Empati yapın. Siz olsanız ne yapardınız kızlar?

MsMarilyn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
944
64
53
İzmir
Daha önce aynı dertten ötürü başlık açmıştım ama çoğunlukla eleştirildim net bir cevap bulamadım ne yazık ki o yüzden daha farklı bir yöntemle sorunumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Lütfen eleştirenler değilde kendini benim yerime koyanlar yorum yapsın kızlar rica ediyorum

Arkadaşım: Beni sevdiğim adama kötülüyor hatta iftira atıyor benimle ilgili ama bildiğimi bilmiyor.Çok yalancı hatta hastalık gibi bir şey en ufak bir konuda bile yalan uydurabiliyor. Aynı zamanda çok hırslı mesela para için birçok şeyi yapar öyle deyim. Çok profesyonel yalan söylüyor ve kendini etrafa melek gibi tanıtıyor. Ama ben onun birçok açığını yakaladım ben yakaladıysam birçok kişide yakalamıştır diye düşünüyorum çünkü büyük açıklar verdiğide oluyor bazen

Adam: Yaşı arkadaşımdan çok daha büyük, belirli bir mevkide(arkadaşımın çalıştığı yerde), çok kişiyle tanışmış, çok görmüş geçirmiş biri ve çok zeki.

Arkadaşım bu adamla önceden hiç yakın değildi.Hatta ona sayıp sövmüştü ama sonradan bir şekilde yakınlık kurdular.
Adamla şuan hiçbir irtibatımız yok(eski flörtüm) çok şey yaşandı zaten küs gibi bir şeydik ama başka yollardan bana ulaşmaya çalışmıştı çok gururlu biri kendi gelemedi. Hem ulaşmaya çalıştı hemde yüzüme karşı kötü davrandı öyle garip biri. Ama o olaylardan sonra bana bir ön yargısı vardı zaten. Arkadaşımın gerçek karakterini az çok tahmin ettiğini düşünüyorum(şuan çok yakınlar ama arkadaşım rol yapıyor işte) ama benim karakterimide biliyor beni hep asil görürdü zaten.Demek istediğim sizce bu adam arkadaşıma yüzde yüz inanıyor mudur benimle ilgili o**** dediğine? Adam zeki ama arkadaşımda iyi bir yalancı.
Bu adamla bir süre sonra aynı ortamda bulunma ihtimalim var.
Elimde net bir delil yok ama sunabileceğim bazı geçerli şeyler var ama gidipte bunu adama pat diye söylersem şüphelenir ve zaten onunla konuşamam.

Şimdi sizlere sorum siz olsanız kendinizi bu durumdan aklamak için ne yapardınız?

Merhaba,

Öncelike evet durum kötü sonuçta bir zaman bir şeyler paylaştığın insana kötü görünmek, iftira dahi olsa hakkında bir şüğhesi olsun istememk doğal. Ama canım dediğin gibi görünen köy senin arkadaşın, öyle insanlarla diğerleri iyi anlaşır ama ne mal oldularını da bilirler. Seni gerçekten tanıyan, değer veren ve gerçekten zeki olan hiç kimse de bir iftiracıya inanmaz. Ha inandı ve senin hakkında kötü düşündü diyelim o zaman sevin. Seninle vakit geçirip bişeyler paylaştığı halde 2 3 lafa kanıp sorgusuz sualsiz ..... vs olduğuna inanıp üstüne birde sana bu nedenle tepkili davranan kişiyle işin olmasın, hakkında ne dediğide gram umrunda olmasın.

Şöyle ki orada çalışan bazı kişiler arkadaşımın ne mal olduğunu biliyorlar aslında bana söylediler bunu hele ki bu adam hepsinden daha olgun bir oda az çok zaten anlamıştır bunu biliyorum. Ama hani mesela olur ya laf arasında ''aa o kız ne haltlar yedi bi bilseniz'' der gerisini söylemez mesela ama aklına o şüpheyi düşürür ben böyle durumlardan korkuyorum. Onu seviyorum ve azıcıkta olsa bir şansım varken o kız yüzünden onuda kaybetmek istemiyorum. Ne yapmam lazım hiç bilmiyorum aylardır bunu düşünüyorum resmen

O zaman o kişiyle aynı ortamda bulunacağın bir süreyi iyi kullanmalısın.
Ayrıca o kız tam dediğin gibi dese bile, o adamda şüphe oluşsa bile o şüphenin üstüne gidip doğru olup olmadığını çözmek ister, tanımak ister emin ol buna. kendi gözüyle görmek ister. Kimse körü körüne bi kişinin ( hele ki öyle bir kişinin) lafıyla hareket etmez. Sen doğru ol, gerisi hallolur.

Canım, adam başkasının lafına bakıp ona göre hareket eden biriyse boşver gitsin zaten. Sen yapabileceğin bir şey varsa yap tabii ki. Ama gerisini akışına bırak. Olduğun gibi davran yeter

Yani arkadaşının iddia ettiğinin tam tersi gibi davran diyorsunuz.
Ortamı yakalanırsa bu en etkilisi olur ama sonuçta ben orada çalışacağım, iş ortamı olacak yani sonuçta eskisi gibi dışarıda da görüşmeyeceğiz o yüzden ne kadar öyle davranabilirim bilmiyorum
Teşekkürler.

Elestirmek icin demiyorum ama senin arkandan konusan -konusmayida gecmis artik gerci hakaret eden -birine arkadasim deme bence iliskini kes. Hoslandigin adama gelince bi baskasinin soylediklerine inanarak seni elestirecekse sevilmeyi haketmiyodur zaten baskalarinin senin hakkinda ne dusundugu ne soyledigi degil senin kendini bilmen onemli, sen kendini bilirsen herkes de seni bilir :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim ben kendimi bildikten.snra ona ispat etsem ne etmesem ne bence uzulme adam zaten seni asil biliyor o kizi.senin yakin arkadasin oldugunu bildgi icin ona yakinlik gsteriyor olabilir adamla bir oluo kizin yalanlarini ortaya cikartadabilirsin adam inansn diye ama adam zekimis sen oyuna gelme dikkat

Şu işi hallettiğim gün bütün ilişkimi keseceğim zaten. Şimdi küsersem iyice kötüler diye düşünüyorum

Aklıma bin türlü şey geliyor zaten. Bilmiyorum gerçekten bilmiyorum

Ayy ben neyi alinti yapmisim yaa byle :)

Ahahaha

Kızlar arkadaşım bir de ya o adamı kötülüyor ya onunla çok vakit geçiriyormuş ta kıskandırır gibi bana onları anlatıyor bir de şu kızla ilişkisi olabilir bilmem ne diye beni üzmeye çalışıyor her konuda beni üzmeye çalışıyor ya bu kıza ne yapabilirim foyasını nasıl ortaya çıkarabilirim bilmiyorum çok üzgünüm

Arkadasin hem yalani seven hemde seni kiskanan biri belliki onunla cok vakit gecrdgini sana sylemesinin baska bir sebebi yok kiskanclik sen bu adami seviyormusun yada sevgilimisiniz ben orayi kacrdm

Bak byle kizlarn hakkindan ancak sirretlik gelir once muhabbetini kes yavas yavas snrada adama benim hakkimda yanls seyler duyuyorsan ve bu kizdan duyuyrsan inanma de adam zaten dkker evet bunu bunu dedi yada demedi snrada git kiza sen.nasl byle yparsn de zaten o inkar eder adamda belgeler kendine borc bilir bunu herkeste anlar ne halt oldugunu cok takmissin kafana takma ates olsa curmu kadar yer yakar yalancinin mumu yatsiya kadar o adam.hakkinda sana bisey derken dur mesajima bakicam de flasi kapat videoyu ac sadece ses kaydi bile olur yani

sadece flört ettik aslında sevgili gibi bir şeydik ama çok şey oldu dediğim gibi bana karşı bir ön yargısı oldu zaten ama sonra falan hep beni sormuş, sordurmuş birilerine ama yüzüme karşıda kötü davrandı.
Arkadaşım ise daha önce beni hiç kıskanmamıştı bu konuda kıskanacağını pek sanmıyorum o zaman neden yapıyor bilmiyorum

Dedigimi yap kayit altina al cnki bn oyle yapmistm bana geliyo bisey anlatiyo ona gidiyo bisey anlatiyo yakin arkadsmla aram bozulacakti senmisin bunu yapan cektim kayitlara ucumuz yanyana gelnce bnlari dedin neden inkar ediyorsn dedim ya ne yalan syluyorsn dedi actim ses kaydini al anam al dedim agzi yuzu bi tarafaa kaydi hasbamin

Aslında mantıklı ama şuan o arkadaşımla konuşmuyoruz ama bir süre sonra buluşma ihtimalimiz var ona çaktırmadan yapmam lazım :)) ama eskisi kadar kötüler mi bilmiyorum çünkü şuan arkadaşımın iş yerinde bir konumu var o zamanlar yoktu şuan yapacağı tek şey kendini övmek.

Sizde nie onlarn burunlarinin dibine gdiyorsunz?başka iş yok mu?hepiniz orda calisiyosunuz? Uzak durun bunlardan..

Şimdilik o arkadaşım dediğiniz kişinin söyledikleri aklına takılmış olsa bile zamanla arkadaşınızı öğrenecek.
Hiçbir yalancıya sonsuza kadar kimse inanmaz.
O zaman sorgulamaya başlar.
Neden bütün bunları beyninizden silip yolunuza devam edemiyorsunuz?
Kim ne derse desin.
Zamanla herkes herkesi öğrenir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…