Emzirmek içimde yara kaldi

Arkadaslar merhaba 5 aylik bebegim var maalesef tamamen mamayla besleniyor.ilk iki ay sutum coktu buzluga koyabilecek kadar daha sonra giderek azaldi (asiri uzuntu ve ameliyat)ben arttirmak icin her yolu denedim ancak suan ki durum gunde 1 cc ... Cok uzgunum bebegimi doya doya emzirmeyi cok istiyorum mucizevi bir sey bekliyorum benimle ayni durumu yasayip sutunu arttirabilenler var mi acaba ? Denediklerimi yaziyorum
1-)Humana still tea( ilk iki ay cok ise yaradi sanirim sonra etki etmedi)
2-)kimyon anason rezene cemenotu corekotu dereotu isirganotu
3-)su
4-)bulgur pilavi (neredeyse hergun)
5-)naturpy milk tea
6-)incir kuru
7-)havuc suyu
8)petibör bisküvi
9-)milk plus icecek
10-)mal icecekleri(vitamalt promalt)
Hatirlayamadigim pek cok sey internette ne okuduysam denedim
Aynı beni yazmışsınız sanki bende yeni doğum yaptığımda üsteliksezeryanle hemde
bir sutum vardi ki birinden emerken diğerinden akardı göğüs pedi kullanırdım sırılsıklam olurdu sabah kalktım çarşafa bisey dökülmüş sandım sertleşmiş kocaman Bi bölgeye uyurken hep sütüm akmış
Yavrumun boğazına sıçrar yutamazdi hepsini dolardı ağzı neydi beeee
Ama 3 ayda giderek azaldı kızım ağlardı ac kalirmis yavrum bende ısrarla mama vermicem emzircem diye çabaladım
eşim dayanamadı mama aldı o gün karnı doyunca Bi güzel uyudu ki ondan sonra mama vermeye başladık beni de bıraktı
3 ay emdi kızım insanların sütü zamanla artarken ,benimki zamanla azaldı
Napalim kısmeti bu kadarmis

vazgecmek için çok erken, lütfen olumlu örneklere odaklanın,
emzirme kampı uygulayın, arama motoruna bu şekilde yazarsanız karşınıza çıkar, bol su, malt içeceği, boza vs tüketmeye devam edin, ama en önemlisi bol bol dinlenin ve olumsuzluğa kapılmayın.

Siz sutunuzun olmadigina nasil karar verdiniz..yani sagdiginizda cikan sut miktarina bakarak mi?eger oyleyse sagilan sut memenizdeki sut miktari hakkinda bilgi vermez.Hicbir sut sagma makinasi bebeginiz gibi sut cekemez..
Benim bebegim 8 aylik hala emziriyorum sagdigimda bi memeden hic sut gelmio ama kizim emerken fiskiriyor..eger bebeginizin kilo alimi normalse gunde 4 5 cisli bez cikariyorsa sutunuz var ve yetiyordur.unutmayin sutu arttiran tek sey emzirmek..siz inatla emzirmeye devam edin sagip bakmayin..bebeginiz her agladiginda teklif edin memeyi.
Bebek bazen memeyi reddediyorsa ac degildir belki de o yuzden istemiyordur ya da gazi vardir alti pistir..siz guzelce soyunun bebeginizi de soyun ten tene temas seklinde emzirin emin olun emicek.cocugunuza yetecek kadar sutunuz var emin olun buna inanin..bebeginixi zorlamayin sakin biraz ugrasin istemiosa bir sure sonra tekrar deneyin..

Canım sut yapımı arz talep ilişkisi gibidir.bebek ne kadar emer ve göğüslerini bossltirsa vucut da tükendi ihtiyac var diyerek yeniden uretmeye baslar. Sen aralıksız emzir. Özellikle gece uykudan kalk ve emzir.gece emzirdiginde sut yapımını sağlayan hormon faaliyete geçer.ve yeniden üretilir.bu tamamen hormonal birşey .yani sut yapiminisaglayanbelli hormonlar var.Sen stres yapma bol sivi al iyi beslrn gun icinde agir uorucu isler fazla yapma uykuna çok dikkat et.brbrk uyudugunda sende .uyu.bebek uyandığında onla uyan ki ona yetişecek enerjin kalsin.yiyecek olarak da dut kuruşu kutu erik kayısı hosafi medine hurmasi tavsiye ederim.Ben oglumu 2 yıl emzirdim.sorun yaşamadım diyebilirim elhamdülillah. Sakin pes edip mamaya dönme. Mama bebek içinde anne içinde kolay bir çözüm.ama hiç bir mamanin tonlarcasi anne sutunun damlasinin yerini tutmaz

Büyük bir ameloyat ile degıl emzırmek lohusalık sonrası aylarca çocuğumu kucagıma alamadım..neyse ..bana tere otunu önermişti hemşireler ilk emzırme egıtımınde. Bol bol tuket duzenlı beslenip uyku ve dınlenmeyede vakıt ayırıp stres yapma bu konuda. Bol bol sevıp oksayıp emzırmeye devam et

Ilk kizimi 2 ay emzirebildim.Avmde alt degistirme odasina giremiyordum emzirenleri gorunce kahroluyordum,toplum icinde filan biberonu gizliyordum.Cok ufak emzirmiyormusun vs derler kinarlar ya da acirlar gibi geliyordu. Anneyle bebek arasindaki baga,hissettiklerime hic girmiyorum bile. Niye bilmiyorum ama beni cok etkilemisti o yuzden seni cok iyi anliyorum.Simdiyse kardesini cok sukur emziriyorum suan 1 yasinda. Gerekenleri yapiyorsun zaten ama sirri ne biliyormusun,bebegini kucagina alip oksayip sevip koklayip 'benim sutum bebegime yetiyor.Bol Bol sutum var'diyeceksin. Gece kalkmiyorsa gece de emzir.Ben 5-6 aylikken doymuyor gibi hissediyordum.Bu beynime kazidigim dusunce sayesinde direkten dondum. Yetmiyor dersen o sut yetmez malesef

Emzirme sanatını grubuna katılın, mutlaka yardımcı olacaklardır, inşallah gelir, berbat bir his bilirim.. Emzirme odasında herkes emzirirken benim bebem gözünü bile açmazdı.
Şuan 19 aylık, emiyor hala şükür.
Ben bal, süt, tahin karışımı yapardım, ama yoğun olacak, içilecek değil, yenilecek kıvam da. Gece emzirmeye kalktığımda bile yerdim.
Lactamil di sanırım adı, bir de çaylar içerdim düzenli. Onun dışında, bulgur, sağan, sarımsak bol yeşillik, sağlıklı herşeyden yiyin. Tabi bol su.
Bir damla varsa mutlaka gelir bence. :) :)

Sütünüz azalmadı bebeğiniz büyüdü bütün annelerde ilk ay dolaba atıyorum hep aynı olacak sanıyoruz ama dwğil kilo alıyorsa yetiyordur ki ek gıdaya başlayacaksınız bundan sonra daha kolay yavaş yavaş sakın bırakma bol boş emzir sen yok sanıyorsun ama vardır merak etme üzme aç kalsa ağlar susturamazsın

Bira mayası tableti denemeni öneririm. Sütün hem miktarını hem de kalitesini arttırıyor. Bir de sağdığın süte bakma bence, bebeğinin yutkunmasına ve emmesine bak. Umarım arttırır da rahatlarsın. Ama yoksa da mama var sonuçta, boşuna üzme kendini.

Arkadaslar merhaba 5 aylik bebegim var maalesef tamamen mamayla besleniyor.ilk iki ay sutum coktu buzluga koyabilecek kadar daha sonra giderek azaldi (asiri uzuntu ve ameliyat)ben arttirmak icin her yolu denedim ancak suan ki durum gunde 1 cc ... Cok uzgunum bebegimi doya doya emzirmeyi cok istiyorum mucizevi bir sey bekliyorum benimle ayni durumu yasayip sutunu arttirabilenler var mi acaba ? Denediklerimi yaziyorum
3-)su
5-)naturpy milk tea
6-)incir kuru
7-)havuc suyu
8)petibör bisküvi
9-)milk plus icecek
Ibrahim saracoğlu havuç incir kürü muhtesem

Memeden indirmeden bebeğii emzirmek tek çaren. Emzirme kampına girip sürekli bebişini memede tutarsan bebeğin çektikçe uyarılacaksın ve vücudun süt üretimini arttıracak. Süt durduk yerde ne yersen ye gelmez malesef.Beyine bebeğin süte ihtiyacı olduğu sinyalinin gitmesi gerekli..Ayrıca stresini azaltmalısın.Feeding sondyala memeden beslenme yapıyorlar o sekilde besle bebeğini.
Kısacası emzirmek tek çare

Eklentiler

• relactation1.webp
    relactation1.webp
    5,3 KB · Görüntüleme: 124
3-)su
5-)naturpy milk tea
6-)incir kuru
7-)havuc suyu
8)petibör bisküvi
9-)milk plus icecek
Sütüm yok diye stres yaparsan sütün gerçekten olmaz. Senden az da olsa geliyormuş. Bunun tek çaresi boş da olsa emzirmem. Emzirerek sütü olmayanın bile şutu geliyor. Bir de bol su ve yumurta sarısı.

Kizim 21 aylik bu dediklerinizin tek bi tanesini bile kullanmadim sadece ve sadece su ictim bol bol uyudum.sonuc kizim hala emiyor ve eskisi kadar olmasada sutum var.bide tek gogusle oldu diger gogsumun ucu hic cikmadi ama cok sukur kizim baya doyuyordu.size tavsiyem illa emecek diye takmayin 5 ay gayet guzel bi sure 6 ay tamamlasaydi iyi olurdu ama cokta uzulmeyin.mamalar var yedirin onemli olan saglikli olmasi gerisi hikaye

Tahin.. Gercekten sütü artiriyor bol bol tahin yiyin insallah etkisini görürsünüz bende fayda etmisti bir de uyku dinlenme mesela 3gun boyunca gündüz uykusu dahi yapin birakin isi gucu cocuk uyuyunca uyuyun biliyorum zor yapamiyoruz ama sütünüz icin 3gun kampa girdiginizi dusunun birde mutlaka gunde 3litre su tahin bulgur rezene dinlenme uyku bi deneyin bakalim insallah bollasir

Back
X