• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emzirme isini nasil yapiyorsunuz?

Kova hatunu

✔creativity
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2011
24.320
45.696
798
Daha 3 gunluk bebegim ve ilk gunden yardi gecti meme uclarimi :)
Pompa ile hal ediyorum...daha yeni yeni sutum artiyor?
Ne yapmaliyim?
Hepsini mi sagmaliyim?
Yoksa her seferinde icecegi kadar taze taze mi olsun :D
tek bir damla dahi ziyan olsun istemiyorum :)

Ne yapmaliyim?
Hepsini mi sagmaliyim?
Yoksa her seferinde icecegi kadar taze taze mi olsun :KK70:
Sağıp buzluğa atabilirsin hemen atarsan tazeliği kaybolmaz sütün fazla geliyorsa eğer, meme yaraları için meme kalkanı çok iyiymiş avent marka, lansinoh meme ucu kremi istemiyorsan zeytinyağı ile memeye masaj :) gözün aydın darısı başıma

Ilk günler bol bol sağın,taze taze icirin kalanini sut posetlerine koyun atin buzluga.ilk 15 gun fazla sütten dolayi goguslerde sisme agri ates olabiliyo.gogsunuzde biriktirme yapmayin kaynagi sizde nasil olsa ;) bebeginiz hayirli olsun bu arada Allah bagislasin :KK46::nazar:

Rabbim sağlıklı huzurlu bir ömür nasip etsin bebeğine de sana da .. Anne olmadığım ve olmayı planlamadığım için konuna yorum yapamıyorum.

Cok sagolun kizlar♥♥♥
Peki disarda biberonun icinde ne kadar sure dayanir ????

Ne yapmaliyim?
Hepsini mi sagmaliyim?
Yoksa her seferinde icecegi kadar taze taze mi olsun :D

Eczanelerde meme ucu var.meme ucu yaraysa ondan alabilirsin.yarada olsa emzir.

Hadi gözün aydin Allah bagislasin.Benim de ilk hafta yara olmustu hatta kaniyordu,bebek tam kavramadigi için oluyor kahverengi kismin tamamini emmesi lazim.Bir de lansinohtu adi sanirim,o krem gecirdi benimkini. Sagdikca degil emdikce atacak sut,bol bol emzir canim

Sağmak emzirmek kadar etkili olmuyor önce bebeğiniz emsin sonra kalanını sağın. 3 günlük bebek 5-10 cc ile doyuyordur zaten
Göğüs yaraları çok zor Allah yardımcın olsun. Emzirmekten vazgeçme. Forumda pek çok konu var yaralarla ilgili
Allah analı babalı büyütsün

anne sütü içerisindeki antikorlar sayesinde ortallama 6 saat kadar oda sıcaklığında kalabilir

Ne yapmaliyim?
Hepsini mi sagmaliyim?
Hayırlı olsun çok sevindim neden sağıyosun direk göğsünden emzirsen

Oda sıcaklığı 3-4saat durur. Sonra çöpe gider. Buzdolabında 3gün buzlukta 3ay durur. Isıtma işlemi sakın yapma. Kendi kendine ılımasını bekle

Rabbim hayirli omurlu etsin anneliginizi de tebrik ederim doktorun verdigi kremi surun ben dogumdan once ve sonra normal kuru sogani ikiye kesip gogus uclarina surdum sogan suyu iyi geliyor hic bi zorluk yasamadim dene uyuyunca dene bekledikten sonra yika guzelce bebek kokudan etkilenmesin

Ne yapmaliyim?
Hepsini mi sagmaliyim?

Sevgili kova hatunu ,lütfen bebegini emzir sagmak emmek kadar etkili olmaz ve süt miktarini azaltir zamanla meme ucundaki yara icin ayva cekirdeginden bir tarif var verebilirim istersen birde gögüs kalkani kullanmani tavsiye ederim saglikla buyut bebegini

Not: bebegin emsin kalani sag buzdolabina at,meme ne kadar cok bosalirsa o kadar cok dolmaya baslar

Canım öncelikle hayırlı olsun bebişin. Göğüs uçlarına kendi sütünden sürmeyi ihmal etme. Sağ bende 40 gün biberon ile verdim ama öncesinde bir sure emmeyi denettim (dil ile ilgili sorun vardı memeyi tutamıyordu) sonra sağdığım sutu verdim. Bazı bebekler biberona alışınca sorun yaratabiliyor ondan kendi kokuna alışmasını ihmal etme.dr browns biberon dene, bizde gaz yaptı ama gaz yapmadığını iddia ediyorlar. Buzdolabında sut saklama kapları var suresini hatırlamıyorum ama bir kaç saat taze tutuyordu(buzluğa atmak istemezsen diye) sutu oda sıcaklığında verme. Sıcak bir suyun içine koy önce ısınsın biraz,bileğinde sıcaklığını kontrol et. Goğusten gelen sut sıcak oluyor malum,midesini üşütmesin bebiş. Ama öncelikli hedefin emzirmek olsun, inşallah göğsün düzelir hemen. Ben her biberon öncesinde yarım saate yakın emzirmeyi deniyordum artık kaç dk tutabilirse( başlarda yarım saate yakın emiyor ama bizimki 1-2 dakika tutabilirdi sadece) sonra biberonu ver.

Ne yapmaliyim?
Hepsini mi sagmaliyim?
Allah anali babali buyutmek nasip etsin canim gozun aydin
Ben meme uclarima lanolin surdum baska turlu acisi gecmek bilmedi cunku
Lanolini surup uzerini gogus pediyle kapadim ve bebis ne zaman isterse verdim agzina;) hic reddetmedi masallah emdi hep emdikce de artti hic sagmadim

Back
X