• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emziriyorum oruç tutsam mı

Tamam diyelim ki bu karar dinen bize bırakıldı hadi emzirmede oluşabilecek zararı gözlemleyebilirken gebelikte nasıl olacak bu?10 12 saat susuz kalınan bi ibadette oluşabilevek tahribatı nasıl öngörüp önlem alıcaz?
Sahurda bol su içiliyor, önemli olan 24 saatlik toplam su alımı. Uyurken de su içmiyoruz ama bebeğe zarar gelmiyor. Oruçta da mantık aynı, susuzluk kontrol edilir, zarar varsa zaten bırakılır :KK49:

KOnusma güzel ilerliyor fjjf şimdi diyelim ki hamileyim ya da süt veriyprum beni hiç etkilemiyor ama bebeğime kaygılandım oruç tutmadım borçlandım bu günah mı oluyor? Sonra tutsam ramazandaki sevaptan farklı mı?
Hamilelikte veya emzirirken bebeğe zarar gelme ihtimalinden korkup tutmamak İslam’da geçerli bir mazerettir. İnsanın kalbini kendisi ve rabbi bilir sen kaygılandın mı ardına sığınıp keyif mi yaptın Allah senden iyi biliyor 😂
Kaygıdan tutmamak günah değil, kaza edince borç düşer. Ramazan’ın zaman sevabı özel ama mecbur kalan için Allah sevabı eksiltmez. Kapişşş 😉

Oruç tutup sevap işleyeceğim derken gebelikte karnındaki bebeği aç bırakmak da nereden baksan cehalet ve vicdansızlıktır. Emzirirken de süt sudan oluştuğuna göre! Allah akıl verirken de akıl tutulması yaşıyordunuz herhalde öfff saçmalık ya.

Tüm Ramazan'ı değil ama gün aşırı şekilde tutmuştum ben doktoruma da sorarak. Araya ortalama bir haftalık regl dönemide giriyor zaten.
Tuttuğun gün sayısı epeyce düşüyor.
Öyle de deneyebilirsiniz, doktor görüşünü alarak.

Back
X