• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emzirme isini nasil yapiyorsunuz?

Sağmak emzirmek kadar etkili olmuyor önce bebeğiniz emsin sonra kalanını sağın. 3 günlük bebek 5-10 cc ile doyuyordur zaten
Göğüs yaraları çok zor Allah yardımcın olsun. Emzirmekten vazgeçme. Forumda pek çok konu var yaralarla ilgili
Allah analı babalı büyütsün
Gercekten mi :(
Bebegim 25-30 cc aliyor cok mu veriyorum?
Sut mu besleyici degil yoksa?

acısa da dişinizi sıkıp emzirmeye çalışın, sağmak emzirmek gibi olmuyor, hem bebek için hem süzün süt üretimiziniz devamı için emzirirp kalanını sağarak boşaltabilirsiniz ben öyle yapmıştım, süt saklama poşetlerinde yazıyordu ne kadar süreyle hangi koşullarda saklanabileceği.
meme ucu yaraları için de beni rahatlatan şey garmastan, bephantol ve çinko kremi olmuştu ama her emzirmeden önce yıkamanız gerekiyor.

Bence çocuğun emdikçe emzir meme uçların için iyi sir merhem al bitkisel olandan. fazla sütün varsa sağ ve kapları oluyo onların onlara koypu dondur

Gogus ucu yaralarina madecassol adli kremi kullan cok iyi geliyo doktor yazdi ama devlet odemiyo kendin al eczaneden bebisini yarada olsa gogsunden emzir biberona alisir seni ememez seni emmeli anne kokusu duymali

benim meme uçlarım o kadar acırdı ki kanardı çocuk bi gün bi kustu hep kan ayaklarımı yere vura vura emzirirdim meğğerse en iyi kremler işe yarıyormuş bize dr madecassol veriyordu bi halta yaramıyo. ne yap et yaralardan kurtul ci emzirmeye devam et sağmla olmuyo
benim dediğim kremler pahalı 80 falann sanınıl ama çok iyimiş kullanmadım o zamanlar bilmiyordum

Gercekten mi :KK43:
Canım öncelikle bebeğin hayırlı olsun sağlıkla büyüt :) bende yeni anne sayılırım bebeğim 6 aylık :)
3 günlükken sarılıktan hastaneye koştuk doktorumuz 2 saatte bir mutlaka 60 cc süt içmesi gerektiğini söylemişti. Bebeğin kilosuna göre alması gereken süt miktarı hesaplanıyor benim bebeğim 3600 doğmustu. 25-30 cc az gelebilir istersen doktoruna danış canım, sevgiler :)

Sağlıkla büyütün bebeginizi.
Bende yaşadım aynı durumu,1 haftalıkken kontrole gittiğimde doktor yanlış emzirmekten olduğunu söyledi. Kızım sadece göğüs ucumu alıyordu ağzına,bu sebeple yara oluyormuş. Göğsünüzün etrafındaki hareyide almalıymış,hem daha rahat süt geliyor,hemde yara olmuyor. Bir deneyin isterseniz.
Sütümü hiç sağmadım,hep emzirdim,saklama koşulları konusunda birşey diyemem ama biberona alışmaması emzirme döneminizin daha uzun soluklu olmasını sağlar diye düşünüyorum. Biberona alışan bebekler,sonradan meme emerken zorlanıyorlar genelde aklınızda olsun.
Kolaylıklar dilerim.

Konudan anlamıyorum ama ne tatlıdır şimdi o yaa minicik :KK72:
Dilerim sağlıkla mutlulukta büyütün bebeğinizi
İşalla benimde olur iki üç tane :KK45:

Canım öncelikle bebeğin hayırlı olsun sağlıkla büyüt :) bende yeni anne sayılırım bebeğim 6 aylık :)
3 günlükken sarılıktan hastaneye koştuk doktorumuz 2 saatte bir mutlaka 60 cc süt içmesi gerektiğini söylemişti. Bebeğin kilosuna göre alması gereken süt miktarı hesaplanıyor benim bebeğim 3600 doğmustu. 25-30 cc az gelebilir istersen doktoruna danış canım, sevgiler :)
2.850 dogdu...kucuk yani biraz...

Kız sen ne zaman dogum yaptin bence emzirerek versen hem alisir hem daha rahat edersin canim sonra geciyor o yaralar falan bebisi saglikla buyutursun ins bide emzirdikten sonra kendi sutunle göğüs uçlarına surersen yara olmaz

Gercekten mi :KK43:
Besleyicidir aklınıza getirmeyin öyle şeyler
Ben asgari doyabileceği miktardan bahsettim bebeğine göre değişir hem.
Annelik telaşına hoş geldiniz
Bu dönem biraz sancılı geçer çevreden çok ses çıkar bebek aç diyen mama ver diyen çok olur
Emzirmeyi destekleyen bir doktor bulun çevreye kapatın kulaklarınızı
Bebek başta doyduğunu anlamıyor. Gazı olduğunda emmek ister sakinleşmek için emmek ister uyumak için emmek ister vs
Ben başta emzirdikten sonra mama veriyordum bak sütün yetmiyor doysa içmez diyorlardı. Mamayı kestim çok güzel kilo almaya devam etti. Yani çok emmesi veya çok cc süt içmesi sütünüzün yaramadığını az olduğunu göstermez

Daha 3 gunluk bebegim ve ilk gunden yardi gecti meme uclarimi :)
Pompa ile hal ediyorum...daha yeni yeni sutum artiyor?
Ne yapmaliyim?
Hepsini mi sagmaliyim?
Yoksa her seferinde icecegi kadar taze taze mi olsun :KK70:
tek bir damla dahi ziyan olsun istemiyorum :)
Niye sagiyosun ki emsin çocuk ilk bir ay çok kötü oluyo meme uçları ya bi krem vardı adını unuttum sürsen rahatlatır biraz

Hayirli olsun. Allah anali babali büyütsün.
Benim 9 gun oldu. Ilk 3 gun kullandim krem. Sonra kendi haline biraktim. Sandalyede dik oturup emzirdim. Bebegin uzerine abaninca daha cok yara oluyor. Suan ilk agzina alisinda yanma oluyor sonra geciyo.memeyi iyice kavrayip agzina verin.
Sagma isini bir defa yaptim. Sonra gogsum doldukca emzirdim. Surekli emzirince sut pek ziyan olmuyor. Biraz gogus pedine akiyor.

Back
X