Ben oğlumda 57 kilo hamile kaldım, doğuma 83 kilo gittim. 6 ay sonra 54 kiloya düşmüştüm. (oğlum şu an 33 aylık).
Kızımda 56 kilo hamile kaldım 79 kilo doğuma gittim. 6 ay sonra 53 kiloya düştüm (kızım şu an 11 aylık).
Sadece emzirdim, başka da hiç birşey yapmadım ikisinde de. Diyet değil ama, sağlıklı beslenmeye çalışırsanız zaten kilo verirsiniz, sütünüz de etkilenmez. Etinizi, peynirinizi, kuruyemişinizi, sebzenizi, yeşil salatanızı, akşam çok geç saatte olmamak kaydıyla meyvenizi tüketirseniz hem kilo verirsiniz, hem de sütünüz azalmaz.
Biliyorum ki emzirme sonrası bazen tatlı krizleri geliyor ve insan kendini kaybedercesine yemek istiyor :) O zamanları kuru kayısı, ceviz gibi yemişlerle geçiştirmeye çalışın. Bol su için. Bebeğinize dokunma ihtimaline karşı düzenli bitki çayı tüketiminden uzak durun.
Ben oğlum 14 aylıkken hamile kaldım. Çok küçük olduğu için memeden kesmeye kıyamadım. Hamileyken emzirmeye devam ettim. Kardeşi doğunca 8 ay daha ikisini beraber emzirdim. Oğlumu 30 aylıkken memeden ayırdım. Kızımı emzirmeye hala devam ediyorum.