emzirirken canım çok acıyo :'(

SmthngSmthng

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
2.230
798
63
Kizlar bebegim 3 günlük oldu emzirebiliyorum cok sukur sutum gelio falan ama acaip bi sekilde uclari aciyo ozelikle gece uyanip emzirdiimde sanki igneler batiyo gogsumun ucuna artik dun aksam resmen agladim emzirirken. Doktora sordum pek bisi onermedi cnk etkili olmicak dedi dayanan gecer dedi. Silikon uc icin de cabuk meme birakabilor dedi. Kizlar sizde ilk emzirirken bu kadar aciyomuydu ben mi beceremiyorum

Yara olursa çok geç iyileşiyor benim yaklaşık 2 ay sürmüştü
Mustelanın göğüs ucu kremi iyi mutlaka aldır ondan geçmiş olsun
Lansinoh alma boşyere yaraya iyi gelmiyor
Eczaneden hematan da al onu da sür

memeyı dogru tutarsa acımaz canım sadece ucunumu tutuyor kahverengı kısmı vermeye çalış ilk zamanlar oluyor öyle ama gecıyor

Sanirim bebegin sirf ucu kavriyor, gögsünün kahverengi kisminin cogunlugunu yakalamasini saglamalisin. Bebegin cok kücük normal kavrayamamasi silikon gögüs ucu kullanabilirsin bende onla emzirdim basta, hic bi sorun olmuyor. Benim arkadasim 4 ay boyunca emzirdi onunla bebegi tamamen alisimcada onsuz emzirdi 1 sene kadar, yani doktorunun söyledigine katilmiyorum.

Bana da lansinoh onerdiler onu aldim hakkaten bi ise yaramio hametan var evde ama ona da emzirmeden baya iyi temizlemek lazim olur sanirim ama mustelanin kremini aldirayim

Ya kahverengi bolgeyide kavriyo ama yine de aciyo o zaman silikon ucu deneyebilirim ozellikle deneyimleyenlerin tecrubelerini ogrenmek iyi oluyo

Ben lansinohla rahatlamıştım. Biraz kişiden kişiye değişiyo kremlerin etkisi. Bi arkadaşım e vitamini kapsüllerinden alıp sürüyodu göğüs uçlarına yaraları çabucak iyileşiyodu. Eczacıya ve doktorunuza sorup deneyin derim.

Birde ben yara olduğunda bi sefer emziriyosam bi dahaki ne el pompasıyla sağıp kaşıkla içirmiştim. Bu sürede sürekli krem sürdüm. Uçları yumuşayıp rahatlayınca sağmayı bıraktım. Tavsiye ederim

Canım sütünü sür açikta bırak gögüslerini emzirdikten sonra
Bende de herseyi kullanmıstım iyice kötü olmustu lansinoh biraz iyi geliyodu bir de bepanthten plus
Böyle yap bebegin daha tam kavrayamiyodur gecerbi süre dayancaksın gecmis olsun

Sut sagma makinasi alcam ama daha elektriklimi manuek mi alsam die karar vermediimden sonraya bırakmistim ama aldircam insalla

Bu aksam bunu denicem ilk olarak bakalim. Umarim ise yarar hakkaten kendimi cok yetersiz hissetmeye basladim sütüm var ama dogru duzgun emziremiyorum

Sut sagma makinasi alcam ama daha elektriklimi manuek mi alsam die karar vermediimden sonraya bırakmistim ama aldircam insalla
Eğer çok kullanırım ilerleyen zamanlarda da kullanırım diyosanız mutlaka elektrikli alın. İlk başlarda çok az içtikleri için elle sağmak sıkıntı vermiyo. Bide göğüsler dolu dolu olunca süt çabuk çıkıyo. Ama fazla sağmak işkence gibi

Calismaya baslicaim icin baya sagmaya devam etcem sanirim o zaman elektrikli alayim dedigin gb

3 haftalık bebeğim var. İlk günler emzirmek benim için de işkenceydi. Göğüs ucum su toplamıştı, miniğimin de maşallahı vardı emme gücü konusunda. O çektikçe ben kıvranıyordum, nasıl bir acı anlatamam, ayaklarımla yeri tepiyordum resmen. Sonra göğüs kalkanı ve Lansinoh krem kullanmaya başladım. Her emzirme sonrası kremi sürüp, kalkanı takıyordum. Bir hafta içinde tamamen iyileşti. Bir de kalkanı taktığınız süre boyunca göğüslerden süt sızıntısı oluyor. Göğüs ucu hep sütlü yani. Süt de iyileştirir diyorlar. Sanırım kremin yanı sıra o da iyi geldi.

Gögüs ucu tam çıkmamış olabilir. Bebeğiniz memeyi tam kavrayamıyordur. Pek çok krem mevcut piyasada. Bunlar sizi biraz rahatlatıp yaranın iyileşmesini hızlandırıyor. En kesin ilacı zaman. Bebeğiniz emdikçe meme ucu çıkacak sertleşecek alışacak
İlk zamanlar çok zor biliyorum ama vazgeçmeyin. Sütünüzden sürün havalandırın. Allah acil şifa versin

Bende basladim lansinoh surmeye bana gunde 1 kez sur demişlerdi simdi her emzirmeden sonra sürüp kalkan takiyorum simdilik emzirmeden sonra ki kanama bitti gibi ama henuz acidi devam ediyo. Burda okuduklarimdan kendi sütünü sürüp bekletmekte iyi geliomus dolayisiyla ikili etki oluo heralde insalla bende de olabildiince cabuk hizli etki eder de bende emzirmenin keyfine varabilirim

Bazen kavramadda problem oluyo galiba yeni yeni anlamaya basliorm bende cunku bazen daha az aciyi bazen cok fena acitiyo. Gogus ucum konusunda sıkıntı yok ama aci kismini henz asamadik. Onerinizi deneyecegim simdilik evde babamda kaliyo o yuzden sütü sürüp acik birakamiyorum ama krem surup ped takiorm hemen emzirmenin uzerine üstünde kalan sutu de silmemis oluyorum bakalım umarim hizli etki eder de rahatlarim

Benim bebeğim 3 aylık oldu bende ağlayarak emzirdim 1 ay boyunca yapmadığım kalmadı kullanmadığım krem kalmadı :-( en sonunda silverdin yara-yanık kremi kullandım İnanın çok işe yaradı çok rahatladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…