Emzirmek içimde yara kaldi

Patlamayancinmisir

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2017
58
17
3
Arkadaslar merhaba 5 aylik bebegim var maalesef tamamen mamayla besleniyor.ilk iki ay sutum coktu buzluga koyabilecek kadar daha sonra giderek azaldi (asiri uzuntu ve ameliyat)ben arttirmak icin her yolu denedim ancak suan ki durum gunde 1 cc ... Cok uzgunum bebegimi doya doya emzirmeyi cok istiyorum mucizevi bir sey bekliyorum benimle ayni durumu yasayip sutunu arttirabilenler var mi acaba ? Denediklerimi yaziyorum
1-)Humana still tea( ilk iki ay cok ise yaradi sanirim sonra etki etmedi)
2-)kimyon anason rezene cemenotu corekotu dereotu isirganotu
3-)su
4-)bulgur pilavi (neredeyse hergun)
5-)naturpy milk tea
6-)incir kuru
7-)havuc suyu
8)petibör bisküvi
9-)milk plus icecek
10-)mal icecekleri(vitamalt promalt)
Hatirlayamadigim pek cok sey internette ne okuduysam denedim

Arkadaslar merhaba 5 aylik bebegim var maalesef tamamen mamayla besleniyor.ilk iki ay sutum coktu buzluga koyabilecek kadar daha sonra giderek azaldi (asiri uzuntu ve ameliyat)ben arttirmak icin her yolu denedim ancak suan ki durum gunde 1 cc ... Cok uzgunum bebegimi doya doya emzirmeyi cok istiyorum mucizevi bir sey bekliyorum benimle ayni durumu yasayip sutunu arttirabilenler var mi acaba ? Denediklerimi yaziyorum
1-)Humana still tea( ilk iki ay cok ise yaradi sanirim sonra etki etmedi)
2-)kimyon anason rezene cemenotu corekotu dereotu isirganotu
3-)su
4-)bulgur pilavi (neredeyse hergun)
5-)naturpy milk tea
6-)incir kuru
7-)havuc suyu
8)petibör bisküvi
9-)milk plus icecek
10-)mal icecekleri(vitamalt promalt)
Hatirlayamadigim pek cok sey internette ne okuduysam denedim
Vazgeçin ve kendinizi daha fazla üzmeyin,nasıl bir histir çok iyi tecrübe ettim ama çok şükür ki mama seçeneği de var!

Siz sutum yok diye stres yaptikca gelecegi varsa da gelmez biraz rahat olun.tamam anne sutunun faydalari tartisilmaz ama olmuyorsa da yapacak bi sey yok diye dusunun oncelikle.
Ben iki kizimi da ikiser yil emzirdim ama olmasaydi da kafaya takmazdim.bilmiyorum emzirmeyi hic kutsal bir vazife mucizevi bir olay gibi goremedim hic.hatta Allah affetsin hic sevmez sıkılırdım da emzirirken.
Dunyada milyonlarca cocuk mamayla buyuyor hepsi de gayet saglikli.
Edit: ben haslanmis misir ve bezelye yedigimde acayip sutum olurdu isterseniz deneyin bakalim.

Bazen olmuyorsaczorlamanin manasida olnuyor.. bazilarimiz o kdr stres yapiyoruzki onun yerine mama daha hayirlidir belki

Bastan beri sutum olmasaydi belki uzulmez ugrasmazdim ama o kadar cok sutum vardi ve yagliydi ki inanin uc aydir deli gibi ugrasiyorum elektrikli pompam var ama bir de hastane tipi pompa kiraladim onla da sagdim ama artmiyor artmiyor vazgecmek uzereyim... Littlefinger Littlefinger sizi anliyorum benim de sutum fazlayken akip kiyafetlerimi islatiyordu gunde 6 kere kiyafet degistirirken ben de sizin gibi diyordum belki de ondan sutum gitti bilmiyorum cok uzgunum :olamaz:

Bir yemek kaşığı pekmezi bir su bardağı suya karıştır iç ne kadar içebilir sen ben günde iki bardak içiyordum sütüm fışkırır di adete ve sarmisak sütü hem çoğaltıyor hemde kalitesini ciddi oranda artıyor

Öncelikle olacağına inanmalısın.
Olmazsada suçlu hissetmemelisin.
Farklı bir hastalık vs sebebiyle olsada veremeyedebilirdin mesela..

Birsey yerken bile acaba bu yapacak mı bakalim diyorsundur.Bence en etkili şey inanç.
Biraz kendini rahatlat.Beynine 'yok' detayını isleyip durma.

Sütün yoksa neden cc'ye takiliyorsun mesela.Kac cc oldugunu gormene gerek var mi?
Ispatlamaya calisma.
Bebek emdikce sagilandan daha fazla gelir.
Bide duzen kurmaya calismakta bazi seyleri degistiriyor illa 2 saat 3 saat ara koymaya calismamak lazim.

Her zaman önce emzir sonra mamayı dene.

Ekstra olarakta Galactago diye bir damla var emziren anneler icin denemediysen deneyebilirsin.

Öncelikle olacağına inanmalısın.
Olmazsada suçlu hissetmemelisin.
Farklı bir hastalık vs sebebiyle olsada veremeyedebilirdin mesela..

Birsey yerken bile acaba bu yapacak mı bakalim diyorsundur.Bence en etkili şey inanç.
Biraz kendini rahatlat.Beynine 'yok' detayını isleyip durma.

Sütün yoksa neden cc'ye takiliyorsun mesela.Kac cc oldugunu gormene gerek var mi?
Ispatlamaya calisma.
Bebek emdikce sagilandan daha fazla gelir.
Bide duzen kurmaya calismakta bazi seyleri degistiriyor illa 2 saat 3 saat ara koymaya calismamak lazim.

Her zaman önce emzir sonra mamayı dene.

Ekstra olarakta Galactago diye bir damla var emziren anneler icin denemediysen deneyebilirsin.
Cok tesekkurler galactagoyu kullandim bebegim bazen emmeyi reddediyor ve sagiyorum inanin o kadar cok istiyorum ki

Bende emzirmeyi 7.ayimda bırakmak zorunda kaldım artık süt olmadığı için.
Bazen ne yaparsan yap olmuyor.
O yüzden kendini daha fazla üzmeden vazgeç .
Nasipleri ne kadar ise o kadar içiyorlar.

Olmuyor diye bişey yok
Çaba diye bişe var
Eski konuma bak aynı durumda idim
45 dakika sagiyordum bir çay kaşığı ancak geliyordu düşün
Şu an maşallah günde 900 cc
Özelden görüşelm

Sık emziriyor musunuz?

Elinizden geleni yapmışsınız.
Yine araştırın ama takıntı haline getirmeyin.
Alacağını aldı diye düşünün.
İnşallah iştahı yerinde bir bebek olur ve en sağlıklı yiyeceklerle beslersiniz.

Sık emziriyor musunuz?

Elinizden geleni yapmışsınız.
Yine araştırın ama takıntı haline getirmeyin.
Alacağını aldı diye düşünün.
İnşallah iştahı yerinde bir bebek olur ve en sağlıklı yiyeceklerle beslersiniz.
her beslenmeden once emziriyorum ama bazen memeyi reddettigi zamanlar oluyor .. iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim

Nazae degdirmissin kendine. Cok cok cok diye diye.. gerci amelyat ve uzuntu de demissin.
Bence sen stres yapma ve sirtini mamaya yasla. Oyle bi secenek var...diye dusunursen stresi birakirsin bence ve sut rahatlarsan gelir. Kendini cok sikarsan olmaz. 6.ayda ek gidaya baslarim nasilsa..diye de dusun.
Benm sezeryan sonrasi sutum gelmiyodu. Neyse mama var nasilsa dedm sonra geldi mesela. Belki sen de rahatlatsan kafani gelir :( insallah gelsn bebegin kucuk..

Su için dinlenin banyo yapın
Bunun dışındaki şeyler tamamen boş
Ayeıca bu kadar üzülmeye gerek yok sütünüz azalmış olabilir tamamen kesilebilir. Ben süt olsam bu kadar gerginliğe gelmem zaten.
Sakin biraz.

Tek Çözüm var stres yapmamak sutu artıran hormon mutluluk hormonu ve eger sen stresli ve mutsuzsan ne yaparsan yap sut artımı cok zor olacaktır o yuzden bence birseyler denemeyi bırak kafanı başka seylerle mesgul edip rahatlamaya bakmalısın

Mami power denediniz mi? Aylarca 1cc bile sütü olmayanlarda süt yapıyo

Birde sadece bulgur pilavı incir olmaz Kuru üzüm taze soğanda lazım bol bol

Back
X