Emzirmek yeni fobim oldu..

Arg1

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2023
1.255
998
38
Kizlar daha önce bahsetmiştim silikonla emziriyorum ekstra biberonla mama veriyorum vs. Arada bı memeyi tutturmaya çalışıyorum kısmen tutup çekiyor bunu acıtarak yapıyor ve bırakıyor sonra ağlama moduna giriyor. Önceden silikonla emerken bu kadar acıtmıyordu şimdi tahriş oluyor hadi olsun normaldir diyorum ama olduğuna değmiyor bı bakıyorum geri bırakmış zaten düzgün sütüm gelmiyor bari olanı tam alabilse diyorum üzülüyorum. Tabi ki o minnak bir bebek ama artık sinirlerim yıprandı gece kalkıyoruz sabahlıyoruz belli bı saatten sonra tukeniyorum. Emzirmek kadar güzel bişey yok diyor çevremdeki anneler biz niye bu kadar kıvranarak yapıyoruz kaldı ki o da yeterli olmuyor zaten. Hayır yani bı insanın hayatinda her şey mi zor olur bari bu kolay olsaydı bunun tadını alsaydım diyorum ama yok yani. Pozitif olmak için kendimi paraliyorum ama tek başıma yetmiyor. Bu durumu nasıl aşıcam iyice moda girdim lohusalık sendromu falan mı yasiyorum ne bu umutsuzluk anlamıyorum. Arada bı emzirme esnasında ağlamaklı oluyorum bazen ağlıyorum falan değişik bişey oldum emzirecegim zaman içime korku düşüyor tedirgin oluyorum mutlu hissedemiyorum bu hislerde beni huzursuz ediyor.

Kizlar daha önce bahsetmiştim silikonla emziriyorum ekstra biberonla mama veriyorum vs. Arada bı memeyi tutturmaya çalışıyorum kısmen tutup çekiyor bunu acıtarak yapıyor ve bırakıyor sonra ağlama moduna giriyor. Önceden silikonla emerken bu kadar acıtmıyordu şimdi tahriş oluyor hadi olsun normaldir diyorum ama olduğuna değmiyor bı bakıyorum geri bırakmış zaten düzgün sütüm gelmiyor bari olanı tam alabilse diyorum üzülüyorum. Tabi ki o minnak bir bebek ama artık sinirlerim yıprandı gece kalkıyoruz sabahlıyoruz belli bı saatten sonra tukeniyorum. Emzirmek kadar güzel bişey yok diyor çevremdeki anneler biz niye bu kadar kıvranarak yapıyoruz kaldı ki o da yeterli olmuyor zaten. Hayır yani bı insanın hayatinda her şey mi zor olur bari bu kolay olsaydı bunun tadını alsaydım diyorum ama yok yani. Pozitif olmak için kendimi paraliyorum ama tek başıma yetmiyor. Bu durumu nasıl aşıcam iyice moda girdim lohusalık sendromu falan mı yasiyorum ne bu umutsuzluk anlamıyorum. Arada bı emzirme esnasında ağlamaklı oluyorum bazen ağlıyorum falan değişik bişey oldum emzirecegim zaman içime korku düşüyor tedirgin oluyorum mutlu hissedemiyorum bu hislerde beni huzursuz ediyor.
Neden emzirme danışmanına gitmiyorsunuz

Neden emzirme danışmanına gitmiyorsunuz
Hastanede görüştük ama bana bildiğim şeyleri anlattı memeyi tutturmaya çalıştı bebeğim tutmadı bebek şuan tok dedi oysaki karnı açtı o an. Yeni evliyim farklı bı semte gelmiş oldum buralari hiç bilmiyorum tekim danisacak destek olacak kimse yok bide emzirme danışmanlarının ücreti hakkında fikrim yok ücretsiz varsa bile nerden nasıl bulurum bilmiyorm

Silikon uçla neden devam etmiyorsunuz? Ben iki kızımı da 3-4 aylık olana kadar silikon uçla emzirdim. Benimkiler memeyi alıyordu ama çok yara oluyordu. İlkinde 3 haftalıkken doktor önermişti. Baktım yara olmuyor öyle devam ettim. İkinci çocukta en baştan siilikon ucu taktım. Bebek biraz büyüyünce, damağı gelişince her türlü emiyor.
Silikon uç veya direk meme, önemli olan anne sütüyse uçla devam edin. Hatta sütünüzü sağın devamlı ki yenisi oluşsun.

Anneliğin her aşaması zor ve zahmetli. Emzirmenin guzel yanlari olsa da oyle "emzirmek cok guzel, şöyle duygusal, boyle romantik" laflari edenler her seyi romantize edip mükemmellik tablosu cizmeye calisanlar. Benim emzirmemde ilk gunden itibaren hicbir sorun yasamadim. Sutum vardi bebegim hemen tuttu vs. Ama hic de o kadar harika bir his degildi yani. Bebegim kolikti, surekli emmek istiyordu, memelerimi koparıp atmak istiyordum artik. Aşırı sut doluyordu, gerginlikten canim yaniyordu, sutyenlere gogsum sigmiyor rahatsiz ediyordu, sızıntı yapiyor leş kokuyordu. Bazen bebeginle sevgi dolu bir anı temsil etse de , o mükemmel tablolar cizenlere hic aldanip kendini uzme. Bu kadar kafana da takma. Dort dortluk emerken bile her sey kabus gibi olabiliyor, bende oyle oldu en azindan bunu biliyorum. Keske bebegim biberon tutsaydi keske biraz mama verebilseydim, ama hic almadi ve cok yiprandim ben

Silikon uçla neden devam etmiyorsunuz? Ben iki kızımı da 3-4 aylık olana kadar silikon uçla emzirdim. Benimkiler memeyi alıyordu ama çok yara oluyordu. İlkinde 3 haftalıkken doktor önermişti. Baktım yara olmuyor öyle devam ettim. İkinci çocukta en baştan siilikon ucu taktım. Bebek biraz büyüyünce, damağı gelişince her türlü emiyor.
Silikon uç veya direk meme, önemli olan anne sütüyse uçla devam edin. Hatta sütünüzü sağın devamlı ki yenisi oluşsun.
4 gündür düzenli sagmaya çalışıyorum sütüm cogalsin diye çünkü çok az geliyor. Silikonu dert etmeyi bırakmıştım ama bı kaç gündür hem düzgün emmiyor ağlayıp bırakıyor gaz ve kabızlık sancısı çektiği için. Birde emerken göğüs ucu etrafıni tahriş etti silikonla vakumladigi için kenarları kabardı aşırı derecede hem aciyor hem sızlıyor. Emsin süt alabilsin artık ne şekilde olursa diyorum ama o kadar cebellesiyoruz ki resmen savasiyor emerken. Şuan daha yeni uyudu yeterli emmedigi için mama vermek zorunda kalıyorum 1 kere süt gittiyse midesine 3 kere mama gidiyor. Aşırı dertlendim artık ağlaması falanda çok üzüyor beni sanki benim yüzümden oluyormuş gibi hissediyorum kendime ofkeleniyorum.

Bazı hastanelerin laktasyon poliklinikleri oluyor. Onları araştırın, size faydası olabilir. Ya da yakınınızdaki devlet hastanesinin gebe okulu varsa onlara da başvurun yönlendirebilirler.

Kizlar daha önce bahsetmiştim silikonla emziriyorum ekstra biberonla mama veriyorum vs. Arada bı memeyi tutturmaya çalışıyorum kısmen tutup çekiyor bunu acıtarak yapıyor ve bırakıyor sonra ağlama moduna giriyor. Önceden silikonla emerken bu kadar acıtmıyordu şimdi tahriş oluyor hadi olsun normaldir diyorum ama olduğuna değmiyor bı bakıyorum geri bırakmış zaten düzgün sütüm gelmiyor bari olanı tam alabilse diyorum üzülüyorum. Tabi ki o minnak bir bebek ama artık sinirlerim yıprandı gece kalkıyoruz sabahlıyoruz belli bı saatten sonra tukeniyorum. Emzirmek kadar güzel bişey yok diyor çevremdeki anneler biz niye bu kadar kıvranarak yapıyoruz kaldı ki o da yeterli olmuyor zaten. Hayır yani bı insanın hayatinda her şey mi zor olur bari bu kolay olsaydı bunun tadını alsaydım diyorum ama yok yan Pozitif olmak için kendimi paraliyorum ama tek başıma yetmiyor. Bu durumu nasıl aşıcam iyice moda girdim lohusalık sendromu falan mı yasiyorum ne bu umutsuzluk anlamıyorum. Arada bı emzirme esnasında ağlamaklı oluyorum bazen ağlıyorum falan değişik bişey oldum emzirecegim zaman içime korku düşüyor tedirgin oluyorum mutlu hissedemiyorum bu hislerde beni huzursuz ediyor.
Olumsuz düşündüğünüz sürece o süt hiç coğalmayacak aksine her gün daha da azalacak . Benim 10 gün hiç sütüm yoktu ve bebegim de küçük olduğu için kavrayamıyordu . Ben kafama çok taktığım için süt gelmiyormuş meğerse. Bir gün aldım cocugu kucağıma açtım netflixten bir dizi izlemeye başladım emdi mi süt geldi mi bunları düşünmeden dizi izledim sonra bi baktım süt geliyor ve bizim ememeyen çocuk cork cork çekiyor . Şimdi 14 aylık tam bir meme delisi

Bazı hastanelerin laktasyon poliklinikleri oluyor. Onları araştırın, size faydası olabilir. Ya da yakınınızdaki devlet hastanesinin gebe okulu varsa onlara da başvurun yönlendirebilirler.
Haklısınız destek alabilirsem daha kolay olur belki. Umarım ücretsiz bulabilirim

Hastanede görüştük ama bana bildiğim şeyleri anlattı memeyi tutturmaya çalıştı bebeğim tutmadı bebek şuan tok dedi oysaki karnı açtı o an. Yeni evliyim farklı bı semte gelmiş oldum buralari hiç bilmiyorum tekim danisacak destek olacak kimse yok bide emzirme danışmanlarının ücreti hakkında fikrim yok ücretsiz varsa bile nerden nasıl bulurum bilmiyorm
Bu sitede bir arkadaş vardı ücretsiz yardımcı oluyordu, ondan yardım isteyebilirsiniz

Sosyal medyadan bulunduğunuz şehirde ücretli emzirme danışmanları bulabilirsiniz. Ücretsiz olsun diye özellikle belirtmişsiniz ama bir iki aylık mama parasından fazla değil. Maddi anlamda daha karlı oluyor.

Kendinizi çaresiz yorgun hissettiğiniz şu dönemde size yol gösterecek biri olur ( sonrasında da telefonda sorunlarınızı paylaşıyorsunuz, size yol gösteriyorlar).
İyi bir emzirme uzmanı bulduğunuzda bir süre bu konuda psikolojik danışmanlık gibi de oluyor. Siz bu konuyu bu kadar kafaya taktığınız ve çok yıpranmış olduğunuz için özellikle tavsiye ediyorum.

Ben diğer konunuza da yazmıştım buna da yazacağım birebir sizinle aynı durumdayım bunu söylüyorum ki kendiniz yalnız hissetmeyin üstelik bu benim ikinci cocugum tecrübesiz de değilim ama olmuyor yoğun bakım sürecinde biberona alismis olmasi maalesef emzirmede beni çok zorladı ben de silikon ucla emziriyorum ve ancak uyku sersemiyse emiyor başka türlü o da yok aç kalmasın diye çoğunlukla mama veriyorum ben de zaman bulduğumda sagip vermeye çalışıyorum onunla dolması için değil sırf bağışıklığı için bu kadar bile ugrasmasam kızım asla emmeyi aramaz ama kıyamıyorum çünkü büyük kızım 22 ay emmisti
Kimi bebek şak diye tutuyor memeyi kimisi de böyle bizimkiler gibi işte
Emzirme guzellemesi yapanlara bakmayın her şeyin gösterisini yapan gibi bununkini de yapan var ben de anlamazdım kendimi eksik hissederdim önceden yok emzirmek harika saatlerce emzirirken yok memeden ayirirken ben de onla ağladım falan elbette emzirmek güzel ama yapacak da bir şey yok olmadiginda
Benin arkadasimin kizi prematüre doğdu yoğun bakımdan sonra emmedi o da 20 ay boyunca sütünü sagip verdi arkadaşım ki arkadaşım hemsireydi o bile basaramadi bu durumda ama önemli olan sut vermek dedi öyle devam etti

Ben de bu mesaji kucağımda bebeğimi emzirirken yaziyorum.Emxirmek güzel mi evet ama öyle mükemmel işleyen bir sistem olmadı benim de.birinin ucu cikikti ,diğerinin değil.ikisinin de ucu ilk günlerde yara oldu.emzirirkrn kivraniyordum.bunlar ilk 15 günde oldu ve geçti.sonra gaz başladı 3 ay yarınlar yokmuscasina emdi.Ac kalıyor da emiyor diye doktora götürdukce tartıda iyi çıktı.agladim da ağladım.yalanir dururdu.bu da geçti dedim.sonra sağ memeyi emmek istemedi.sag memem sertleşti,ağrı yapıyor.icindeki sutu dışarı bırakıyor.geceleri ağrısından kalkıyorum.

Demem o ki bu bebek işlerinde sanırım herkes farklı şeylerle sinaniyor.Ben artık ağlamayı bıraktım,herşey bir gün geçecek gözüyle bakıyorum.Yardim almaktan çekinmeyin.Ama kv ,anne,hala gibi kişilerden değil.insanı daha beter bir çıkmaza sokuyorlar.onlar yardim edecekse temizlik yemek yapsınlar.

Yaşadığınız şehirde iyi bir emzirme danışmanı bulun. Ona vereceğiniz paraya üzülmeyin sakın. Gerçekten başka şeyden kısın verin. Çok önemli sizin ruh sağlığınız için. Yanlış yaptığınız bir şeyler olabilir. Yoksa da içiniz rahatlar. Psikolojik olarak çok iyi geliyor.
İlk 3 ay emzirmek zor bir süreç olabiliyor. Sonrası çok keyifli hale geliyor.

Instagramda ebe Tülin bulur var ücreti de sanırım şu an indirimde 700 küsür bir şey sitesinden bakmıştım oradan da direk satın alabiliyorsunuz danışmanlık
Çok zorlayacak bir rakam değilse bakın isterseniz

Back
X