• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzik bıraktırma

Ezgi Duru

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2023
5
1
6
33
Merhabalar,
2 yaşına girecek eylül ayında kızım fakat emzik halen bırakamadık çünkü çok bağımlı sürekli emzik istiyor bende bu duruma üzülüyorum diş yapısı konuşma vs kötü olur diye endişeliyiz. Sizler ne yaptınız emzik bırakmada yardımcı olur musunuz?

Merhabalar,
2 yaşına girecek eylül ayında kızım fakat emzik halen bırakamadık çünkü çok bağımlı sürekli emzik istiyor bende bu duruma üzülüyorum diş yapısı konuşma vs kötü olur diye endişeliyiz. Sizler ne yaptınız emzik bırakmada yardımcı olur musunuz?
oglum uc yasinda brakti bi gun emizigi sakladim bocek yemis dedim aradi aradi durdu unutdu iki gune hic aglamadi emizik surekli agzinda gezerdi

Merhabalar,
Deniz nehir gibi bir yere atırın bay bay deyin, artık ona ihtiyacımız yok veda edin, şimdi gidip güzel bir peluş oyuncak alalım uyurken onunla uyursun deyin. Artık büyüdüğünü, dişleri için sağlıksız oalcağını anlatın emziğin.

Ya sürekli birde emziği yırtıp koparıyor dişlerini kaşıyarak :( üzülüyorum her iki türlüde bakalım gün içinde emziği vermemeye çalışıyorum ama kriz geldiği an çok ağlıyor inşallah bizde bitirebiliriz emzik mevzusunu :(

18 aylık bıraktım. Vermedim arandı arandı uykuya dalmakta zorlandı 1 haftada unuttu. 2 yaş olmadan bırakmaya çalışın. Geçirirseniz zorlaşır iyice. Daha bilinçli olduğu için bay bay yapın vedalaşın. Artık buna ihtiyacımız yok vs konuşmanız lazım bence.

Bunuda deniye biliriz iyi fikir 👍 fakat anlıyorlar ama uygulama sıfır :KK43:
Birden yapmayın zaten bir gün belirleyin mesela 10dan geriye sayın günleri, hazırlayın bebişi her gün anlatın. Ya da doğum günü geçmediyse o günü belirleyin geri sayın.

Yavaş yavaş gün içinde emmesini azaltın. Artık son vermeniz gerektiğini bunun sağlığına iyi olmadığını anltaın. Gün içinde 10 kez emxik alıyorsa 1,5 haftada bir düşün o süreyi. Mesela 9 emsin sonra 8 emsin. Süre ile ilgili bilgilendirin az kaldı artık bitireceğiz çöpe atıp bay bay diyeceğiz gibi bunu kendisinin yapması önemli. Duyguları üzerne çalışın. Şu an üzüldün ondan emzik istedin ama buna gerek yok gel sarılalım gel şöyle gel böyle diyip dikkatını başka yöne çekin. 1 hafta zor geçse de geri adım atıp emziği çıkarmayın

Merhabalar,
Valla 2,5 yaşına doğru kendi bıraktı iki kızımda. İlkinde abla oldun sen memeni kedilere verelim artık dedim aldı emzigini camdan attı şaşırdık birdahada istemedi. diğeri kendi kendine bıraktı aramadı.
Ama dip not vermeden edemeyeceğim .Kuzenimin kızı 12 yaşında hala emzik emiyor. Kuzenim bıraktıramiyorum dedi . Aglayinca ağzına sıkistiyordu.fakat ilk önce sen birakacan emziği dedim. Çocuklarınıza 3 yas olmadan emziği bıraktırin bağımlılık yapıyor sonra aklı erdiginden sürekli aldırıyor.

Back
X