Emzik meselesi, fikirlerinize ihtiyacim var annelerr....

sonbahar1991

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2015
158
104
23
33
Meraba arkadaşlar, 16. ayina yeni giren bi kizim var emzige cok düşkün agzindan almasam hic birakmiycak, ama ben sadece uyuturken bir de gece uyaninca veriyorum. Artik biraktirmak istiyorum. Emzik biraktirma yöntemlerinizi benimle paylaşirsaniz çok mutlu olurum...

canım benim oğluma 10-15 günler arasıydı sanırım gazdan dolayı verdim. o zaman alıştı. ilk 9-10 ay hep ağzında dursun istiyordu. sonra sonra arada verdim. azaltarak. sonra 12-13 aylıkken uyku hariç vermedim. 3-4 ay böyle gitti. hemen hemen 1 ay öncede 2-3 günde kestim. hatta o gün emziği kaybettik. hadi dedim dursun bu gece emziksiz nasıl olacak diye. çok ağladı ama ertesi gün kendim vermedim emziği o gece 4-5 kez uyandı. sonraki gün 2 ye düştü sonra alıştı. azaltarak bıraktırırsan iyi olur canım.

Uykusu problemli olacak kesin ama artik biraktirmak istiyorum hadi bakalim hayirlisi önerinizi dikkate alicm teşekkür ederim :)

Aslinda bende akli erdiginde kendi kendine birakir diye dūşūnūyordum ewet zor oldu ama bence kendisinin birakmasini bekle derim ben asla birak diye zorlama

Bizim bi tanıdık yedek almış diğer emziğide saklamış kaybolmuş arayılm nerde falan demiş o gündüzde emen çocukmuş öyle bıraktırdı

Ben de aldım yedek ucundanda biraz kestim eskisinin ne emebildi nede vazgeçti. Şu an diş çikarma döneminde gece ağlayinca veriyorum uyuyo geri şimdi meme vermesem perişan edecek bizi babasida dişleri hep çikarsin öyle biraktiralim diyo bilmiyorum napicami kararsiz kaldim...

Bi pedagogdan duydugumu aktarayim.
Bebeklerde 2 yasina kadar emme refleksi oldugu icin eger bebegin anne sutu almiyorsa emzigi 2 yasina kadar kendi istemeden biraktirdiginda o refleksten dolayi parmagini battaniyesini vs emmeye baslayabiliyormus.
Anne sutu aliyorsa tercih senin

Anne sütü almiyor, aslinda yorumunuz çok yardimci oldu teşekkür ederim tekrar düşünücem bıraktırma konusunu :)

Kizim 3,5 oglum 2 yasindayken asiri emiyolardi. Esim 2tane kara sinek yakalayip emziklerini azcik kesip soktu icine. Daha sonra cocuklarin eline verdik. Tabi almalariyla atmalari bir oldu. Bidahada istemedilerr... :)))))

Kizim 3,5 oglum 2 yasindayken asiri emiyolardi. Esim 2tane kara sinek yakalayip emziklerini azcik kesip soktu icine. Daha sonra cocuklarin eline verdik. Tabi almalariyla atmalari bir oldu. Bidahada istemedilerr... :)))))
İlginç değişik bi yöntem kış da geldi nereden bulalim biz şimdi sineği yaza kadar birakmazsa deneriz artik :)))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…