- 6 Mart 2018
- 1.726
- 1.108
- 83
- Konu Sahibi Minikanneyimmm
-
Goguslerimde ne hiasetmeliyim peki. Hani boyle dolu dolu hissetmesemde sütlü oldugunu nasil hissederim. Akiyo mesela tisortum islaniyo ama goguslerime dokununca veya bakimca sanki süt yokmus gibi. Kakayi daha yeni yaptik zaten. Bugun yaptik bikac gundur yoktu kaka. Ama oda yesil koyu yesil yani. Esim hastanede calisiyo sormus rengi normal mi diye bi sure devam edebilir kaka rengi boyle demisler.. Ama ne biliyim. Emzirme sorun oldu bize.. Icim hic rahat degil. Artik bitkin dusuyorum yemek yiyemiyorum. Napicam bilmiyorumAllah bagislasin. Göğüslerin öyle dopdolu olması iyi bir şey değil, sütünüz o kadar çok olursa bebek önden gelen sulu kısmı emip doyar asıl besleyici olan son kismini ememez, böyle böyle midesi şişer ama hem çabuk acıkır, hem yeterli beslenemez hem de yoğun laktoz içeren ön sut zamanla bebeğin bagirsaklarini tahrip edip yoğun gaza yeşil kakaya sebep olur. Ben bizzat yaşadım bu sorunu ilk üç ay. Bu önsüt son sut konusunu okuyunca çözdük sorunu, sütün fazlasini önden sagip emzirdim hep.
Kaka sayısından çok cisli bez sayisina bakın doyup doymadigini anlamak için. Şu an hatırlamıyorum, forumlarda yaziyordur yenidoganda cisli bez sayısınin kaç olması gerektigi.
Tisortum islaniyo eveet ama goguslerim dolu dolu degil cok siskindi canim aciyodu resmen bende iyi bisey sanmistim.. Yutkunmasini takip edicem cok tesekkur ederim.İşin açığı ben ilk aylari mutlu ve içi rahat geçiren anne gormedim, duymadim, kendim de çok bunalimliydim o donemler. O konuda yalnız olmadığınızı bilmek belki iyi gelir size.
Sutun tisortu islatmasi memeler şelale anlamina gelir :) Yine de iciniz rahat etsin ayrinti vereyim. Bebek üç kere çekip bir kere yutkunuyorsa süt bitti demektir. Bebek emerken yutkunmasini takip edin, uzun süre yutkunmadigi için mi birakiyor yoksa kısa bir süre iki üç emip bir yutkunduktan sonra mı kontrol edin. Uzun süre yutkunmadan birakiyorsa süt bitti, emmekten yoruldu aç birakti demektir. Yada ağzına alır almaz yutkunuyorsa süt çok demektir. İdeali iki emip bir yutkunarak baslamasi. Bebek biraz emince süt meme ucuna hareket eder ve kısa süre sonra bebek her emmede yutkunmaya başlar. Bebeğiniz her emmede yutkunurken emmeyi birakiyorsa sutunuz gerçekten çok demektir, bu durumda emzirmeden önce biraz sağıp atin, sütün rengi seffaftan bulaniga dönünce emzirin.
Silikon ucu guzel kavradi problem yasamadi ama sutum galiba az ya doyuramiyorum sanirimSilikon uca alıştırmayın derim.
İlk bebeğimde o hatayı yaptım ve bu sebeple hiç emmedi.
Çünkğ bir süre sonra ağzından çıkıyor, sinirlenip almıyordu.
Emzikle dürttü bastırdık ama emmesi hiç olmadı.
İkinci bebeğim de doğar doğmaz tuttu o olmayan göğüs ucumu kendi emerek çıkarttı.
Bebepin doyması çiş sayısına bakar.
Size tavsiyem bu süreçte israr göstergeli bezlerden kullanmanız, diğerlerinde ne kadar yaptığını anlayamazsınız.
O göstergeler 6 cm ye ulaşmışsa ve günde böyle 5 6 kere bezi oluyorsa doyuyor demektir.
Kilosu doğum kilosuna göre az, verdiği kilo fazla olmuş doğum sonrası.
Emerken yutkunmasına dikkat edin, emdiği süre çok az ise de sütü sağıp şırınga ile içirin.
Şırıngayla doyma süresi fazla uzun olacağından birkaç güne sıkılacak ve kendi emmek isteyecektir.
Emzirdikçe süt artacak sakın biriksin gibi ters mantık uygulamayın, 2 saatte bir ya emzirin ya sağın.
Dolu ve sert göğüs bebek için problemdir sütün değil ön sütün çok olduğunu gösterir ve o bebeğe yaramaz.
En faydalı yağlı olan yer arka süttür ve göğsün sonudur.
Bu sebeple önce sağıp sonra emzirin ki son sütü alsın.
Ayrıca anne sütünde 7 güne kadar kaka yapmaması normal.
Panik olmayın.
Sanirim yavrumu doyuramiyorum. Emerken baya bi emip sonra yutkunma yapiyo. Emiyo emiyo uyuya kaliyo yatirinca yine uyanip araniyo. Sanirim sutum yetmiyo ona. Ama soyle bisey var ucunu sıkınca süt var. Emmeyi birakinca silikon uctada sut var ama neden boyle oluyo anlamadimİşin açığı ben ilk aylari mutlu ve içi rahat geçiren anne gormedim, duymadim, kendim de çok bunalimliydim o donemler. O konuda yalnız olmadığınızı bilmek belki iyi gelir size.
Sutun tisortu islatmasi memeler şelale anlamina gelir :) Yine de iciniz rahat etsin ayrinti vereyim. Bebek üç kere çekip bir kere yutkunuyorsa süt bitti demektir. Bebek emerken yutkunmasini takip edin, uzun süre yutkunmadigi için mi birakiyor yoksa kısa bir süre iki üç emip bir yutkunduktan sonra mı kontrol edin. Uzun süre yutkunmadan birakiyorsa süt bitti, emmekten yoruldu aç birakti demektir. Yada ağzına alır almaz yutkunuyorsa süt çok demektir. İdeali iki emip bir yutkunarak baslamasi. Bebek biraz emince süt meme ucuna hareket eder ve kısa süre sonra bebek her emmede yutkunmaya başlar. Bebeğiniz her emmede yutkunurken emmeyi birakiyorsa sutunuz gerçekten çok demektir, bu durumda emzirmeden önce biraz sağıp atin, sütün rengi seffaftan bulaniga dönünce emzirin.
Meme agrisiyla doktora gitmiştim, doktor mastit değil bu süt kanallarin dar olduğu için ağrı yapabilir demisti. Sütün akış hızı da kanalların darligiyla ilgili, belki süt akış hızınız yeterli değildir. Ama tişörtü ıslatan süt asla az değildir. Ben bebeğimi hala emziriyorum ve dokununca süt olup olmadığını anlayabilecegim sertlik hiç olmadı 6 aydan sonra. Bence sütünüz yeterli, bebek daha çok küçük olduğu için yeterince vakumlayamıyor da olabilir. Bir süre hem emzirip hem sağıp verin doydugundan emin olmak için. Bebeginiz biraz daha kuvvetlendiginde tekrar değerlendirin süt miktarinizi.Sanirim yavrumu doyuramiyorum. Emerken baya bi emip sonra yutkunma yapiyo. Emiyo emiyo uyuya kaliyo yatirinca yine uyanip araniyo. Sanirim sutum yetmiyo ona. Ama soyle bisey var ucunu sıkınca süt var. Emmeyi birakinca silikon uctada sut var ama neden boyle oluyo anlamadim
Cok sagolun cok tesekkur ederim gercektenMeme agrisiyla doktora gitmiştim, doktor mastit değil bu süt kanallarin dar olduğu için ağrı yapabilir demisti. Sütün akış hızı da kanalların darligiyla ilgili, belki süt akış hızınız yeterli değildir. Ama tişörtü ıslatan süt asla az değildir. Ben bebeğimi hala emziriyorum ve dokununca süt olup olmadığını anlayabilecegim sertlik hiç olmadı 6 aydan sonra. Bence sütünüz yeterli, bebek daha çok küçük olduğu için yeterince vakumlayamıyor da olabilir. Bir süre hem emzirip hem sağıp verin doydugundan emin olmak için. Bebeginiz biraz daha kuvvetlendiginde tekrar değerlendirin süt miktarinizi.
Tesekkur ederimBebek bezini ıslatıyorsa karnı doyuyor derler süt içinde yerfıstığı güzel süt yapar yeni Doğum yapan anneler hep doymuyor diye düşünür doyuyordur endişelenmeyin
Biz 27gunluk olduk. Sarilik 15.5ten 16.3e yukselmisti ilk hafta. Silik gogus ucum yuzunden emziremiyodum. Silikon gogus ucuyla 2 gunde sari rengi gitti. Doktora goturdugumuzde sarilik degerini olcmedi bile.Selam kızlar bende 1 haftalık anneyim bende doyma konusunda endişeliyim sanırım bu hepimizin ortak derdi bizde de sarıkık sınırda çıktı birde 2. Kan şekeri düşüktü doktor günde 2 defa az miktar mama verdi normalde memeden sonra rahat uyuyan çocuk mama sonrası çok huzursuz oluyor sanırım mama sevmiyor süt verdiğim zaman 2-2.5 saat uyuyor ben uyandırıp emziriyorum ki şekeri düşmesin diye şeker konusunu takıntı yaptım. Bazı saatlerde sadece 10 dakika emim göğüsümde uyuyor bende aç uyudu diye ağlıyordum dün doktora gittik sarılık düşmüş aç olsa sarıkık inmez dedi bir nebze de olsa rahatladım. Şu 40 gün bir geçsin bemce hepimiz rahat edecez. Herkese kolay gelsin bebişlerimiz sağlıkla büyüsün...
Canım 40 i cikınca ne oluyor ki?Biz 27gunluk olduk. Sarilik 15.5ten 16.3e yukselmisti ilk hafta. Silik gogus ucum yuzunden emziremiyodum. Silikon gogus ucuyla 2 gunde sari rengi gitti. Doktora goturdugumuzde sarilik degerini olcmedi bile.
Benimkide gogsumde uyuya kaliyo cok az emip. Ihtiyaci kadar emmedigini bilsemde yatiriyorum. Cok kisa surede uyanip yine emmek istiyo yaramaz. Bazen doydugundan emin olmak icin sagip kasik yada biberonla veriyorum ki ne kadar ictigini biliyim. Yari kirki atlattik. 40i ciksada rahatlasamm
Ilk kirk gun annenin ve bebegin en hassas oldugu hastaliga en acik oldugu donem. Bebekler dunyaya 40 gunde alışır bide :) lohusalikta 40 gun :)Biz 27gunluk olduk. Sarilik 15.5ten 16.3e yukselmisti ilk hafta. Silik gogus ucum yuzunden emziremiyodum. Silikon gogus ucuyla 2 gunde sari rengi gitti. Doktora goturdugumuzde sarilik degerini olcmedi bile.
Benimkide gogsumde uyuya kaliyo cok az emip. Ihtiyaci kadar emmedigini bilsemde yatiriyorum. Cok kisa surede uyanip yine emmek istiyo yaramaz. Bazen doydugundan emin olmak icin sagip kasik yada biberonla veriyorum ki ne kadar ictigini biliyim. Yari kirki atlattik. 40i ciksada rahatlasamm
Meme ucu çıkık olmadan da emzirebilirsinizBiz 27gunluk olduk. Sarilik 15.5ten 16.3e yukselmisti ilk hafta. Silik gogus ucum yuzunden emziremiyodum. Silikon gogus ucuyla 2 gunde sari rengi gitti. Doktora goturdugumuzde sarilik degerini olcmedi bile.
Selam kızlar bende 1 haftalık anneyim bende doyma konusunda endişeliyim sanırım bu hepimizin ortak derdi bizde de sarıkık sınırda çıktı birde 2. Kan şekeri düşüktü doktor günde 2 defa az miktar mama verdi normalde memeden sonra rahat uyuyan çocuk mama sonrası çok huzursuz oluyor sanırım mama sevmiyor süt verdiğim zaman 2-2.5 saat uyuyor ben uyandırıp emziriyorum ki şekeri düşmesin diye şeker konusunu takıntı yaptım. Bazı saatlerde sadece 10 dakika emim göğüsümde uyuyor bende aç uyudu diye ağlıyordum dün doktora gittik sarılık düşmüş aç olsa sarıkık inmez dedi bir nebze de olsa rahatladım. Şu 40 gün bir geçsin bemce hepimiz rahat edecez. Herkese kolay gelsin bebişlerimiz sağlıkla büyüsün...
Meme ucu çıkık olmadan da emzirebilirsiniz
Kahverengi kısmı alacak çünkü
Ayrıca silikon uç, emzik , biberon meme reddi sebebidir kullanmayın.
Sağmak zorunda kalsanız bile alternatif beslenme yöntemleri var.
Bebek 1 aylık olana kadar doyma kriteri kakalı bezleri. 24 saatte 3 kere 1 tl büyüklüğünde kaka yapıyorsa doyuyordur
Daha sonra ek gıdaya kadar doyma kriteri çişli bezleri olacak. 24 saat toplamında 1 paket margarin ağırlında çişli bezi olursa doyar.
Yutkunması, aranması, ağlaması, uyumaması, memelerin şiş olmaması filan asla sütün az olduğunu göstermez.
Facebook’ta emzirme sanatı grubunu ya da instada izmiremzirmedanışmanı’nı takip edin. En doğru bilgilere ulaşırsınız.
Yok cok silik gogus ucum ve olmuyo yani hemsireler cocuk doktoru hepside oyle dedi. Doktor sert bi sekilde nasil tutsun bu bebek dedi sarılık sinirindayken bebegim. Silikon uc aldik o yuzden. Oylelikle toparladi yavrum. Emzik verdim cunku gogsumde emerek uyumayi cok seviyo. Tok olduguna emin olsamda uyumayip aranarak cok agliyo. Bende emzik vermek zorunda kaldim bi gece kucagimda uyuyakaldim.. Korktum acikcasi. Yatirdigimda uyumuyo cunku geceleri ve bu sekilde uyuyakalirsam dusurebilirim mazallah. Emzikle cok guzel uyuduk.Meme ucu çıkık olmadan da emzirebilirsiniz
Kahverengi kısmı alacak çünkü
Ayrıca silikon uç, emzik , biberon meme reddi sebebidir kullanmayın.
Sağmak zorunda kalsanız bile alternatif beslenme yöntemleri var.
Bebek 1 aylık olana kadar doyma kriteri kakalı bezleri. 24 saatte 3 kere 1 tl büyüklüğünde kaka yapıyorsa doyuyordur
Daha sonra ek gıdaya kadar doyma kriteri çişli bezleri olacak. 24 saat toplamında 1 paket margarin ağırlında çişli bezi olursa doyar.
Yutkunması, aranması, ağlaması, uyumaması, memelerin şiş olmaması filan asla sütün az olduğunu göstermez.
Facebook’ta emzirme sanatı grubunu ya da instada izmiremzirmedanışmanı’nı takip edin. En doğru bilgilere ulaşırsınız.
Doyma kriterini yazdım sizeYok cok silik gogus ucum ve olmuyo yani hemsireler cocuk doktoru hepside oyle dedi. Doktor sert bi sekilde nasil tutsun bu bebek dedi sarılık sinirindayken bebegim. Silikon uc aldik o yuzden. Oylelikle toparladi yavrum. Emzik verdim cunku gogsumde emerek uyumayi cok seviyo. Tok olduguna emin olsamda uyumayip aranarak cok agliyo. Bende emzik vermek zorunda kaldim bi gece kucagimda uyuyakaldim.. Korktum acikcasi. Yatirdigimda uyumuyo cunku geceleri ve bu sekilde uyuyakalirsam dusurebilirim mazallah. Emzikle cok guzel uyuduk.
Gogsumdeki sutu bitiremediginde yada gogsum cok sis oldugunda sagiyorum. Stok yapiyorum. Bide okula gitmem gerekiyo annem veriyo bebise süt biberonla veriyoruz bu yuzden. Cok hizli akışı yok biberonumuzun.
Sagmak silikon ucla emzirmek yabas yavas gogus ucumun cikmasina yardimci ve kendi gogsumu vermeye calistigimda tutuyo yavrum emiyo reddetmiyo sukur. Biraz oburuz. Agzina gelen herseyi emmeye hevesli.
Ben emzigi ve silikon ucu mecbur verdim. Ben okuldayken kasikla besliyodu annem ama cok gaz yutuyodu yavrum. Bineronu tercih ettik.
Ama doyuo doymadigiyla ilgili tereddut hala ediyorum. Doktor 90 ile 120 cc arasi onun ihtiyaci dedi ama sabah okuldayken anneme 135 biraktim. Bitirip 1 saat sonra yine emmek istedi. Doydugundan emin olmakta zorlaniyorum biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?