Bebek Beslenmesi Emzik ve Biberon Sorunumuzz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

siyahbeyaz2012

SiL BaŞTaN BaŞLaMaK GeReK BaZeN...
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
2.647
842
198
Selam kızlar ,tecrübeli annelerden fikir almaya ihtiyacım var ...Kızım 2,5 yaşında hala biberonla süt içiyor,bardakla içerse yutkunamıyor ve öksürüyor..Üstelik 2 yasına girdiği günden beri de sadece yatarken kullandığı emziğini gün boyu ağzından asla çıkartmıyor...Bana emzik ve biberondan bebeklerinizi nasıl vazgeçirdiğinizi anlatır mısınız lütfen?Teşekkürler.

slm. oğlum enson 1,5 yaşındayken sadece geceleri süt içiyordu biberonla.akşamda karnı doyunca vazgeçtik.ama sürekli konuştuk

yaşına ınerek büyüdüğünü anlatarak,her sorduğu soruya cevap vererek.hala öyle.oğlum yedi yaşında soru sorduğu zaman konuşuyoruz.uyku arkadaşı işe yaradi.

Akşam ne yedırıp doyuruyorsunuz ben her aksam sut verıyorum o da bıberonsuz ıcmem dıyo..Ben de konusuyorum ama 2 yas sendromunda ve ınadım ınat konumda..Emzık nası yaptınız?Kızlar sıtedekı anneler fıkırLER lazım bana acılll...

Selam kızlar ,tecrübeli annelerden fikir almaya ihtiyacım var ...Kızım 2,5 yaşında hala biberonla süt içiyor,bardakla içerse yutkunamıyor ve öksürüyor..Üstelik 2 yasına girdiği günden beri de sadece yatarken kullandığı emziğini gün boyu ağzından asla çıkartmıyor...Bana emzik ve biberondan bebeklerinizi nasıl vazgeçirdiğinizi anlatır mısınız lütfen?Teşekkürler.

canım benim kızım da emziği sadece uykuya dalarken kullanırken birden 24 ay civarı tüm gün takmak istemeye başlamıştı.. "ne oluyor yaaa" diye bi telaş aldı beni tabi tam bıraktırırım artık derken :) sonra ara ara inada bindirmeden emziğe artık ihtiyacı olmadığını büyüdüğünü söyledim günde birkaç kez.. ağzında emzik olan kızımdan küçük bebekleri gösterip emziği küçük oldukları için kullandıklarını söyledim.. derken 1 hafta sonra bir gece "annecim artık takma ne dersin" dememle çıkarıp attı.. atış o atış.. ne istedi ne ağladı ne uyuyamama durumu oldu ne de başkasında görünce aklıona geldi.. bitti gitti.. iğrendirerek -böcek var vs- bıraktırmalar duymuştum ama bence doğru değil.. güzel bir bağ kurduğu nesneden tiksinmesine gerek yok.. zamanla konuşarak hallolacak birşey.. biberonu da eş zamanlı bıraktık.. sadece gece süt içiyordu biberondan zaten bardağa uzun zaman önce geçmiştik.. suyu hep bardaktan verdim.. biberon sadece süt içindi.. güzel bardakları vardı zaten onlara hevesli idi.. pipetli pembe suluk seçtik, pepeeli bardak aldık vs derken biberonları yok ettim o da istemedi çok şükür.. ufak bardaklarla başlayın bardağa çok az süt koyun zamanla alışacaktır.. kolay gelsin..

Akşam ne yedırıp doyuruyorsunuz ben her aksam sut verıyorum o da bıberonsuz ıcmem dıyo..Ben de konusuyorum ama 2 yas sendromunda ve ınadım ınat konumda..Emzık nası yaptınız?Kızlar sıtedekı anneler fıkırLER lazım bana acılll...

yatarak mı içiyor biberondan.. yatarak içebilmek için de illa biberon isteyebiliyorlar bardakla o keyif olmuyor çünkü.. biberonu oturarak içerse vereceğinizi söyleyin.. "yatarak yiyip içmek yok artık" :)

Biz yegnime şu süper dadi programi taktigiyle biraktirdik. Once biberon birakma partisi duzenleyin. Birkac balon belki ufak bi kek . Çocuğu karşınızaaip annecim sen artik buyudun biberon birakma zamanin geldi hadi gel bu biberonu bu kutuya koyalım kapinin onune bırakalım baaim yerine ne gelcek gibi seyler soyleyin. Süslü bir kutu hazirlayin biberonu icine koyun kapının onune koyun. Su güzel afilli bardaklar var, suluk gibi, pipetli falan onlardan alin. Bir kisi dis kapiya koyulan kutudan biberonu alip yerine bardagi koysun. Sonra kapiyi acin kutuyu iceei alin veein ona bak bakalim biberon gitti ne geldi deyin açsın sevinior zaten aonra hemen partide icecek doldueun icsin falan. Sonrada biraz eglenin. Yegnimde cok ise yaradı valla bida hic aramadi. Emzik icinde biberonla beraber onuda kutuya koyabilirsiniz bence.artik sen buyudun bunlar bebekler icin falan diyerek. Umarim ise yarar ama dis sağlığı icin hic uygun degil bir am once biraktirin

Tavsiyeler çok güzel,aslında ben de devamlı konuşup örnekler verıyorum hatta en cok ıstedıgı sey okula gıtmek emzık yuzunden gıdemıyorsun dıyorum bazen dusunuyor ama vazgecemıyor:)Oturarak içiyor yatarak içirmeyı bıraktık..Ama bardak almıycam dıye tutturuyo..Partı fıkrı de süpermiş:)Ucunu nasıl yakacağız anlamıyor mu bebek?

Tavsiyeler çok güzel,aslında ben de devamlı konuşup örnekler verıyorum hatta en cok ıstedıgı sey okula gıtmek emzık yuzunden gıdemıyorsun dıyorum bazen dusunuyor ama vazgecemıyor:)Oturarak içiyor yatarak içirmeyı bıraktık..Ama bardak almıycam dıye tutturuyo..Partı fıkrı de süpermiş:)

can
canım selam benim de oğlum 3 yasında. her gece biberonla süt içiyor bardakla verdğim zaman kusuyo. emzik yapısından dolayı daha az süt geldiği için herhalde biberonsuz sıvı içemiyor çocuk . emzik de keza öyle. emziğini değiştir dedi doktorumuz farklı algılarsa emmeyi bırakabilir falan dedi

güzel değişik bardaklar alın, artık büyüdün sen bunlardan içeceksin deyin, her fırsatta konuşup anlatın, emzik içinse şöyle yapın her gün emziğin ucunu azar azar kesin. Benim oğlum emzik biberon kullanmadı hiç bunları tesadüfen bir yerlerde okudum, kolay gelsin

oof yarama tuz bastın benim oğlumda 2 yaşını geçti sadece uykuda emdiği emziği şuan hep ağzında istiyor üstelik birtanede elinde olacak illaki ne yapacağımı bende bilmiyorum.

ben kauçuk uçlu emzik aldım oğluma, emmeye emıyo bari anne göğsüne yakın bir şeyler olsun dedim.Nuk 'un böyle ürünleri çok doktorum önerdi,zamanla silikon başlığa geç dedi silikonu sevmeyince bardaktan başlarsın dedi öyle denicem biraz da bakalım :(

Back
X