• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzige nasil alistirdiniz?

A_a_h

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2017
1.327
778
43
2 bucuk aylik bebegim emzik almiyo onceden hep derdim alismasin daha iyi diye ama bazen gerekli oluyo durduk yere mizmizlandiginda bari alsin. Anca kucakta olunca susuyo. Biliyorum biraktirmasida zor ama boylede cok zor uykuya daliyo emzik oyalarsa daha kolay olur. Bazilari ille ver agzina beklet diyolar ama ozaman surati cok degisiyo kiyamiyorum varmi bi teknigi olan alistirma icin?

Pekmeze veya şerbete batırıp alıştırdı bi tanıdıgım

2 sene sonra ki konunda nasıl bıraktırdınız olacak gibi :) Alışmaları da bırakmaları da problemli sanırım.

Benim ikinci kızım da iki aylıkken dilini emmeye başladı mecbur kaldım dilini emenlerin unutmadığını ve büyüse de devam ettiğini okudum emziğe alıştırayım bari hem uyumuyla da kolay dalar dedim dilini her emdikçe emziği verdim alıştırdım ama şuan 6 aylık dilini emmeyi unutmadı ve emzikle uykuya dalmayı da bıraktı yani şuan boşuna alıştırmış oldum hiç bulaşma derim

2 bucuk aylik bebegim emzik almiyo onceden hep derdim alismasin daha iyi diye ama bazen gerekli oluyo durduk yere mizmizlandiginda bari alsin. Anca kucakta olunca susuyo. Biliyorum biraktirmasida zor ama boylede cok zor uykuya daliyo emzik oyalarsa daha kolay olur. Bazilari ille ver agzina beklet diyolar ama ozaman surati cok degisiyo kiyamiyorum varmi bi teknigi olan alistirma icin?
Nette emzikle ilgili Yorumları okudum herkes aventin fizyo flow olanını önermişti, bende aldım, tabiki tutmadı bizimki. Geçenlerde otobüste mecbur kaldım emzirmek istemedim milletin içinde, otobüsün sallaması benim ağzında tutmam vs derken çok şükür alıştı, 5 aylık.
Çok büyük rahatlıkmış, önceki bebeklerimde kullanmamıştım inat etmiştim ama yaşla insanın sabrı tükeniyor, dayanamadım verdim bu sefer :KK43:

Sakın sakın tatlı şeylere batırıp verme. Sürekli ağzına tuttur. Attıkça ver ağzına. Benim bebeğim 3 ay emdi sonra kendisi bıraktı parmağını emmeye başladı:KK36:

Benimki alismadi
Ne biberon ne mama ne de emzik
Sadece anne gogsu
Sagilmis sutu bile veremedim biberon almadigi icin. Bazi cocuk oyle oluyor malesef mi desem iyi ki mi desem bilemedim

Tam 6 tane emzik denedik. Damaklısı, kiraz uçlusu, kauçuğu yok efendim tamamen silikon olan vay efendim anne memesine yakın yumuşaklıkta olan falan... Sonuç almadı tabi ki.. İkinci çocuğum olursa ona saklıyorum.. Emzik hayat kurtarır ama almıyorsa almıyordur:anne::KK43:

2 sene sonra ki konunda nasıl bıraktırdınız olacak gibi :) Alışmaları da bırakmaları da problemli sanırım.
Öyleymis ama z
Benim ikinci kızım da iki aylıkken dilini emmeye başladı mecbur kaldım dilini emenlerin unutmadığını ve büyüse de devam ettiğini okudum emziğe alıştırayım bari hem uyumuyla da kolay dalar dedim dilini her emdikçe emziği verdim alıştırdım ama şuan 6 aylık dilini emmeyi unutmadı ve emzikle uykuya dalmayı da bıraktı yani şuan boşuna alıştırmış oldum hiç bulaşma derim
evet biraktirmada zor gorumcemin cocugu 4 yasinda girdi hala emzik var agzinda tabi biraktirmaya ugrasmadilar o ayri.
Ama simdilik istiyorum benimkide dilini degil emini yumruk yapiyo tumden sokuyo agzina henuz bas parmagini bulamiyo ama bi denk getirse yandik .

Benimki alismadi
Ne biberon ne mama ne de emzik
Sadece anne gogsu
Sagilmis sutu bile veremedim biberon almadigi icin. Bazi cocuk oyle oluyor malesef mi desem iyi ki mi desem bilemedim
Evet emzigi almayan biberonuda almiuomus korkuldan biraz su koydum biberona alistiriyim diye ve biberon hosuna gitti ama emzik hic istemiyo

Evet emzigi almayan biberonuda almiuomus korkuldan biraz su koydum biberona alistiriyim diye ve biberon hosuna gitti ama emzik hic istemiyo
Varsin almayiversin emzik o zaman, biberon verirsin,mama da icer kolayca. Emzik cok sart degil

Tam 6 tane emzik denedik. Damaklısı, kiraz uçlusu, kauçuğu yok efendim tamamen silikon olan vay efendim anne memesine yakın yumuşaklıkta olan falan... Sonuç almadı tabi ki.. İkinci çocuğum olursa ona saklıyorum.. Emzik hayat kurtarır ama almıyorsa almıyordur:anne::KK43:
Bende bazen pes ediyorum zorla verilmezki diye ama gecenlerde kuzenimin kizi dogdugu gece aldi imrendim dogrusu, cocuktan cocuga fark ediyo diye dusunmeye basladim

Bi arkadaşım eczaneden bir ürün almıştı,yanlış hatırlamıyorsam adı tiryakdı,onunla alıştırmıştı,netten araştırabilirsiniz...

bence alıştırma. kucaga da alıştırma. hiç bir sıkıntısı yoksa cocuk aglar aglar susar. inatcı ise 10 dk 20 dk aglar ama gene susar. arada pışpış yaparsınız susar.
annelik vicdan işi oldugu kadar disiplin işidir. biraz iyi oldugunuz kadar azıcıkda kararlı olmanız gerekir. kimisin bunu gaddarlık olarak algılar ama bu kararlılıktır. yarınlar için.

Philips Avent Soothie Yeni Doğan Emzği Denemenizi tavsiye ederim. Amerika'da hastanelerde Yen'i Doğan bebeklere direk bu emzik veriliyor. Hem damağına kolay oturuyor hem Anne memesiyle birebir.

Bizim denemediğimiz yöntem kalmamıştı desem yalan olmaz, zaten öyle bir hale gelmiştik ki emziği bendim benim bebenin. Yok bilmem ne emziği anne memesine daha yakın onu alalım, yok şu damaklı bunu alalım... Cıks.

Sonra şaka gibi bir şey oldu, yaklaşık 4 - 4 buçuk aylıkken kendiliğinden kabul etti. :)
Kimisi hiç kabul etmiyor, kimisi biraz daha akıllanınca kabul ediyor.
Ara ara, uyku saatlerinde denemeye devam edin, yılmak yok.

Back
X