• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emzirme isini nasil yapiyorsunuz?

Cok sagolun kizlar♥♥♥
Peki disarda biberonun icinde ne kadar sure dayanir ????
Canım bi abla ve dört çocuklu bi anne olarak diyorumki biberonu hiç verme yoksa seni emmeyi bırakır şimdi emiyor bırakmaz zannedersin üç dört aylık olunca emiremezsin saat başı emzir canım sen gecede dahil bir hafta on güne geçer yaraların inşallah göğüs uçlarına bepanthol krem sür çok iyi geliyor devamlı nemlendir bebeğin hayırlı uğurlu olsun canım

Canım benim kız ilk iki ay emmedi sağıp verdim şimdi 1 yaşında bugün doğum günü :KK200: ve hala emiyor. Medela marka biberon var çekmeden gelmiyor onla ver sağdığın sütü. Sütün bol bebeğin sağlıklı olsun. Sevgiler:KK46:

Göğüs kalkanı, bol bol duş ve kaynamış ılık suya pamuk batırıp emzirme sorası mutlaka temizleyin öncesi sütü biraz sagip gogus ucuna sürün..Bebeğiniz hayırlı olsun bu arada

Hayirli olsun. Allah anali babali büyütsün.
Benim 9 gun oldu. Ilk 3 gun kullandim krem. Sonra kendi haline biraktim. Sandalyede dik oturup emzirdim. Bebegin uzerine abaninca daha cok yara oluyor. Suan ilk agzina alisinda yanma oluyor sonra geciyo.memeyi iyice kavrayip agzina verin.
Sagma isini bir defa yaptim. Sonra gogsum doldukca emzirdim. Surekli emzirince sut pek ziyan olmuyor. Biraz gogus pedine akiyor.

Ayy. Seninki de sağlıkla büyüsün

Daha 3 gunluk bebegim ve ilk gunden yardi gecti meme uclarimi :)
Pompa ile hal ediyorum...daha yeni yeni sutum artiyor?
Ne yapmaliyim?
Hepsini mi sagmaliyim?
Yoksa her seferinde icecegi kadar taze taze mi olsun :KK70:
tek bir damla dahi ziyan olsun istemiyorum :)
Canım Allah analı babali büyütsün bebisini :KK46: ben cevap veremiycem henüz anne değilim .Konun sayeside bilgilenmis oluyorum bende:KK36:

ben 2hafta oldu dogum yapalı
ılk gunden berı emzırmek ıcın zorladım benım bebıs tutamadı memısı bı turlu :D
3.gun baktım goguslerım agrıyor artık son damlasına kadar en ıyı sut sagma makınasıyla sagdım ve meme ucuna en yakın bıberonla verdım
gunde 1 kere gecelerı yatmadan once sagdım onun dısında hep emzırdım
eger sut gogusde kalırsa cok kotu agrı yapıyor
bebıs emdıkce sutun gelıcek sabret 1 hafta duzenlı emsın ondan sonra duzelıcek
sagma makınasıyla da amacım goguste sut kalıp bırıkıp agrı yapmasın mantıgıydı sagdıgım sutu buzdolabında saklayıp acıktıgında ısıtıp verdım bosada gıtmedı

Meme ucu demis arkadslr ama fazla kullanma sakin bn kullandim simdi kizim meme ucu silikon yani... Olmadan emmiyor sutunude sag sagki bol bol sut olsun..rezene cayi dut suyu bunlar iyi süt yapiyr ayrica..

bebeğin hayırlı olsun.şayet sütün çoksa bebek küçük olduğu için ilk sütle doyar.ilk sütün çoğunluğu su.kilo alımı az olabilir.benim sütüm çoktu.bebek memeyi boşaltamıyordu ağrı yapıyordu.bende genellikle ilk sütü sağıp son sütü emziriyordum.ilk süttende emziriyordum ama genellikle sağdıktan sonra emziriyordum.bebeğim 3.5 kilo doğdu.kırkıncı gün 5.25 kiloydu.

Lanolin göğüs kremi var silmene gerek yok direk emzirebilirsin acısını alır ayriyetten sağmayın bırakmalısin dezenfekte olark biberonlar pompayı muhafaza konusunda cok dikkatli olmak gerekir ayriyetten sütun geliyorsa hic verme yoksa biberona alisir seni emmeyi bırakır

Kuzenimin bebegi 4 aylik. Sutunu surekli sagarak verdi ve sutu su anda cok az mamaya basladilar. Mutlaka emzirmeye calis yaralarin birkac gune hafifler zaten. Gule gule buyut bebegini.

canım tam 10 aydır sütümü sağıyorum tavsiye 1) lütfen gogsun acısada mahvolsanda emzirmeyi dene çünkü biraz zaman geçince yorulacaksın ya da sutun azaacak...
2) yaraların için garmastan pomad var onu sur ...
3)eger sağarak vermeye niyetliysen uzun süre vereceksen gunde en az 4 kez sutunu sağ ve sut az gelsede yınede hatta gelmesede sağmaya devam et iyi bir makina ile ... 4) sağma işlemin bitince 5 dk boş sağ her iki gögsunude inan ki hiç dinlenmeden gunde 4 kez sutu sağdım bu 4 saat demek bebeğim uyuyunca sut sağmaya başlıodum uyanıodu yarıda kalıodu sut boşa gıdıodu kaldı kı sütleri karıştırmak doğru deil bu seni çok yoracak fızıken göçüceksin emin ol buda ruh halini etkileyecek... ben çok azimli davrandım ama çok bunalım yaşadım bu sebepten her ne sebepten olursa olsun emzir gerekirse ağla kıvran o acı geçicek emin ol... benim bebeğim tutmadı gogsumu 23 gun gece gunduz denedim sonra hastalandı ve doktor bol süt içirin dedi biberona iyice alıştı bır dahada tutmadı...

herdefasında içeceği tazelikte olsun die başlangıçta çok dıkkat ettim ama zamanla edemiosun ne zaman uyuyr uyanır bilemiosun soğuk sutu bebek içerse karnı ağrıo canım bil yani... en iyi ısı memedeki ısı sanmaki sağmak kolay inan zor hemde çok zor...

Ben hepsini sagardim zaten sutu çok tu bir sağma ile bir gün yetecek süt çıkardı buzlu koydum sütleri mi benmari usulü ertip içir dim hiç bir şey olmuyor buzlukta

Ayyyy nedense çok duygulandım...
Gözümün önüne geldi sanki bir anda...
Seni de bir yerden tanıyor gibiyim Kova hatunu Kova hatunu ama çıkaramıyorum da..
Belki de ben yanılıyorumdur.
Neyse sağlıkla huzurla analı babalı büyüt inşallah bebeni...

gozun aydin, sag saglim buyut bebegini..

Tecrubelerime dayaranarak soyluyorumki bebegin emmesi ve pompa kesinlikle bir degil. Bebek cok daha derindeki sutu aliyor..yani yagli kismini..ayrica daha cok sut cikarabiliyor.

Mesela bebek emerken bi agri geliyor gogsune ama pompada bu hisler onceleri olsada sonralari olusmuyor. Ya da ben oyleydim bilemiyorum.

Bebegini ne olursa olsun emzir canim..gogus icin kremler var..gogus uclarina susam yagi sur..yapilacak cok sey var galiba..nemli tut..

Inan bir kac haftadan sonra rahat edeceksin ve emzirmenin tadina varacaksin…

Acisada emzirmeye çalişin biberona alişan bebek memeyi reddebiliyor sonra.
Eğer yinede sağmak zorundayim derseniz şırıngayla verin sütü bebeğe. Kimseye kulak asmayın sütünüz bebeğize yeter.
Allah analı babalı büyütsün.

Back
X