bebeğim 7 haftalık. bu süreçte emzirmelerim stabil ilerlemedi. her öğün emecek mi acaba kaygısı yaşıyorum. kimi zaman gün içindeki öğünlerinde stabil bir şekilde emerken kimi zaman memeyle kavga ediyor. yeni anne olduğum için sormak istiyorum, bu durum normal mi? emme süreci hep bu şekilde mi olur?
bebeğim 7 haftalık. bu süreçte emzirmelerim stabil ilerlemedi. her öğün emecek mi acaba kaygısı yaşıyorum. kimi zaman gün içindeki öğünlerinde stabil bir şekilde emerken kimi zaman memeyle kavga ediyor. yeni anne olduğum için sormak istiyorum, bu durum normal mi? emme süreci hep bu şekilde mi olur?
Ne kadar çok kaygılı olursanız bebek de o kadar kaygılı olur
Emzirirken hem siz rahat olun hem de bebeği rahat ettirin
Bu arada bool bool su için
Memeyle kavga edebilir gazı olur zaman zaman çok huzursuz olursa önce gazını çıkarın ten tene temas edin sarılın öpün daha sonra deneyin
Siz ne kadar rahat ve huzurlu olursanız o da o kadar rahat ve huzurlu olur
Bu arada biberon vermeyin lütfen
Biberona alışan bebek memeden gelen akışı beğenmiyor, tecrübeyle sabit
Sağlıkla büyüsün❤
Gözünüz aydın, sağlıkla büyütün öncelikle Çok su içmeye gayret edin ne kadar su o kadar süt ve yediklerinize de dikkat edin. Ben çiğ kuruyemiş yiyorum her gün ceviz vs sütü çok güzel yağlandırıyor. Sorunuza gelince henüz bebiş küçük bu yüzden kronometri ve tarih tutun. Mesela öğlen 12de emzirdiniz kaç dk emmiş bir sonraki emişi kaç dk böylece az çok ne kadar emdiğini anlayabiliyor insan. Diğer türlü acaba bu kez az mıydı çok muydu diye kafa karışıklığı yaşanıyor. Asla saatli emzirmeyin. İki saat beklemeyin yani. Azıcık mızıldanınca verin memeyi. Emsin hemen gaz çıkartın. Böylece hem sütünüz artar hem emme refleksi gelişir. Gazı varsa savaşabiliyorlar öncesinde gaz çıkartın sonra emzirin. Ve o zamanların kıymetini bilin cidden çok hızlı geçiyor bugün kızım 4 aylık oldu ve aşıya gittiğimde yenidoğanları gördüğümde şimdiden o zamanları çok özlediğimi fark ettim. Bir süre memede yaşasalar da o oturunca bırakıyorlar zaten.