Emzirmek içimde uhte kalacak

Jadesilla

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2012
2.471
671
363
ilk bebeğimi 21 gün emzirebildim 2. Bebeğimi doğurmadan 2 yaşına kadar emziricem diye hayaller kuruyordum 43 günlüğüz ve yine aynı son sütüm çok azaldı ve emmiyor.Herşeyi yedim, bu zamana kadar mama vermedim aç kaldı yinede vermedim göğüslerimde çevirip durdum ama yok yok.
Emzirme danışmanıda çağırdım günde 6 defa pompa dedi ama yapılmıyor bebekle uğraşmaktan zaman kalmıyor ne annem pompa yapmış ne de ablam ama çocukları emzirmişler demek ki olmayjnca olmuyor.Ama çok üzülüyorum bu kadar yapay gıdalarla yaşadığımız zamanda ilk besin olaral mama vermek beni kahrediyor. toplum baskı var herkesin ilk sorusu emziriyor musun birde o mamayı haZırlamak ayrı bi eziyet.Nasıl şu psikolojiden kurtulucam

Geçmiş olsun canım... Ben de ilk oğlumu 1.5 yaşına kadar emzirdim gayet te yetti sütüm ama ikinci oğlumu sadece birbuçuk ay emzirebildim denemediğim şey kalmadı yiyecekler içeçecekler bira mayaları malt içeceği kim ne dedi yaptım ama yok yokk yok. Sonuç hep aynı artıramadım sütümü çok ağladım tabi buna etrafında payı büyük saolsunlar . Hiç annenin psikolojosınden anlayan yok hemen aaaaa emzirmiyomusun demeye başlarlar. Ama hangi anne kasıtlı emzirmek istemez çocuğunu sonuç olarak ağlaya ağlaya mama verdim. Evet emzirmek isterdim ama olmadı şuanki aklım olsa inan bana üzülmezdim emziremedim diye hem kendimi üzdüm hem bebeğimi aç bıraktım sırf sütüm çoğalsın diye . Sende etraftaki olumsuz hiçbirşeyi dinleme bebeğine mama vermen gerekiyosa vereceksin mutlaka şunu unutma anne sütü alan bebekler süper zeka yada hertürlü hastalıktan mutlaka korunacak diye bişeyde yok o yüzden takma kafana , içini rahat tut. Öpüyorum bebişini .... Güle güle.büyüt inş.

Çok teşekkürler yüreğim ferahladı offff atdan düşenin halinden atdan düşen anlıyor gerçekten.
Emzirme danışmanımla görüştüm pompa,ten teması ve bir ilaç önerdi 1 hafta 10 güne toparlar dedi son kez denicem daha fazlasına gücüm yok 1 buçuk aydır çırpınıyorum.Hayırlısı artık .Ben de sizi öpüyorum saolun

Canım saglık olsun de benimde bebegim 20 günlükten sonra dogru düzgün emmedi 3 aylık şimdi artık hiçemmiyor memeyi görünce basbaas bagırıyorSaglıklı olsunlarda tek emmesinler ne yapalım annelik sadece emzirmek degilki allah saglık versin sadece

Kalmasin uhte elinden gelileni yap
Bebegim ilk gunden ihtibaren reddetti emzirmek icin annem ben kardesim kalktik gece bile neler cektim neler 40i cikti tamam oldu emiyir derken 3.aya girdik memeyi gorunce ocü gormus gibi davraniyor meme grevi diyorlar uykuda uyumaya yakin sersemken dort ayak ustu emzirdim 1.5ay bu sekilde ugrastim ve dondu memeye 7.ayda ayni seyi yine yasadik vazgecmedim pes etmedim ve 11aylik simdi neredeyse ben ondan kacacagim zirt pirt emiyir agladigim uzuldugum sut olsun diye aldigim 15kg ya yanarim
Pompadan ziyade uyurjen emzirmeyi dene
Pompaya firsat buldugubdada mutlaka bebeginin giysisini kokla ve gozlerini kapat inan pompadaki sut verimi artacaktir ve unutma pompa her zaman 30cc az cikarir en profosyoneli bile bebek kadar sut cikarmaz

Ayrica ac birakma belkide cok ac kaldigi icin memeleri begenmiyor arada takviye ver ve memeyi yine dene unutma sut azsa bile once meme sonra mama aldigi bir damla bile onemli onun icin ben grevlerde itirazlarda ikisinide emzirip sonra mama verdim.
Enerjisi gucu olmayan bebekte ememez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…