Emniyetin kural tanımaz atama sistemi

Bu sektördeyiz bizde.
Yasadiklariniza çok şaşırdım.
Müdür de çok saçma birşey yapmış, gelen geldi, giden gitti, personel sayısı belli oldu, şimdi durduk yere neden personelini gönderip eksiltme yapıyor, kendisinin de hayrına değil bu durum.
Ama malesef bende yaşadığım çok olayda gördüm ki, emniyet teşkilatında mantık aramamak gerek.

Ev bulma taşınma çocukların okul nakli... Kaygılarınizda çok haklısınız.
Allah yardimciniz olsun.
Malesef yapılanları şikayet edeceğiniz bir sendika yok 😔

Madem kalma niyetiniz vardı basta tayin yazmayıp İBKA verseydiniz tayin yeriniz belli olmuş durdurma vermişsiniz benim eşimde polis durdurmalar herzaman kabul edilmez şimdi kalkmışsınız emmniyeti suçluyorsunuz siz tayincisiniz bunu bilerek okul islerini ayarlacaktiniz sizin keyfinize gore işler yürümüyor maalesef
Bakın keyfe göre tayin istenmiyor.
Zorunlu istiyorsun. İştemek vede istememek gibi bir seçenek yok.
Konu sahibi sıkıldım gideyim, yada neyse ben kalayım dememiş.
Ve dilekçenin kabul olması demek, evet 1 sene daha kalabilirsin demek. Yani demek değil ki, bir kaç ay kal, sonra bakarız.

Ben de polis kiziyim.Rahmetli annem de ogretmendi.Babamda rahmetli oldu.Demek ki yillardir hicbir sey degismemis…Bu tayin yuzunden neler cektiler annecigim ve babcigim.Ne haksizliklar yasadik…Simdi yazisinizi okuyunca o gunlerimiz aklima geldi…..Maaalesef siyaset cok oynuyor …Askerlere ne cok ozenirdik o zaman.Senenin bellingunlerinde tayin olurlar,kararnameler degismez,haksizliklar olmaz…Iste boyle canim

Bakın keyfe göre tayin istenmiyor.
Zorunlu istiyorsun. İştemek vede istememek gibi bir seçenek yok.
Konu sahibi sıkıldım gideyim, yada neyse ben kalayım dememiş.
Ve dilekçenin kabul olması demek, evet 1 sene daha kalabilirsin demek. Yani demek değil ki, bir kaç ay kal, sonra bakarız.
Ilk tahin istemişler tayin yerleri belli olmuş sonradan durdurma vermisler müdür değişince durdurmalari iptal etmişler bana değil konu sabine yazın keyfe keder gibi olmuş biraz konu sahibinin ki

Ilk tahin istemişler tayin yerleri belli olmuş sonradan durdurma vermisler müdür değişince durdurmalari iptal etmişler bana değil konu sabine yazın keyfe keder gibi olmuş biraz konu sahibinin ki
Bakın bende teşkilat içinden biri olduğum için konuyu da bildiğim için yazıyorum.
Tercih etmek zorunda bırakıyorlar ve mecbur tercih veriyorsun. Ama bu tercih yerine gitmeyi ertele hakkı oluyor. Dilekçe veriyorsun ertelenebiliniyor. Ertelemek demekte bir iki ay değil 1 sene ertelenmiş oluyor.
Bu ertelemenin ortasinda vazgeçilip "hadi gidin" demek normal bir süreç değil. Konu sahibi isyanda haklı.

Geçen başka üyeye de sormuştum. Nasıl birileri tayin oluyor, birileri olamıyor diye... Üzüldüm. Arkadaşım polis, oldukça rahat :/ olduğu yerde yıllardır.

Benim eşim özel sektörde arada şehir dışı işi oluyor ve geçen sene 1 sene boyunca neredeyse gelemedi. Geliyordu 3 gün kalıp gidiyordu.

Niye onsuz olmaz diye şartlıyırsunuz kendinizi, benim de evladım küçük ben de çalışıyorum ama kendi kendimizi de idame edecek kadınlarız niye yapamayasınız..

Siz çalışırken bu çocuklara kim baktı?

Konu sahibini hiç anlamadim. Ben evde yokken çocuklara kim bakacak demiş ama eşi zaten gündüz çalışıyor. Evden çalışan polis olmadığına göre eş günün yarısında işte demektir. E o zaman tek başına nasıl yapıyorsan şimdi de öyle yapacaksın. Bu kadar basit.
İki çocuğun mu var? Birini bir yere götürürken ikisini de gotureceksin. Anlaşılmayacak,yapamayacak ne var ki? Hastaneye mi gideceksin? Çocuğu da gotureceksin.
Kolay mı?
Yooo değil.
Ama başa düşen çekilir.
Yaza kaldı 9 ay, eşin gitti etti zaten bir zaman alan bir şey. Üstüne altı ay da yalnız idare edersiniz. O ara adam evini falan ayarlar,yaz tatilinden sonra tasinirsiniz.
Onu yapamam bunu yapamam.
Böyle diyen annem olsun istemezdim. Anne dedigin kaya gibi olacak ya, bu ne eziklik.
Biraz dik durun da çocuğunuz da size yaslanabilsin büyüyünce. Dünyanın binbir türlü hali var. Allah korusun ama başınıza her şey gelebilir. Kadın dediğin biraz dirayetli,güçlü olur

Bakın bende teşkilat içinden biri olduğum için konuyu da bildiğim için yazıyorum.
Tercih etmek zorunda bırakıyorlar ve mecbur tercih veriyorsun. Ama bu tercih yerine gitmeyi ertele hakkı oluyor. Dilekçe veriyorsun ertelenebiliniyor. Ertelemek demekte bir iki ay değil 1 sene ertelenmiş oluyor.
Bu ertelemenin ortasinda vazgeçilip "hadi gidin" demek normal bir süreç değil. Konu sahibi isyanda haklı.
Benim eşimde polis memuru tayin dönemi madem gitmek istemiyordu ipka diye birşey var ipka verip suresini uzata bilirdi ama tayin yazmış tayin yeri belli olmuş akabinde durdurma vermiş isini şansa bırakmış ben onu anlatmaya çalışıyorum siz ne anladiniz bilmiyorum

Konu sahibini hiç anlamadim. Ben evde yokken çocuklara kim bakacak demiş ama eşi zaten gündüz çalışıyor. Evden çalışan polis olmadığına göre eş günün yarısında işte demektir. E o zaman tek başına nasıl yapıyorsan şimdi de öyle yapacaksın. Bu kadar basit.
İki çocuğun mu var? Birini bir yere götürürken ikisini de gotureceksin. Anlaşılmayacak,yapamayacak ne var ki? Hastaneye mi gideceksin? Çocuğu da gotureceksin.
Kolay mı?
Yooo değil.
Ama başa düşen çekilir.
Yaza kaldı 9 ay, eşin gitti etti zaten bir zaman alan bir şey. Üstüne altı ay da yalnız idare edersiniz. O ara adam evini falan ayarlar,yaz tatilinden sonra tasinirsiniz.
Onu yapamam bunu yapamam.
Böyle diyen annem olsun istemezdim. Anne dedigin kaya gibi olacak ya, bu ne eziklik.
Biraz dik durun da çocuğunuz da size yaslanabilsin büyüyünce. Dünyanın binbir türlü hali var. Allah korusun ama başınıza her şey gelebilir. Kadın dediğin biraz dirayetli,güçlü olur
Sanırım konu sahibi de çalışıyor.

Benim eşimde polis memuru tayin dönemi madem gitmek istemiyordu ipka diye birşey var ipka verip suresini uzata bilirdi ama tayin yazmış tayin yeri belli olmuş akabinde durdurma vermiş isini şansa bırakmış ben onu anlatmaya çalışıyorum siz ne anladiniz bilmiyorum
Mecburi tercih yapılıp yerler öğrenildikten sonra ipka hakkı oluyor. Konu sahibinin eşi zaten dediğiniz gibi yapmış ipka dilekçesi verip dilekçe kabul edilmiş ama müdür değişince tekrar iptal etme kararı vermiş uzun bir süre sonra.

Mecburi tercih yapılıp yerler öğrenildikten sonra ipka hakkı oluyor. Konu sahibinin eşi zaten dediğiniz gibi yapmış ipka dilekçesi verip dilekçe kabul edilmiş ama müdür değişince tekrar iptal etme kararı vermiş uzun bir süre sonra.
Hayır cnm tayin istedikten sonra durdurma vermis o da zor herzaman kabul edilmiyor maalesef

Sanırım konu sahibi de çalışıyor.
Bin kere sormuşlar "çalışıyorum" dememiş . Bir de eski mesajlarına baktım, bakıcı için "anneme birkaç saat birakirken bile endişe ediyorum" demis. Konuda da zaten bu şehirde hiç bakici vs tanımadığını yazmış.
Bence çalışmıyor.
Velev ki çalışıyor,gecen sene nasıl yaptıysa aynı şekilde devam etsin işte. Sanki eşi gece bekçisi de gündüz çocuk mu bakıyor,yine çalışsa bile konu sahibi ilgileniyordur herşeyle. Es gidince ne degisicek ki?

Bin kere sormuşlar "çalışıyorum" dememiş . Bir de eski mesajlarına baktım, bakıcı için "anneme birkaç saat birakirken bile endişe ediyorum" demis. Konuda da zaten bu şehirde hiç bakici vs tanımadığını yazmış.
Bence çalışmıyor.
Velev ki çalışıyor,gecen sene nasıl yaptıysa aynı şekilde devam etsin işte. Sanki eşi gece bekçisi de gündüz çocuk mu bakıyor,yine çalışsa bile konu sahibi ilgileniyordur herşeyle. Es gidince ne degisicek ki?
Ben kendi de çalışıyor zannettim. Eğer çalışmıyorsa bu bir yıl eşi bekar arkadaşlarla lojmanda vs idare edebilir. Kendisi de çocuklara bakar. Zaten konuyu yazdıktan sonra gitmemiş belki girip yorum yapar.

Hayırlı günler bayanlar çok çok sinirliyim..bize doğu görevi çıktı ama erteleme gibi bir hakkımız var..bunu talep ediyoruz kabul edilip edilemeyeceği de 2 hafta gibi bir sürede belli oluyordu normalde..bundan 2 3 ay önce bu muhabbetler oldu gidenler şarka gittiler dilekçesi kabul olanlarda kaldılar..bizimde dilekçemiz kabul edilmişti.. aslında bu yıl burda kalacaktık ama gelin görün müdür değişmiş ve bu konuyu yeniden değerlendirmeye almış sonuç olarakta şarkı çıkmış ama dilekçe verip kalmak isteyen(ki yazın başında dilekçeler kabul edildi kalmamız kesinleşmişti) herkesi gönderme kararı almış..benim 2 çocuğum okul okuyor bizim ev bulmamız lazım ki kalmışsa artık bu sezonda..ben ne yapacam belki ev bul ilişki kes yeniden ise başla derken 1 ay boyunca bu çocukların okulu araya kaynayacak bütün düzenleri bozulacak.. üstelik benim gibi bir çok insan bu durumu yaşayacak..polislerin bir sendikası olmadığı için kimse bir şey diyemiyor yada yapamıyor işlem görme korkusuyla..çok büyük bir haksızlık değil mi kızlar..bu sene burda kalmak için yapabileceğimiz bir şey var mı.. başvuru yapabileceğimiz bir yer..kafayı yedim gerçekten çocuklarımın okul durumunu düşünmekten..
Geçmiş olsun

Back
X