Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar ya bişey sorucam bebekleriniz ne kadar süre emiyor sizi?kızım 5, dakikadan sonra bırakıyor diğer göğsümü versem almıyor 5dak. sonra veriyorum o zamanda bikaç dakika emiyor ve bırakıyor..gerçi dr normal dedi büyüdükçe daha fazla emdiğinden süre kısalır dedi.yeterli alıyordur dedi ama bilmiyorum..burda bi konuda okudum en 10-15 dak. en fazla 40 dak. emiyor demiş bi arkadaş anlamadım ben şimdi bende mi bi sorun var yoksa kızımda mı??sizin bebişler ne kadar süre emiyor..
canım benim bebegim ilk dogdugundan beri hep 5dakka emiyo yarımsat da kalsa aynuı aklamsada çünkü ilk5 dakkadalıyoalacagını o sen meraketme emmediginde sagver sütünkaçmasın benimkiş3 aylıkken bırakıyodu nerdeyse ben emmediginde hep sagdım şimdi 9aylık 1yaşına lkadar böyle devam etsin bırakacam
canım benim bebegim ilk dogdugundan beri hep 5dakka emiyo yarımsat da kalsa aynuı aklamsada çünkü ilk5 dakkadalıyoalacagını o sen meraketme emmediginde sagver sütünkaçmasın benimkiş3 aylıkken bırakıyodu nerdeyse ben emmediginde hep sagdım şimdi 9aylık 1yaşına lkadar böyle devam etsin bırakacam
Aynı durum bizde de var ve çok kafama takılıyor. Benim oğlum 3,5 aylık ve memeyi istemiyor 1-2 dk emdikten sonra bırakıyor vermeye çalışırsam ağlıyor bırakacak diye korkuyorum. Uykusunda emiyor sadece uyanıkken skıntımız var siz o dönemi nasıl atlattınız tavsiyenize çok ihtiyacım var birde bizimki ilk iki ay 1 er kilo almıştı ama bu ay 540 gr. almış ben çok emmediği için oldu sanıyordum doktor 10 dk kalsın memede demişti sütün yağlı kısmı ilk 5 dk dan sonra gelirmiş ve tok tutarmış ve hala 2 saatte bir emziriyorum aralıkları ne kadar olması lazım. sizin o döenmde kilo almasında bir düşüş olmuşmuydu birde emzirme aralıklarınız hep 2 saat olarak mı devam etti ?
Aynı durum bizde de var ve çok kafama takılıyor. Benim oğlum 3,5 aylık ve memeyi istemiyor 1-2 dk emdikten sonra bırakıyor vermeye çalışırsam ağlıyor bırakacak diye korkuyorum. Uykusunda emiyor sadece uyanıkken skıntımız var siz o dönemi nasıl atlattınız tavsiyenize çok ihtiyacım var birde bizimki ilk iki ay 1 er kilo almıştı ama bu ay 540 gr. almış ben çok emmediği için oldu sanıyordum doktor 10 dk kalsın memede demişti sütün yağlı kısmı ilk 5 dk dan sonra gelirmiş ve tok tutarmış ve hala 2 saatte bir emziriyorum aralıkları ne kadar olması lazım. sizin o döenmde kilo almasında bir düşüş olmuşmuydu birde emzirme aralıklarınız hep 2 saat olarak mı devam etti ?
benim kızım gündüz 2 saatte bir emiyor gece ise 3-3,5 saatte uyanıyor..normaldir heralde dr 3 saati geçirme 2 saatten kısa sürede emzirme gaz yapar demişti..
bebek doyacağı kadar süt almadan memeyi bırakmazmış.bence emzirme süresi sütün azlığı-çokluğu ile alakalı..benim sütüm hep azdı oğlum 5 aylık hala az ve hep çok uzun emer..bütün günüm emzirmekle geçiyor..arkadaşımın sütü boldu fışkırıyodu resmen maşalah..bebeği en fazla 15 dk emiyordu..yani zamanı süt belirliyor bence..
kızlar 3 günlük bebeğim var
ilk gün sol memeyi 20 dakika emdi ve kanattı o yüzden korkuyorum çok emzirmekten 10 dk emince bıraktırıyorum zorla, ama doymuyor. bir memede kaç dakika tutuyorsunuz?
şöyle bir memeyi 30 dakika emse rahatlayacak ama yara olur diye müsade etmiyorum
kızlar 3 günlük bebeğim var
ilk gün sol memeyi 20 dakika emdi ve kanattı o yüzden korkuyorum çok emzirmekten 10 dk emince bıraktırıyorum zorla, ama doymuyor. bir memede kaç dakika tutuyorsunuz?
şöyle bir memeyi 30 dakika emse rahatlayacak ama yara olur diye müsade etmiyorum
Ama öyle yapma annesi. gögüs koruyucu kremlerden sür yada kruyucu uçla filan emzir. İlk dönemde sürekli memede kalmak istiyorlar bu duygusunu tatmin etmek lazım. Ben eşimin kollarını ısırarak emziriyordum canımın acısından. Ağlaya ağlaya emziriyordum bir saat ara versede dinlensem diyordum ama nafile kısa bir süre sonra iyileşiyor. Bi ilk emdiği haftalarda birde diş çıkarırken oluyormuş katlanacağız napalım. O zamanlar biraz ara verse diyordum şimdi 2 dakkadan fazla emmiyor bırakacak diye korkuyorum. Azcık sık dişini müsade et emsin. Emdikten sonrada meme başına krem yada kendi sütünden sür. kuruyana kadar açık bırak. çabuk iyileşiyor merak etme.
Meme ucu kremi kullan ve asla memeni ıslak bırakma bebeğin bırak istediği kadar emsin.Benim de yara olumuştu ama krem kullanınca birdaha hiç olmadı şu an da benim bebeğim 4 aylık
sağolun kızlar keşke öyle yapsaymışım cahilliğim yüzünden bebğim şimdi hastanede
dersimi aldım ben
gelsin de kzım kollarıma ağlaya ağlaya yine emziririm cennet kokulumu senağlama
sağolun kızlar keşke öyle yapsaymışım cahilliğim yüzünden bebğim şimdi hastanede
dersimi aldım ben
dersimi aldım ben
dersimi aldım ben
Benim bebeğim de emince yara yaptı ilk günler.Ben hemen meme ucu kullandım.Şimdi çok rahatım.yarım saat hatta 45 dk güğsümde kalıyor emiyor.Yara uclara da krem kullanıyorum.Şimdi yaralar da iyileşiyor.Biz çok rahatladık.İnşallah siz de rahatlarsınız anne-bebek :)