiyorsa sık sık emzirin,sütünüz bitmez,azalmaz. Bende yaşadım biliyorum.
Gayette yetti 22 aya kadar sütüm hatta emzirmeye devam etsem gelirdi hala.

Yok canim ya, benimki ameliyathaneden odaya ciktik gogusume ilk defa koymayi denedik almadi itti, 1 hafta biberon ve mama vermedim direndim, 1 hafta agzina lokma girmedi o beni emmedi ben ona mama vermedim:) benimki biberondan felan degil, doktora soyluyorum sasil kaliyo, daha dunyaya gozlerini yeni acmis eli ayagiyla beni itmek nedir? Resmen itti:) ay dur sinirim bozuldu guldugume bakma
Kız al bendende o kadar benim oğlumda bi acayipti ebeye söyledim şimdi ki çocuklar doğuştan zeki dedi

resmen sevmiyor! Hatta nefret ediyor! Dogdugu gunden beri ne beni, ne emzigi ne biberonu severek emmedi, olmeyecek kadar emiyor, 2-3 dk anca emziriyorum ustelik dogdugundan beri boyle. Bir ara emme refleksi mi yok diyr dusunmustum ama noroloji o zaman ememez gayet guzel kilo aliyor her ay anne sutuyle demisti. Emmeyi evet biliyor ama sevmiyor! Hani kucagima alayim susturmak icin memeyi dayayim olayi var ya, bizde tam tersine donuyor. İnanilmaz sakin oldugu zamanlarda bile memeyi gordugu anda ciglik cigliga bagiriyor dogdugundan beri. Emzik te almiyor nerdeyse piyasadaki tum cesitleri denedim sirf emmeyi aliskanlik haline getirir umuduyla, alip iki cigneyip diliyle itiyor. Biberondanda pek sevmiyor bisey icmeyi takla ata ata iciriyoruz. Sutumun tadini sevmiyor diyecem, gayette seviyor biliyorum cani istediginde emiyor cuk cuk cunku sevmese hic icmez. 3,5 aylik olduk ama inabilmsz yoruldum, cok fazla emmedigi icin azalma da oluyor sutumde ne yazikki. Varmi emmeyi sevmeyen bebek baska? Nolur var deyin yoldas ariyorum
var var korkmayın endişelenmeyin rahatlayın:) benim bebeğim de çok hareketli bir bebek olduğu için sabırsız.2 3 dk en uzun 15dk emmiştir.keşki şöyle uzun uzun emse ya da bir kere olsun memede uyusa dedim hamileliğimde çokca bilgilendiğim için rahattım.bazı bebekler alması gereken sütü 2 3 dkda alırlar.kilo alımı da iyiymiş.sütünüzün azalmaması için akşamları 4 saatte bir sağın sütünüzü emdikten sonra da sağmaya özen gösterin.bebeğiniz doyuyorsa zaten emmez.bu arada beslenme aralıkları ne kadar.bakın o çok önemli eğer çok sıksa az emer.şöyle 3 saatte bir olsa tamamen acıkır uzun emebilir.gerçi benim bebeğim şimdi 4 saatte bir besleniyor ama hala aynı :)

var var korkmayın endişelenmeyin rahatlayın:) benim bebeğim de çok hareketli bir bebek olduğu için sabırsız.2 3 dk en uzun 15dk emmiştir.keşki şöyle uzun uzun emse ya da bir kere olsun memede uyusa dedim hamileliğimde çokca bilgilendiğim için rahattım.bazı bebekler alması gereken sütü 2 3 dkda alırlar.kilo alımı da iyiymiş.sütünüzün azalmaması için akşamları 4 saatte bir sağın sütünüzü emdikten sonra da sağmaya özen gösterin.bebeğiniz doyuyorsa zaten emmez.bu arada beslenme aralıkları ne kadar.bakın o çok önemli eğer çok sıksa az emer.şöyle 3 saatte bir olsa tamamen acıkır uzun emebilir.gerçi benim bebeğim şimdi 4 saatte bir besleniyor ama hala aynı :)
Aynen, 3-4 saatte bir maksimum 5 dk. Doktora soyledigimde inanmiyo bana:) kilosu gayet iyi abartiyor olabilirmisin diyor:) onkadar ozeniyorum ki hani kucagina bebesini alip emzirip memede uyuya kalan annelere.... ben kucaga her aldigimda kendini geri geri iten kucagimdan atan avaz avaz bagiran bir oglum var. Genelde o yatarken uzerine domalarak emzirebiliyorum baska turlu almiyor

Aynen, 3-4 saatte bir maksimum 5 dk. Doktora soyledigimde inanmiyo bana:) kilosu gayet iyi abartiyor olabilirmisin diyor:) onkadar ozeniyorum ki hani kucagina bebesini alip emzirip memede uyuya kalan annelere.... ben kucaga her aldigimda kendini geri geri iten kucagimdan atan avaz avaz bagiran bir oglum var. Genelde o yatarken uzerine domalarak emzirebiliyorum baska turlu almiyor

:KK70::KK70::KK70:

Sütünüzün azaldığını düşünüyorsanız emzirdikten sonra biraz sağın makine ile. Dondurabilirsiniz. Daha sonra ek gıdaya geçince kullanabilirsiniz bu sütleri.

Sütünüzün azaldığını düşünüyorsanız emzirdikten sonra biraz sağın makine ile. Dondurabilirsiniz. Daha sonra ek gıdaya geçince kullanabilirsiniz bu sütleri.
Sagimla sutum cikmiyo benim. Dogumdan beri surekli sagiyorum ama sagarak cikmiyor:) bir suru makina denedim verim alamadim. Su an ise basladim 20-30 cc biriktire biriktire ben yokken veriyor annem

Sagimla sutum cikmiyo benim. Dogumdan beri surekli sagiyorum ama sagarak cikmiyor:) bir suru makina denedim verim alamadim. Su an ise basladim 20-30 cc biriktire biriktire ben yokken veriyor annem
Sağımla gelmiyorsa emdiğinde de gelmiyor olabilir mi? Belki ondan kızıyordur memeye:KK48:

ben de tam bir savaş halindeyim, 6.ayımız bitti bir aydır kaşıkla ek gıda dönemindeyiz lök lök herşeyi yutmaya alıştı, meme emmek zor geliyor beyfendiye:kk77:
daha kıyafetimi sıyırdığımı görünce ağlamaya başlıyor benimki, anlıyor memenin geldiğini :işsiz:

öyle bir çeviriyor ki kendini kucağıma aldığımda beli kırılacak sanıyorum:kızgın:
mesela başka birinin kucağındaysa ve meme emme pozisyonundaysa ondan da rahatsız oluyor sanki millet zorla emzirecek onu:işsiz::işsiz:

ben de iş dönüşü alıyorum kucağıma yatırıyorum yatağa kanepeye nereye olursa seviyorum öpüyorum mıncıklıyorum gıdıklıyorum memeyi de oyun gibi veriyorum ağzına çekiyor az az da olsa, daha çok gece uykusunda emmek istiyor, o zaman içgüdülerine yenik düşüyor sanırım:emir_bebek:

doktoruna sordum gece emiyorsa sıkıntı yok, gündüz etrafı izlemek istiyordur ondan yemiyordur dedi, ben de kafaya takmayı bıraktım :kahve:

her ay süt içindeki değerler değişiyor.doktorlar sağdığınız sütleri ayı geçmeden verin diyorlar

:):) ben de yan yatarak emzirebiliyorum oturarak hayatta emmiyor.6 ayda bir kere uyudu memede 20 dklık dünyalar benim oldu :) uyku sorunumuz olduğundan değil o an çok hoşuma gidiyor ama işte olmayınca olmuyor kilosu normalse akışına bırakın :)

her ay süt içindeki değerler değişiyor.doktorlar sağdığınız sütleri ayı geçmeden verin diyorlar

Evet, çocuk büyüdükçe kalori değeri artıyor ama anne sütü anne sütüdür.

Ek gıdaya geçtiğinde kullanmasını önerdim zaten. Mesela muhallebisini vs hazırlayabilir. İnek sütü veya su kullanmaktan iyidir.

Emmeyi sevmeyen çocuk olur.mesela benim kızım Allahım deliriodum artık.. ilk doğduğu günler zar zor uyandırıp emziriodum,ama sarilik oldu kuzum...sadece bir hafta emdi. Sonrasi kabus gibiydi emmiyodu,neler neler yaptık ama yok..1yasina kadar mamayla besledik, emzigide 2ayliktan sonra elini ağzına goturmeye başlayınca zor bela alıştırdım..demem o ki.. fazla zorlamamak lazım..

Back
X