Yenidoğan meme reddi, Ağlamayan bebek

casedebambini

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2024
181
196
18
32
Merhabalar, 2 Eylülde sezaryen doğum yaptım ama aynı anda suyum da geldiği için ilk gün sütüm vardı. Bebeğim de memeyi güçlü bir şekilde tuttu. Hemşireler geldi bebeğin şekerini ölçtü mamaya gerek yok sütün yetiyor dedi ve hastanede mamaya gerek duymadan taburcu edildim.

Eve çıkınca bebeğim emiyordu ama uykuya dalamıyordu sütüm vardı ama bebeğim kendini doyuramıyordu. Annem ve eşimin baskıları sonucu mama verdim. Çok pişmanım keşke dinlemeseydim. Mamayı şırınga ile parmağını emdirerek vermeye başladım.

O akışa alışan bebeğim memede huysuzlanmaya başladı. Memelerim de yara olup inanılmaz bir acı ile kıvrandırınca memeden daha da uzaklaştı bebeğim ben yine de emzirmeye ve lansinoh krem sürmeye devam ettim.

Sonra sütümü sağdım aynı mama verir gibi şırınga ile vermeye devam ettim. Bu süreçte sütüm arttı. Mamayı çok az günde belki bir kere 30ml verdim. Ama şimdi 15 günlük olduk sağarak verme işi hiç sürdürülebilir bir şey değil.

Yenidoğan sarılığı da olunca bir an önce kurtulsun diye anne sütünü ne kadar çok ve sık verebilirsem o kadar iyi diyip emzirmeremeden sağım yaptım. Çünkü 2 saat boyunca emzirsem bile 10 dk bile uykuya dalmıyordu hala aranıyordu.

Meme ile kavga etme, kendini kasma, memeyi tutsa bile emmeme, yutkunmama ve hatta ağzında süt biriktirme sonrasında o sütü ağzından çıkarma gibi şeyler yapıyor. Sarılıktan ötürü diye düşünüyordum. Ama sarılığı dün ölçüldü 12 çıktı. Doktor çok önemli değil dedi. Fototerapiye falan gerek duymadı. Kan alınırken hemşireler bu çocuk çok sakin ağlamıyor vs diyip moralimi bozdu.

Yenidoğanda ağlamama (acıksa bile sadece mızmızlanıyor öyle yeri göğü inleten bir ağlama hiç yok) ve meme reddi yaşayanlar varsa lütfen yardımcı olabilir mi? Çok zor durumdayım. Dün hastanedeki emzirme hemşiresine gittim yanlış tutuyorsun çocuğu diyip gönderdi. Oturup onun önünde de ağladım. Sorun yanlış tutmam değil kendini asla doyurmuyor. Aç olan ve emecek çocuk amuda da kalkıp emzirsem o memeyi tutar.

Çocuk doktorumuz elini verdi cop cop emiyor güçlü bu çocuk emer memeni vermen lazım dedi. Sağarak en fazla 40 gün götürürsün sonra yapamazsın dedi. Ben de aynı düşüncedeyim ama çıkmazdayım. Lütfen yardımcı olun😢

benim bebeğim de 15 gün meme refdi yasadı. farklı pozisyonlarda emzirmeyi denedim sürekli. bizde de sarılık vardı. benimki pilates topu üzerinde zıplayarak veya uykusunda ancak emiyordu. ama ben hiç vazgecmedim. inatla emzirmeye calistim. çıldırdığı zamanlarda esim alıp sakinleştirdi, sonra tekrar denedik. 15 günden sonra yoluna girdi ama

38 gün sagip verdim. Ama 38 gun boyunca da pes etmedim. Emmese bile memede tuttum kokusuna alışsın kendi istesin diye. Ten tene gezdik hep. Silikon uç deneyin belki onunla tutar. Ama sakın Vazgeçmeyin mutlaka alışacak. sonra ben bu memeyi nasil biraktiracagim diye düşüneceksiniz.

Benim bebeğim 23 günlük. Memede uyuya kalıyor yoruluyor. Sağıyorum ben de. Biraz emiyor biraz sağılmışı içiyor. Sağmak çok yorucu gerçekten. Göğüs ucu kremi olarak medela markayı öneririm memnun kaldım ben. İlk 20 gün sakin geçti şu an baya ağlıyor 🥺 3 gündür ağlaması çok arttı

38 gün sagip verdim. Ama 38 gun boyunca da pes etmedim. Emmese bile memede tuttum kokusuna alışsın kendi istesin diye. Ten tene gezdik hep. Silikon uç deneyin belki onunla tutar. Ama sakın Vazgeçmeyin mutlaka alışacak. sonra ben bu memeyi nasil biraktiracagim diye düşüneceksiniz.
Hergün dua ediyorum sabah ezanında yeter diyeyim ama şu durumdan kurtulayım diye gerçekten o kadar zor ki yaşamayan bilemez en yakınım annem bile asla anlamıyor. Eşim desen sağıyosun anne sütü alıyo işte diyip geçiyor. Mamayla büyüyen salak mı oluyor sanki diyor. Silikon uç da denedim ama ağzına büyük geliyor sanki 2 emiyor yutkunmuyor. Her öğünden önce deniyorum böyle mi yapayım?

Bol bol emzirme pozisyon tutuş hakkında video izleyin. C şeklinde tütün memenizi pozisyon degisin futbol topu pozisyonu, ters tutuş şeklinde deneyin. Bebeğinizin karnı karninizda başı memenize baksın C şeklinde tütün memeyi dudak ile burun arasina sürtün memeyi ağzını kocaman açınca sokun siyah bölgeyi mümkün olduğunca almalı dudakları dışa dönük olmalı .Çenesi kuvvetlenince dhaa güzel emecektir. Sürekli çenesini dürtün emerken uyursa uyandırın altını açardım ben en son çare ıslak mendille silerdim. Sonra sonra güçlenecek 40 günden sonra gözü açılır. Çenesi kuvvetlenir dogdugunun farkına varır. Siz memenizden uzak tutmayın mutlaka emzirme seanslarında verin memeyi 2 saatte bir gece gündüz aksatmayin. Sonra sağım yaparsanız sütünüz gittikçe artar .

Back
X