Emzirme problemi

Sizce ne yapmaliyim

• Kesmeliyim

OY: 15 78,9%
  • Herseye ragmen emzirmelimiyim

OY: 4 21,1%

• Ankete Katılan
    19
Sa
Bnde hep oyle dusunuyorm kimse bizden iyi bakamazki bebislerimize sut alerjisi tedavisi varmiki ilac fln acil sifalar dilerim
sağol canım malesef ilaç tedavisi yok. Alerjen olan gıdaları kesinlikle tüketmiyoruz ne oğlum ne ben 10 aydır süt ve süt içeren herşeyi,kırmızı eti tüketmiyoruz. Beklemekten başka hiç bir çaresi yok bu alerjinin. Umarım sizde bu memeden ayrılma sürecini çok kısa sürede kolaylıkla atlatırsınız.

Türkiyede de emzirme anne için bir travma haline sokuldu.yurtdışında hiç bir doktor ebe çocuk hemşiresi iki yaş demiyor.çok garip geliyor onlara iki yaş,saçma geliyor...hele hele anneyi emzik niyetine kullanıp uykusunu vs sini emerek yapan bebeklerin durumu çok garipseniyor.önerilmiyor.
Kim ne derse desin şu emzirme olayını da alabildiğine abartıyor milletimiz.ilk yıl alabildiğini almıştır.bir yıl sonra günde 500 ml inek sütü gayet yeterli o çocuğa.
Anne de sağlığı da önemli ya

Biraz arastrdim da farkli fikirler var bu konuda maddi durumu dusuk sut alamayacak konumda olanlar icin 2 yas omeriliyo bazi yerlerde ise bir yasindan sonra biraktirilmaso gerektirildigi soyleniyo psikolojik gelisimi icin bizim ulkemizde bu konuyla ilgili her kafadam bir ses cikiyo iste

Biraz arastrdim da farkli fikirler var bu konuda maddi durumu dusuk sut alamayacak konumda olanlar icin 2 yas oneriliyo bazi yerlerde ise bir yasindan sonra biraktirilmasi gerektigi soyleniyo psikolojik gelisimi icin bizim ulkemizde bu konuyla ilgili her kafadam bir ses cikiyo iste

Türkiyede de emzirme anne için bir travma haline sokuldu.yurtdışında hiç bir doktor ebe çocuk hemşiresi iki yaş demiyor.çok garip geliyor onlara iki yaş,saçma geliyor...hele hele anneyi emzik niyetine kullanıp uykusunu vs sini emerek yapan bebeklerin durumu çok garipseniyor.önerilmiyor.
Kim ne derse desin şu emzirme olayını da alabildiğine abartıyor milletimiz.ilk yıl alabildiğini almıştır.bir yıl sonra günde 500 ml inek sütü gayet yeterli o çocuğa.
Anne de sağlığı da önemli ya

2 yaş WHO önerisi yani birleşmiş milletlere bağlı dünya sağlık örgütü

Bu bir öneri tabii herkes için geçerli değil
Ama 1 yılda almıştır alacağını cümleniz çok kesin yargı içeriyor sanki

benim oğlumda 18. ayını doldurdu 19.ayına girdi inanılmaz bağımlı memeye. çalıştığım için akşama kadar emmiyor akşam 5 de ewe gittiğimden sabah ewden çıkıncaya kadar yakamı bırakmıyor her an her dakika emmek istiyor kesinlikle iş yemek yaptırmıyor bana evde ve arabada gezmede dışarıda sürekli emmek istiyor ramazan yaklaşıyor oruç tutacağım için beni çok fazla zorlayacaktır diye düşünüyorum ve artık kesmek istiyorum ama nasıl yapıcam nerden başlıycam hiç bi fikrim yok çok acayip bağlı vermeyince ortalığı yıkar çok fazla ağlamasından da korkuyorum ama artık başlamam gerek

benim oğlumda 18. ayını doldurdu 19.ayına girdi inanılmaz bağımlı memeye. çalıştığım için akşama kadar emmiyor akşam 5 de ewe gittiğimden sabah ewden çıkıncaya kadar yakamı bırakmıyor her an her dakika emmek istiyor kesinlikle iş yemek yaptırmıyor bana evde ve arabada gezmede dışarıda sürekli emmek istiyor ramazan yaklaşıyor oruç tutacağım için beni çok fazla zorlayacaktır diye düşünüyorum ve artık kesmek istiyorum ama nasıl yapıcam nerden başlıycam hiç bi fikrim yok çok acayip bağlı vermeyince ortalığı yıkar çok fazla ağlamasından da korkuyorum ama artık başlamam gerek
Bnde bir kac fikir var aklimda aksama kadar disarida bisekilde oyalayabilirsem. Aksamda anneme verip gorunmem 2 3 gun denerim diye dusunuyorum

ne durumdasınız bilmiyorum ama şu an şikayet ettiğiniz bu günleri çok özeleyeceksiniz, bence her anın keyfini çıkarın...
2 yıl emzirdim, ve kızım ek gıda bile almazdı kolum kopardı onu memede saatlerce tutarken, bitse de kurtulsam derdim ama memeden kesince de nasıl özledim o kucağımda yatıp emerken gözlerime bakışını, ellerimi tutuşunu falan.
ay yeniden mi doğursam ne yapsam özlemişim baya :KK70:

Bnde bir kac fikir var aklimda aksama kadar disarida bisekilde oyalayabilirsem. Aksamda anneme verip gorunmem 2 3 gun denerim diye dusunuyorum
bende biraz araştırdım çocuktan uzak kalmak ona görünmemek daha kötüymüş eğer memeden keserken çocuk senden uzak kalırsa hani artık meme yok annede yok gibi düşünürmüş buda psikolojisini olumsuz etkilermiş. memeden keserken onun yanında olup annesinde değil sadece bu alışkanlığından ayrıldığını bilmesi gerekmiş o zaman daha kolay oluyormuş

bende biraz araştırdım çocuktan uzak kalmak ona görünmemek daha kötüymüş eğer memeden keserken çocuk senden uzak kalırsa hani artık meme yok annede yok gibi düşünürmüş buda psikolojisini olumsuz etkilermiş. memeden keserken onun yanında olup annesinde değil sadece bu alışkanlığından ayrıldığını bilmesi gerekmiş o zaman daha kolay oluyormuş
Ama o zamanda actirirki yine beni gormedigi zaman ve ilgisini ceken bir ortam oldugunda cok huzursuzluk cikarmiyo

Back
X