açılınnn uzmanı geldi

öncelikle burada şunu belirtmek isterim ki boyunuz, kaç kilo ile hamile kaldığınız gibi bilgiler de önemli.. kişisel bir liste için yakınlarınızda olan bir diyet uzmanına giderek yardım alabilir ve takibinizi sağlayabilirsiniz
benim tüm emziren anneler için verebileceğim
genel önerilere gelirsek;
-bol bol su için. emziklilikte süt miktarını birebir etkileyen en önemli faktörlerden biri en az 3 litre olan su ihtiyacını karşılamaktır.
-diğer sıvılar; çayı açık ve çok sık tüketmemeye dikkat edin, hazır içecekler kullanmayın. şekersiz yazanları bile bir miktar şeker içerir zira.. kahve, kola vb. gibi içecekler içmemeye özen gösterin.
-kesinlikle kahvaltı ve diğer ana öğünleri atlamayın, mümkünse saat düzeninizi oturtun. örneğin 9 da kahvaltı, 1 de öğle yemeği, 6 larda akşam yemeği gibi..
-az az sık sık yemeye çalışın; küçük ara öğünleriniz olsun yemeklerinizin arasında.
-sütüm olsun diye yağlı ve şekerli besinlere yüklenmek doğru değildir

aksine bu tarz besinler (abur cubur da dahil) anne sütünü artırmak yerine azaltabilir de. az miktarda helva vb. gibi besinler seviyosanız tabiki yiyin ama abartmayın.
-sebze ve meyveye ağırlık verin 5-7 porsiyon gibi..
-yemeklerinizi çok yağlı yapmayın, kızartma kavurma işlemi uygulamayın, yemek sularını fazla tüketmeyin.
böyle uzar gider.. lakin ben kendim de gebeliğimde çok kilo aldım. emzirdiğim ve ilk 5 ay uyku problemlerimiz de olduğu için 1 yaşına gelmeden eski kiloma dönmüştüm

sizin için de henüz 6 ay erken bi dönem. ne kadar kilonuz kaldı gebelikten ? bu da önemli.. ha bide çok yemem demişsiniz, danışanlara da her zaman dediğim gibi fazla yemek kadar yetersiz, az yemek de kilo problemine sebebiyet verir..
emziklilik çok önemli ve hassas bi dönem, önce çocuğunuz

yetersiz beslenip aç kalmayın, dengeli beslenin ki sütünüz yeterli kalitede ve miktarda olsun...