Emzirme

dilara23

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2011
270
14
118
İstanbul
Iyi aksamlar arkadaslar,

Nasipse cok yakinda dogumum var. Ama benim kafami mesgul eden soyle bir durum var. Ben daha onceki dogumlarimda cesitli sebeplerden emziremedim ve bununla ilgili eksiklik ve kucumseme hakaret boyutuna varan seyler duydum genel olarak esimin aile uyelerinden bazilarindan. Su anda yeni bebegimle ilgili kafami bunlara takmis durumdayim. Hepsinin cevabini veririm zamaninda da verdim ama soylenenler sanki beynime islemis fobi gibi bi durum yasiyorum aklima geldikce. Kisacasi moral verecek cumlelere ihtiyacim var. Destek olanlara simdiden tesekkurler

Iyi aksamlar arkadaslar,

Nasipse cok yakinda dogumum var. Ama benim kafami mesgul eden soyle bir durum var. Ben daha onceki dogumlarimda cesitli sebeplerden emziremedim ve bununla ilgili eksiklik ve kucumseme hakaret boyutuna varan seyler duydum genel olarak esimin aile uyelerinden bazilarindan. Su anda yeni bebegimle ilgili kafami bunlara takmis durumdayim. Hepsinin cevabini veririm zamaninda da verdim ama soylenenler sanki beynime islemis fobi gibi bi durum yasiyorum aklima geldikce. Kisacasi moral verecek cumlelere ihtiyacim var. Destek olanlara simdiden tesekkurler
Kafaniza takmayin. Dogan buyuyor, emzirebilirseniz tamam ama yoksa da mama denen bir sey var. verirsiniz bebise tamam. Kimseyi sallamayin siz kendi sagliginiza dikkat edin. Omru uzum olsun cocuklarinizin hayirli dogumlar

Iyi aksamlar arkadaslar,

İlk bebeğimi çok kısa emzirrbildim biri bir şey deyince bu konuda konuşmak istemiyorum deyip kapatıyprdum. Şimdi ikinci bebeğinde sıkıntı çıkmadı emiyor. Umarım Sizinki de emer bu defa. Emmezse de sorun etmeyin yapacak bir şey yok. Süt olsa da keyfiyen emzirmeseniz üzülün de öyle bir şey yapmayacağınıza göre kafaya takmaya gerek yok... Sağlıkla kavuşun bebeğinize..

İnsan ikinci de daha bi tecrübe sahibi oluyor birinci de insan etkileniyor ama emzirin ve tadına varın emzirmek çok güzel bi duygu moral önrmli ve dinlenme ve beslenme internetten araştırın süt yapan yiyecekleri yara olmaması için sadece meme ucunu vermeyin kremler var onu edinin ve redderse de kararlı olun hemen mama vermeyin ama sakın. Sakın illa meme olacak diye de helak etmeyin

Ilk bir ay sut geldi suan 2.5 aylik bebegim sadece mama veriyorum oyle sinir oluyordumki emziriyomusun sorularina sormalari bile sacma bide sut yok dedigimde hicmi yok derlerdi:) simdi hic umursamiyorum bebegim gayet iyi gelisiyor anne sutu alan herkes prof. oluyor sanki hep:) sadece bagisiklik icin onemli anne sutu gelisim uzerinde genetik faktorler on planda bende 2 ay emmisim sadece bagisikligimda cok iyi ek gida donemide onemli cocuk beslenmesinde

Umarım emzırırsınız anne sütü gerçektn de çok önemli ama bunları şimdiden düşünerek kendinizi etkılemeyın sağlıcakla kavusn yavrunuza

Benim bebeğim premature olduğu için ben de emziremedim fakat sütüm çok güzel gelmişti çabalarım sonucunda.. Henüz doğum yapalı 2 ay olmamıştı ki halamın kızını çok genç yaşta, beyin kanaması sonucu yitirdik. Üzüntüden de sütüm kesildi.
Benim de canım sıkılırdı bu sorulara, şimdilerde soranlara dalga geçer hale geldim inanin..Insanlar çiğ kalpli ne yazık ki.. üzüldüğünüzü gördükçe üzerinize daha çok geliyorlar..
Sanki elimizde olan bir durum da biz yapmadık. Bebeklerimiz öyle ya da böyle büyüyecek.. sağlığıyla gelsin inşallah..

Ben de büyük oğlumu emzirememistim. Sagarak verdim. 2.ye hamile kaldığımda ya bu da emmezse diye çok korktum. Ama maşallah daha ilk günden kaptı memeyi. 7 aylık oldu çok şükür hala emiyor.

Insanlar cok sığ düşünüyor arkadasim da bebeginin alerjisi ciktigi icin anne sütü verememisti kv si sen ana misin senin bu cocukta ne hakkin olacak gibi seyler soyleyip bozuk olan psikolojisini iyice bozmustu .Tamam emse iyi hos olur da yoksa napcan. Kimseye takilip ayni üzüntüye kapılmayın gecmisteki uzuntulerinizden ders cikarip herkesin agzinin payini verin ve esinizden de destek isteyin biri emzirmek mi dedi esim üzülüyor lutfen sus demeyi bilsin

Bu milletteki kafadan istiyorum bende. Bebekleri annelerinden çok düşünüyorlar yani :işsiz:

Benim bebegim yok ama şöyle bir katkıda bulunmak istiyorum. Biri sütün yok dese gel sen emzir diyebilirim sert bir şekilde. Ayrıca emzirme işini başkaları varken sadece odamda yaparım ve kimseyi sokmam mahremime.
Bunları şunun için yazdim; muhtemelen annelik ve hormonların etkisiyle karşıya cevap hazırlamak için gereken enerjiyi içten içe kendimize söylenilenleri anlamaya harciyoruz ve anlamsiz bir sekilde kafamizda buyuyor.
Ben mi fazla genisim yoksa yaşamadığım için mi bilmiyorum ama lütfen kimseye size yorum yapacak kadar yüz vermeyin.
Bi gün annem buradaydı, lavobadan çıkınca bana regl mi oldun dedi. Cevap vermeden odaya geçtim. Annem tabiiki sorabilir ama bu bir örnek. Ben kimseye malzeme veren biri değilim ve insanlar benimle konuşurken düşünmeden söyleyecekleri şeyin cevabını alacağını bildiği için haddini bilir. Yada ben öğretirim.
Hic kafaniza takmayın, kimseyi de konusturmayin. Allah verirse bol bol emzirirsiniz inşallah. Evlatlarinizin ömrü uzun olsun

ebebgım benı hıc emmedı sadece bır fırt cekmıstrı o kadar meme cuum yok, sut yok denecek kadar az, bebek memyı reddettı ne yapacaktım sagdım ama yoktu sut 30 cc anca cıkıyordu bır ay kadar mama ıle bırlıkte o sagdıgımı da verdım sonra cenazeler vs oldu sutte tamamen kesıldı su an gayet saglıklı ve ben cok rahat ettım emzıremedıgım ıcınde ıcımde hıc burukluk falan yok her bebek emecek dıye bırsey yok..

emzirirsiniz sütün yetmiyor yaramıyor derler.benim sütüm taşardı yatak yorgan kalmazdı diye hava basarlar.siz onlara bakmayın onlar tam donanımlı mükemmel annelerdir biz kim onlar gibi olmak kim

Iyi aksamlar arkadaslar,

Sanırım doğum olmuştur öncelikle hayırlı olsun benimde 20 günlük bi kızım var etrafın bu emzirme konusunda anneyi ne kadar yiprattigini cok ıyi anladım şunu ye bunu ye yok bilmem ne ben sadece bol subi içtim günde 3 litre civarı doğumdan sonra da petibör bisküvi yedim sütü arttırıyor cidden sende hic kafanı takma sütün olur illâ ki yeter ki üzme kendini

Bu emzirme sıkıntılarının nerdeyse hepsi bu etrafın yanlış yönlendirmesi ve baskısı yüzünden oluyor
Güzelce emen bebeğe yok aç bu mama ver
Biberon ver emzik ver
Bebek ağlıyor diye sütün yok mama ver
Hep bu yanlış yönlendirmelerden bebeler emmiyor bırakıyor bir süre sonra.
Meme ucu olmaması emzirememeye neden değil
Besin alerjisi olan Bebek için de annesi diyet yaparak emzirir
Umarım sizin bebeğiniz de güzel güzel emiyordur

Yeni annelerin moralini cok bozuyorlar. Nasilsa lohusayim diye herkese hak ettigi her seyi soylemek lazim belki de alttan almamak lazim. Hem dikisli, yarali, hayati degisen, sıkınti icinde olan bir insan var, destek olacagina kostek olani da idare etmesi bekleniyor... Allahim lutfen hicbirimiz boyleleriyle karsilasmayalim yaa

İlk bebeğimi 18 ay emzirdim ikinci şuan 20 aylık hala emiyor hiç süt sıkıntısı çekmedim yaptıklarımı anlatayım nacizane belki faydası olur öncelikle doğuma bir hafta kala lansinoh krem sürmeye başladım meme uçlarına ve doğar doğmaz da sürekli sürdüm ki yara olmasın hastaneye rezene çayı götürdüm doğar doğmaz içmeye başladım hem sütü arttırıyor hem gaza iyi geliyor eve gelince de malt içeceği içtim şeftalilisi favorim resmen onu icince goguslerim doluyordu bunun yanında bol bol çocuk uyudukca uyudum bol su içtim meyve yedim rezene çayına devam ettim ilk 15 20 gün her emzirmede bir meme 20 dakka bir meme 20 dakka toplam 40 dakka emzirdim uyusa bile uyandırıp 40 dakikayı tamamlamadan yatirmadim böylece 40 dakka emerse kesintisiz 3 saat uyurdu sonra memeye alisiyorlar hayırlı doğumlar Allah sağlıkla kucaginiza almak nasip etsin

Back
X