• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emriyo kalitesi

s_ozdere

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
7
0
86
Gaziantep
merhaba,öncelikle bizlere yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkürler.bizim 5 aşılma ,4 ivf denememiz oldu. ivf lerden sadece 1 tanesi iyi bir merkezde oldu diyebilirim.son ivf denmemizde pid oldum,ki ben bunu tamamen ameliyathane koşullarına bağlıyorum.ilk 2 deneme sonrası karyotip baktırdık ve normal çıktı.hsg ve histereskopi de normal.ben de sadece trombofili panelinde pai 1 heterozigot mutasyon çıktı.eşimin sperm sayısı normal fakat morfolji %3 ve hareket az.iyi olduğunu düşündüğüm merkezde 9 yumurta toplandı 8'i döllendi,4.güne 7 tanesi ulaştı ama gelişimleri yavaşlamış olduğu söylendi.compact aşamada 2. ve 3. kalite gelişimi yavaşladığı söylenen 2 embriyo transfer edildi.diğerlerinde ise 2. gün 10 hücre 2.kalite ve 3. gün 8 hücre 2.kalite 1 embriyo transferi oldu.ama maalesef hiçbiri tutmadı.ben ameliyathane hemşiresiyim ve eşim genel cerrah.dolayısıyla ikimiz de anestezi gazlarına ister istemez maruz kalıyoruz.bunun embriyo kalitesi üzerinde etkisi olabilir mi?yada implantasyon olmamasının nedeni ne olabilir?bize hep embriyo kalitesiyle ilgili olduğu söylendi.cevabınızı bekliyorum...saygılarımla..

Hemşiranım geçmiş olsun. Nedense aksilikler hep sağlık personelinin başına gelir. Kötü embriyo kalitesinin sayamayacağım kadar nedeni vardır. Burada önemli olan eğer gerçekten embriyo kalitesizliği varsa kötüye neden olan yumurta mı sperm mi onu bulmak önemlidir. Nedene göre tedavi görecek olursanız daha iyi olur. Ameliyathane gazlarının zararlı olacapını tahmin etmiyorum. Herşey gönlünüzce olsun

Back