- 24 Haziran 2010
- 378
- 62
- 118
Yine çok güzel anlatmışsınız ve sizden allah razı olsun gerçekten, bu gece dediğiniz taktiği uygulamaya başladım. Akşam 12 de en son sağıpta verdim 100-90 cc ve 3 saat uyudu. Uyanmadan yine saati gelince emzirdim, dediğim gibi yine 20 dk emmedi ama sütüm vardı göğsüm doluydu ve bi 10 dk da emdi yine memeyi bırakıp kapattı ağzını, demekki doydu öyleyse ve dediğiniz şekilde altını da baştan almıştım. En son gaz için pışpış ve dik tutma yaptım 5 er dk dan. Şimdi yine uyuyor. Hiç ağlama ve eziyet yok. Çok ama çok mutlu oldum. Bir düzen oturtamamıştım ve çok üzülüyordum. Çok uykusuz kalıyordum saatlerce uyumadığı için. Meğer çocuk bir düzen istiyormuş. Kısa sürede uyanması ve acıkmış gibi yanıltması konusunda da haklısınız, gazı olduğu için ve açıkladığınız şekilde olabilir çünkü zaten gazlı da bir bebek. Ama dediğiniz yanlışı da çok yapıyordum ben, gazdan uyanan bebeği arandığı için acıktı sanıp emzirip daha beter kriz gaz nöbetlerine dönüşüyordu. Sanırım sayenizde bitti ve bitecek bu durum çünkü bu gece dediğiniz gibi yaptım herşeyi ve şuan mışıl mışıl uyuyor. Emzik bende alıştırdım sayılır gerçi çok sık atıyor ağzından ama tekrar veriyorum. 2 saatten önce uyanırsa da artık hep hemen emzik vericem. Son olarak biberon sıcaklığı içim söylediğinizi merak ettim. Biberon ısıtıcıda 40 derece sabit ve onu da bekletmeden hemen veriyorum demişsiniz. 40 derece süt sıcaklığı yüksek değilmi? Ben kaynar su ile benmari ısıtıyorum biberonumu ısıtıcım yok. Ama şişenin içindeki Süt sıcaklığını karşıdan ölçebildiğim bir alet var. Onunla ölçüp veriyorum, hep max 36,5 yaptım. Vücut ısısı olsun diye düşünerek ki onda bile korkuyorum ağzı yanarmı diye. O konuda da aydınlatırsanız çok sevinirim. Birde şu biberona alışma meselesi var ben söyleyecektim siz söylemişsiniz. Günde 4 sefer sabah öğle akşam gece biberonla verip kalan zamanları 2 saatte bir emzirince biberona alışır memeyi bırakır diye kprkutuyorlar ya hep. Bu durumda öyle bir şey yok. Ve gerçekten dediğiniz gibi bu aralarda biberonla verip doyduğundan emin olmak ve hiç uyandırmadan uyurken verip uyumaya devam etmesi paha biçilemez birşey. Ben çok faydalandım yazınızdan daha bu geceden itibaren. Çok teşekkürler. Allah ne muradınız varsa versin. Çok ama çok faydalı oldunuz bana.merhaba :)
allahım sızınde bebısınızı korusun omur boyu hep en guzel seylerı yasatsın ınsallah...
en fazla 20 dk emzırmek yeterlı yanı doyuyorsa 5 dk da olur 10 dk da demekkı masallah sutunuz yeterlı dudaklarınıda kapatıp almıyorsa doymus demek kı zaten sızde hıssedersınız doyup doymadıgını ...
2 saatde bı duzenlı emzırdıkden sonra o her turluıyı beslenıyor demektır ıllla 20 dk doldurması sart degıl bazı bebekler doymayı bılmıyor memeyı bırakmıyor benımkı mesela bır bucuk saat hıc bırakmadan mememı emmıstı emzık gıbı o bebekler ıcın gecerlı 20 dk yı gecırmemek :)
gazı vardır sızı aclıktan uyanmıs gıbı yanıltıyor olabılır cunku gazı olan bebek aranır onunda sebebı suymus emmek onu sakınlestırıyor emınce acılar gecıcek sanıyor ondan aranıyor tok olsada aranır dudaklarıyla bunun ıcın ben emzık kullandım o 2 saatlık sureyı emzıkle gecıstırdım ve sız 2 saat dolmadan verdıkce gaz ustune gaz olur ve bu bı kısır döngüye dönusur bu sebeple gazlı bebeklerde ve beslenme duzenı oturtulurken bu dısıplın onemlı
sutumu sagıp ıyıce bıberonu kapatıyorum hıc bekletmeden hemen dolaba koyuyorum bıberon ısıtıcımız var 40 dereceye sabıtleyen gerektıgınde onda ısıtıyorum ve yıne bekletmeden verıyorum
hemen o an verıceksem oda sıcaklıgında en fazla yarım saat bekletıyorum hemen tuketıyoruz
dolapda 1 gun boyunca tutuyorum en fazla 1 gun ıcınde tuketılıyor bıberonla mesela 100 cc sutumu verıyorum gunde 3-4 kez ozaman sutum yetsede yetmesede doydugundan emınım ve bunu cogunlukla uyuyorken bebısı uyandırmadan yapıyorum sonra aynen uyumaya devam edıyor oyle bıberona alısma memeyı ıstememe falan durumuda olmuyor
onun dısında hep emzırıyorum sutum olmasada cunku emzırdıkce sut gelıyor kanallardakı yaglı kısmını emıyor asıl besın o