Dr.u dinle gogusu bosaltselam arkadaşlar
3 aylık ikizlerim var,kız ve erkek.Kızım 3 gün küvezde kaldığından mama almıştı ama onun dışında sadece anne sütü alıyorlar
Oğlumun tombik ama kız daha narin ve zayıf,dolayısıyla oğlum mememi tam boşaltırken kızım boşaltamıyor birde şırınga ile mama aldığından galiba dilini damağına vurarak emiyor yani meme ucumu alıyor,şak şak bir ses çıkarıyor
Ben buna da şükrettim çünkü bildiğiniz emmedi,ayaklarını burnunu sıkarak,resmen hırpalayarak öğrettik emmeyi:)
Şimdi 2 gündür göğsümde bir kitle oluştu,dr a gittim hemen,mastit olmuşsun dedi,antibiyotik iğne vuruluyorum,ama çokta önemli değil dedi,şu an diğer göğsümde de bir şey hissediyorum
Benim gibi biri iştahsız bebeği olan anneler ne yaptınız? Dr bana pompayla göğsünü boşalt dedi ama gece falan zaten zombi gibiyim birde o bana çok zor geliyor
Dr.u dinle gogusu bosalt
Cunku kalan sutten damarlar tikaniyor sonuc daha kotu olmadan onlemini al yoksa cerrahi mudahale bile gerekebilir
benim emzirmeyi biraktiktan sonra mastitin bir turu oldu(birakinca bile sutum uzun dure coook vardi ben ona bagliyorum)
2sene kortizon tedavisinden sonra sag memeden bir kac sut kanalimi almak zorunda kaldilar digerlerininde icini bosalttilar
kizin az emiyorsa once onu emzir sonra oglun emsin belki daha rahat bosalir
selam arkadaşlar
3 aylık ikizlerim var,kız ve erkek.Kızım 3 gün küvezde kaldığından mama almıştı ama onun dışında sadece anne sütü alıyorlar
Oğlumun tombik ama kız daha narin ve zayıf,dolayısıyla oğlum mememi tam boşaltırken kızım boşaltamıyor birde şırınga ile mama aldığından galiba dilini damağına vurarak emiyor yani meme ucumu alıyor,şak şak bir ses çıkarıyor
Ben buna da şükrettim çünkü bildiğiniz emmedi,ayaklarını burnunu sıkarak,resmen hırpalayarak öğrettik emmeyi:)
Şimdi 2 gündür göğsümde bir kitle oluştu,dr a gittim hemen,mastit olmuşsun dedi,antibiyotik iğne vuruluyorum,ama çokta önemli değil dedi,şu an diğer göğsümde de bir şey hissediyorum
Benim gibi biri iştahsız bebeği olan anneler ne yaptınız? Dr bana pompayla göğsünü boşalt dedi ama gece falan zaten zombi gibiyim birde o bana çok zor geliyor
doktorun dediği gibi sagmak gerek ama oda zaman alıyor işte. bizimkilerde 1 aylık kilo alımları çok iyi ama memeyi tam boşaltamıyorlar tabi, rahatsızlık verme durumuna göre günlük 2-3 kere sağıp dolaba atıyorum bende. ilerde yetmediği aylarda çıkarıp kullanırım diye.selam arkadaşlar
süt artırmak için fırsat buldukça uyku+günlük göğüslere sıcak duş+tahin helvası deneyebilirsin. uyku çok süt yaparmış ama 2 bebekle zor tabi.ikiz bebeğe süt nasıl yetiyor. gerçekten şaşırıyorum ve tebrik ediyorum. ben bilgi olarak bu konuyu araştırmıştım. sağmak ve masaj şart maalsef. başka türlü olmaz. sağılmazsa da tıkanılık yapalir ve sütün tadı değişir diye biliyorum.
süt artırmak için fırsat buldukça uyku+günlük göğüslere sıcak duş+tahin helvası deneyebilirsin. uyku çok süt yaparmış ama 2 bebekle zor tabi.
süt artırmak için fırsat buldukça uyku+günlük göğüslere sıcak duş+tahin helvası deneyebilirsin. uyku çok süt yaparmış ama 2 bebekle zor tabi.
ikiz bebeğe süt nasıl yetiyor. gerçekten şaşırıyorum ve tebrik ediyorum. ben bilgi olarak bu konuyu araştırmıştım. sağmak ve masaj şart maalsef. başka türlü olmaz. sağılmazsa da tıkanılık yapalir ve sütün tadı değişir diye biliyorum.
Bebekler 6 ayını doldurmadan ek gıda kesinlikle önerilmiyor. Dünya sağlık örgütünün görüşüde bu yönde. Erken başlanan ek gıda kabızlığı arttırabilir, bebeğinizin bağırsak florasını bozabilir. İlerleyen zamanlarda sağlık problemi yaşamalarına neden olabilir. 4 aylık bebeği ek gıdaya başlatan doktorunuzu değiştirin bence. Sırf süt alan bebeklerde 7-9 gün kakaya çıkamama olabiliyor. Bebekte bir ağlama, rahatsızlık olmuyorsa fitile hiç bulaşmayın derim. Çünkü fitil bağırsakları tembelleştiriyor. Sağdığınız sütün içine zeytinyağı eklerseniz kabız olması halinde rahat yapmasını sağlar.4 ay bitti ve kilo alımlarında bir sıkıntı olmadı,ama kızımın kaka yapma problemi var,geçen 7 gün yapmadı fitil verdim ve vermem istemiyorum
O yüzden yavaş yavaş ek gıdaya başlayalım günde 1 öğün dedi yoğurt ile bu sayede tuvaletini yapar dedi dr
Süt bence emzirdikçe oluşan bir şey,iki bebeği 2,5 saatte bir emzirmek akıl karı değil bence :) çok yoruluyorum bir yere gidemiyorum
Şu an işe başladım ve 1 öğün süt alıyorlar,birer avent biberon bırakıyorm 125 cc
Bazen hepsini içiyorlar bazen içmiyorlar,dr a kaç cc olmalı dediğimde bunu çocuk belirler diyor
Süt sağımımda da onlar uyuduktan 2 saat sora sağınca pek olmuyor ama gündüz 2 biberonu dolduruyorum nedenini bilmiyorum vücut daha aktif diye mi yine de gece sağıyorum ki mastit beni yoklamasın çok acıyor çünkü
canım ben emdiklerinden sonra sağıyorum. gece beslenme seansının birinde annem sağılmıştan veriyor onun dışında ben uyumuyorsam falan direk emerek besleniyorlar. ama 1 aylığız henüz göğsü tam boşaltamıyorlar henüz. her emmeden sonra değil rahatsızlık durumuma göre günlük 2-3-4 kez falan sağıyorum, çıkan cc de buna göre değişiyor sanırım. bi sağdığımda 260 cc çıktığıda oluyor 70 cc de. bebişlerin emmesi bu kadar gelişmemişken daha çok sağıyordum o zaman not almıştım 400-550 arası sağıyordum ama şuan günlük kaç oluyor hiç belli olmuyor. ama şunu anladım emdikçe süt daha da artıyor, o yüzden sağarakta artırılabilir. ben bi ara araştırmıştım bunu, bebişler emiyorsa her besleme sonrası kalanı sağmak gerek bu sayede beyne süt yetmedi daha fazla üretmesi gerektiği mesajı veriliyor. sağım işini sık yapmak önemli çünkü depolama her kadında bir olmuyormuş. mesela 2 saat ara ile sağıldığında 50 cc çıkıyorsa, 4 saat sonra sağıldığında direk 100 değil 70 falan çıkabilirmiş çünkü depo boşalmadığı için üretim yapılmıyor. bence bıkmadan her seferinde emzirmeye zorla mutlaka artacaktır emmiyorlarsa sağ. buarada ikizlere tek bakmak çok zor gerçekten annem yada kayınvalidem oluyor bizde şimdilik, benim idealim de tek bakmak.canım sen sütünü sağıyormusun..? sağıyorsan kaç ml. süt çıkıyor.
mastit olunduğunu nasıl anlıyorsun doktora gitmeden. kendimi kontrol etmek istiyorum da.4 ay bitti ve kilo alımlarında bir sıkıntı olmadı,ama kızımın kaka yapma problemi var,geçen 7 gün yapmadı fitil verdim ve vermem istemiyorum
O yüzden yavaş yavaş ek gıdaya başlayalım günde 1 öğün dedi yoğurt ile bu sayede tuvaletini yapar dedi dr
Süt bence emzirdikçe oluşan bir şey,iki bebeği 2,5 saatte bir emzirmek akıl karı değil bence :) çok yoruluyorum bir yere gidemiyorum
Şu an işe başladım ve 1 öğün süt alıyorlar,birer avent biberon bırakıyorm 125 cc
Bazen hepsini içiyorlar bazen içmiyorlar,dr a kaç cc olmalı dediğimde bunu çocuk belirler diyor
Süt sağımımda da onlar uyuduktan 2 saat sora sağınca pek olmuyor ama gündüz 2 biberonu dolduruyorum nedenini bilmiyorum vücut daha aktif diye mi yine de gece sağıyorum ki mastit beni yoklamasın çok acıyor çünkü
İlkinde sabah uyandığımda göğsümde bir kitle ve büyük bir acı vardı göğüs ucumda da beyaz bir nokta,dr a gittim antibiyotik iğne verdi tabi önce ultrason ile bakıldımastit olunduğunu nasıl anlıyorsun doktora gitmeden. kendimi kontrol etmek istiyorum da.
Dr bana daha önce mama da önermişti,daha doğrusu uyumak istiyorsan yatmadan verebilirsin dedi, şu anda da evimde mama var ama hiç vermedimBebekler 6 ayını doldurmadan ek gıda kesinlikle önerilmiyor. Dünya sağlık örgütünün görüşüde bu yönde. Erken başlanan ek gıda kabızlığı arttırabilir, bebeğinizin bağırsak florasını bozabilir. İlerleyen zamanlarda sağlık problemi yaşamalarına neden olabilir. 4 aylık bebeği ek gıdaya başlatan doktorunuzu değiştirin bence. Sırf süt alan bebeklerde 7-9 gün kakaya çıkamama olabiliyor. Bebekte bir ağlama, rahatsızlık olmuyorsa fitile hiç bulaşmayın derim. Çünkü fitil bağırsakları tembelleştiriyor. Sağdığınız sütün içine zeytinyağı eklerseniz kabız olması halinde rahat yapmasını sağlar.
anladım dıkkat edeyimbunlara geçmiş olsun tekrarİlkinde sabah uyandığımda göğsümde bir kitle ve büyük bir acı vardı göğüs ucumda da beyaz bir nokta,dr a gittim antibiyotik iğne verdi tabi önce ultrason ile bakıldı
2. Si diğer göğsümde hissettiğim bir kitle idi bu Sefer dıştan kırmızı idi tenim yine iğne oldum
3. İse birkaç gün önce oldu dayanılmaz bir acı yine tabi,sıcak su ile masaj yaptım,emzirmenin ardından göğsümü sağdım be bugün geçti
canım ben emdiklerinden sonra sağıyorum. gece beslenme seansının birinde annem sağılmıştan veriyor onun dışında ben uyumuyorsam falan direk emerek besleniyorlar. ama 1 aylığız henüz göğsü tam boşaltamıyorlar henüz. her emmeden sonra değil rahatsızlık durumuma göre günlük 2-3-4 kez falan sağıyorum, çıkan cc de buna göre değişiyor sanırım. bi sağdığımda 260 cc çıktığıda oluyor 70 cc de. bebişlerin emmesi bu kadar gelişmemişken daha çok sağıyordum o zaman not almıştım 400-550 arası sağıyordum ama şuan günlük kaç oluyor hiç belli olmuyor. ama şunu anladım emdikçe süt daha da artıyor, o yüzden sağarakta artırılabilir. ben bi ara araştırmıştım bunu, bebişler emiyorsa her besleme sonrası kalanı sağmak gerek bu sayede beyne süt yetmedi daha fazla üretmesi gerektiği mesajı veriliyor. sağım işini sık yapmak önemli çünkü depolama her kadında bir olmuyormuş. mesela 2 saat ara ile sağıldığında 50 cc çıkıyorsa, 4 saat sonra sağıldığında direk 100 değil 70 falan çıkabilirmiş çünkü depo boşalmadığı için üretim yapılmıyor. bence bıkmadan her seferinde emzirmeye zorla mutlaka artacaktır emmiyorlarsa sağ. buarada ikizlere tek bakmak çok zor gerçekten annem yada kayınvalidem oluyor bizde şimdilik, benim idealim de tek bakmak.
Rica ederim,eğer olurda kendinizde farkederseniz böylr bir şey sıcak su ile masaj ve ardından hemen boşaltma işe yarıyoranladım dıkkat edeyimbunlara geçmiş olsun tekrar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?