Emzirmek yeni fobim oldu..

Kahverengi kısmı bazen çok gergin oluyor yapı olarak biraz boyle sanırım daha önce hiç dikkat etmemiştim. Dediğin gibi denicem. Şuan biberon ve silikon olarak gidiyoruz. Emzik bir kere verdim bı daha vermedim iyice kafası karışmasın diye. Kaşık kullandım ilk etapta ama çok fazla hava yutuyordu çok gazı oluyordu o yüzden biberona başladık. Gerçi hala gazlı bı bebek malesef kaç gündür sabahlıyoruz bu yüzden. Birde video izledim kaşık biberon ilk iki hafta kullanılıyormuş hava yuttuklari için sonra onermiyorlarmis
Süt kanalları dolu. Ondan gerginlik oluyor ilk zamanlar.

Evet bu şekilde yapmaya çalışıyorum öyle yapabildiğim zaman içime çok siniyor ama bazen süt hiç gelmiyor gibi oluyor mama ağırlıklı gitmek zorunda kalıyorumm. Bakalm en azından sütü cogaltirsam süt agirlikli gidebilirim o zaman
Manuel pompa tam çekmiyordur. Elektrikli bile olsa bebeğin çektiğinin tamamını çekmez. Emzirmeye odaklan sadece memeden emdiğinde süt artar yeter bile.

Süt kanalları dolu. Ondan gerginlik oluyor ilk zamanlar.
Bazen sütü tam bosaltamadigi zamanda o gerginlik ve agri oluyor sanirim öyle olunca mukakkak sagmaya çalışıyorum

Bulunduğunuz yerde şehir hastanesi varsa çok ciddi şekilde ilgi gösteren emzirme birimleri oluyor. İlla ücretli bir danışmanlık almak zorunda değilsiniz. Gidip görüşebilirsiniz faydasını goreceksinizdir. Hayırlı olsun bebeğiniz 🥰
Evet varmış bulundugum yerde nerde var bilmiyorum araştırıp bulmaya caliscam. Ayyy teşekkür ederim Allah razı olsun 🌸❤️

Bazen sütü tam bosaltamadigi zamanda o gerginlik ve agri oluyor sanirim öyle olunca mukakkak sagmaya çalışıyorum
İyi yapıyorsun. Biliyor musun bilmiyorum ama yine de yazayım. Süt üretiminin mantığı şu. Göğüsler dolu kalırsa beyne süt fazla mesajı gider ve süt üretimi azalır. Ne kadar çok emzirme ve sağım olursa göğüsler boş kalırsa süt yetmiyor mesajı gider ve süt üretimi artar.

Manuel pompa tam çekmiyordur. Elektrikli bile olsa bebeğin çektiğinin tamamını çekmez. Emzirmeye odaklan sadece memeden emdiğinde süt artar yeter bile.
Manuel çok zahmetli. Temas halinde emmesi kesinlikle çoğaltıyor nadiren bı kaç emip çekiyor bu bile etki ediyor gibi geliyor bana bide memeye direkt temas edince o da mutlu oluyor gibi geliyor bana sadece kavrayamadigi için hirslanip ağlıyor sanırım

İyi yapıyorsun. Biliyor musun bilmiyorum ama yine de yazayım. Süt üretiminin mantığı şu. Göğüsler dolu kalırsa beyne süt fazla mesajı gider ve süt üretimi azalır. Ne kadar çok emzirme ve sağım olursa göğüsler boş kalırsa süt yetmiyor mesajı gider ve süt üretimi artar.
Evet talep ettikçe vücut uretiyormus dolu kalırsa o sit yetiyor gibi geliyormus ve uretiyormus vücut

Manuel çok zahmetli. Temas halinde emmesi kesinlikle çoğaltıyor nadiren bı kaç emip çekiyor bu bile etki ediyor gibi geliyor bana bide memeye direkt temas edince o da mutlu oluyor gibi geliyor bana sadece kavrayamadigi için hirslanip ağlıyor sanırım
Basit bi elektrikli pompa al. Ya da çevrende varsa birinden iste. İkinci el bile alabilirsin. Tabi bebek seni emerken sen mutlu hissediyorsun süt üretiyorsun. Sağarken bebeğine bakmak koklamak bile işe yarar.

Basit bi elektrikli pompa al. Ya da çevrende varsa birinden iste. İkinci el bile alabilirsin. Tabi bebek seni emerken sen mutlu hissediyorsun süt üretiyorsun. Sağarken bebeğine bakmak koklamak bile işe yarar.
Evet o şekilde halletmeye calisicam o şekilde bizim için daha pratik olur belki bu süreçte minik kuşum memeyi tutmak için hazır hale gelir bilemiyorumm mümkün oldukça mutlu bı şekilde bu olayı halletmek istiyorum

Ay hiç problem değil içimi dökmüş oldum kendi içimde konuşup duruyordum şuan benim için daha iyi oldu . Benimde ilk bebeğim olduğu için tecrübesizliğimde ağır basiyor birde etrafımdaki insanlari normal emzirirken hatta memeyi biraktiramiyorum şeklinde gözlemledigim için bu konu beni çok etkiledi sanırım.
Yolun başındayız belki minik kuşum zamanla tutar 🌸
Gruba katılırsaniz yararlı olacaktır muhakkak, ancak emzik ve biberon ve hatta silikon uç meme reddine sebebiyet verebilir. Eğer mamayı biberon ile veriyorsanız kolayına geldiği için artık emmek istemeyebilir. Yine emzik emmek beyne tokluk sinyali gönderiyor.
Muhakkak bunları kullandığı halde meme reddi yaşamayan anneler vardır ama bu bir risk. Benim çevremde emzik kaynaklı red yaşayan arkadaşlarim.oldu mesela.
Emzirme de meme ucunun olmaması önemli değil aslında. Çünkü kahverengi kısmın tamamını vermeniz gerekiyor. Geriye yaslanın, bebeğin üzerine egilmeyin. Ben her emzirme sonrası sabunla yıkayıp,lanolinli krem sürmüştüm ilk bebeğimde. Benden 2 ay önce doğum yapan arkadaşlarimin yara olup kanamisti. Ben sadece 5-6 gün ilk memeyi verirken hassasiyet yaşadım.
Gümüş kapaklarinda işe yaradığı söyleniyor. Onu da deneyebilirsiniz ama bence aradan silikon başlık, biberon, emzik bunları çıkarmalısınız. Çünkü bebeğim bunları kavrama şekli ile memeyi kavrama şekli farklı

Gruba katılırsaniz yararlı olacaktır muhakkak, ancak emzik ve biberon ve hatta silikon uç meme reddine sebebiyet verebilir. Eğer mamayı biberon ile veriyorsanız kolayına geldiği için artık emmek istemeyebilir. Yine emzik emmek beyne tokluk sinyali gönderiyor.
Muhakkak bunları kullandığı halde meme reddi yaşamayan anneler vardır ama bu bir risk. Benim çevremde emzik kaynaklı red yaşayan arkadaşlarim.oldu mesela.
Emzirme de meme ucunun olmaması önemli değil aslında. Çünkü kahverengi kısmın tamamını vermeniz gerekiyor. Geriye yaslanın, bebeğin üzerine egilmeyin. Ben her emzirme sonrası sabunla yıkayıp,lanolinli krem sürmüştüm ilk bebeğimde. Benden 2 ay önce doğum yapan arkadaşlarimin yara olup kanamisti. Ben sadece 5-6 gün ilk memeyi verirken hassasiyet yaşadım.
Gümüş kapaklarinda işe yaradığı söyleniyor. Onu da deneyebilirsiniz ama bence aradan silikon başlık, biberon, emzik bunları çıkarmalısınız. Çünkü bebeğim bunları kavrama şekli ile memeyi kavrama şekli farklı
İnşallah yararlı olur 🤲 biberon ve silikon kullanıyoruz. Dediğiniz gibi biberon kolaylık sağlıyor. Şuan için silikonla emiyor ama ağrısı olunca ya da ağlama krizine girince emmek istemiyor biberon o an ona cazip geliyor (az önce yaşadık ) .. dediğiniz gbi meme ucu önemli değilmiş bende sonradan araştırınca öğrendim. Bunu en başından bilseydim daha temkinli olurdum. Bu arada bir. Emzirirken üzerine doğru eğiliyorum diğer türlü hem düzgün tutamam gibi geliyor hemde memeyi hiç havrayamaz gibi düşünmüştüm.
Gümüş kapaklar çok iyiymiş öneren bı arkadaş olmuştu o da baya faydasını görmüş.

Kizlar daha önce bahsetmiştim silikonla emziriyorum ekstra biberonla mama veriyorum vs. Arada bı memeyi tutturmaya çalışıyorum kısmen tutup çekiyor bunu acıtarak yapıyor ve bırakıyor sonra ağlama moduna giriyor. Önceden silikonla emerken bu kadar acıtmıyordu şimdi tahriş oluyor hadi olsun normaldir diyorum ama olduğuna değmiyor bı bakıyorum geri bırakmış zaten düzgün sütüm gelmiyor bari olanı tam alabilse diyorum üzülüyorum. Tabi ki o minnak bir bebek ama artık sinirlerim yıprandı gece kalkıyoruz sabahlıyoruz belli bı saatten sonra tukeniyorum. Emzirmek kadar güzel bişey yok diyor çevremdeki anneler biz niye bu kadar kıvranarak yapıyoruz kaldı ki o da yeterli olmuyor zaten. Hayır yani bı insanın hayatinda her şey mi zor olur bari bu kolay olsaydı bunun tadını alsaydım diyorum ama yok yani. Pozitif olmak için kendimi paraliyorum ama tek başıma yetmiyor. Bu durumu nasıl aşıcam iyice moda girdim lohusalık sendromu falan mı yasiyorum ne bu umutsuzluk anlamıyorum. Arada bı emzirme esnasında ağlamaklı oluyorum bazen ağlıyorum falan değişik bişey oldum emzirecegim zaman içime korku düşüyor tedirgin oluyorum mutlu hissedemiyorum bu hislerde beni huzursuz ediyor.
Iki çocuğum var. Benim içinde en zor olaylardan biri emzirmekti. Bunun bizim göğüs yapımızla alakalı oldugunu düşünüyorum. Bir de herkes emziriyor benim niye olmuyor psikolojisi çok yoruyor insanı bunu yapmayın. Eğer cocugunuzun nasibi varsa sizde süt olmasa bile bir şekilde o sütu alırdı. Annelik sadece emzirebilmekle olmuyor. Canınızı sıkmayın. Elinizden geleni yapın. Bir de benim tavsiyem başka şeylere odaklanın. Bu bebek büyütmenin sadece bir parçası.

Ay sizin olayinizda çok sıkıntıli olmuş. Benim bebeğimde memeyi tutamıyor ama bazen hirslaniyor mu ya da sancısıdan falan mı bilmiyorum silikonu öyle bir çekiyor ki tahriş oluyor yara oluyor bazen ayağımı yatağa yere bastırıyordum o emerken. Elimi sıkıyorum acısından. Hele ki birileri varken emzirmek istemiyorum iki büklüm oluyorum cebellesiyoruz bide tepemde dikilip akıl veriyorlar eleştiri yapiyorlar geriliyorum. Sütüm az olmasına rağmen bazen emmediginde o şişkinlik ağrı hissi mahvediyor beni sizi dusunemiyorum
Ayy o insanlardan ne çektim.Caresizce biri bişey desin de çare olsun diye dinlerdim,ama sonunda kendimi ziril ziril ağlarken bulurdum.Sanki ben beceremiyormusum gibi gelirdi .Hos hala geliyor da ara sıra daha az şimdi.bebegimden özür diler ağlardım.biri Internet yazılarından ,biri de doktora gittiğimde benimle aynı şeyi yasayani görünce rahatladim.insanlar çok kötü.

Benimkide çok inatçı ve bas bas bagirip ağlıyor ben inatlasmiyorum patron sensin diyorum zten mız mız ve gazlı bir bebek birde açlıktan aglasin istemiyorum silikonla emiyor hatta bazen yorulup bırakıyor becerebilirsem süt sahip veriyorum olmadı mama veriyorum. Banada etrafımda aç bırak mecbur kalınca emecek diyenler oldu ama ben hem kıyamıyorum hemde memeye küser diye korkuyorum o toplara hiç girmedim..

Bağışıklık ilerleyen süreç nasıl oluyor insan bilemiyor. Bazılarının sürü az ama çok faydalı oluyor sütü bebeğe çok kilo aldirdigi için doktor tavsiyesi ile azaltanlari duydum kişiden kişiye fark ediyor bu durum sanirimm. Biz sanıyoruz ki her bebek emecek doyacak ve sağlıklı olacak

Gazlı bir bebek mi alerjen bi bebek mi?
Maalesef ikisi çok karışıyor.
Yediklerinizi de kontrol edin.

Bir de silikonu(yalancı meme başlığı doğru anladıysam) çıkarıp ten tene kucağınıza dursun yanınızda uzasın kendiliğinden emmeye başlıyorlar genelde.

Kizlar daha önce bahsetmiştim silikonla emziriyorum ekstra biberonla mama veriyorum vs. Arada bı memeyi tutturmaya çalışıyorum kısmen tutup çekiyor bunu acıtarak yapıyor ve bırakıyor sonra ağlama moduna giriyor. Önceden silikonla emerken bu kadar acıtmıyordu şimdi tahriş oluyor hadi olsun normaldir diyorum ama olduğuna değmiyor bı bakıyorum geri bırakmış zaten düzgün sütüm gelmiyor bari olanı tam alabilse diyorum üzülüyorum. Tabi ki o minnak bir bebek ama artık sinirlerim yıprandı gece kalkıyoruz sabahlıyoruz belli bı saatten sonra tukeniyorum. Emzirmek kadar güzel bişey yok diyor çevremdeki anneler biz niye bu kadar kıvranarak yapıyoruz kaldı ki o da yeterli olmuyor zaten. Hayır yani bı insanın hayatinda her şey mi zor olur bari bu kolay olsaydı bunun tadını alsaydım diyorum ama yok yani. Pozitif olmak için kendimi paraliyorum ama tek başıma yetmiyor. Bu durumu nasıl aşıcam iyice moda girdim lohusalık sendromu falan mı yasiyorum ne bu umutsuzluk anlamıyorum. Arada bı emzirme esnasında ağlamaklı oluyorum bazen ağlıyorum falan değişik bişey oldum emzirecegim zaman içime korku düşüyor tedirgin oluyorum mutlu hissedemiyorum bu hislerde beni huzursuz ediyor.
Sağlık ocağına gidiyorsun. Aile hekiminin yanındaki hemşire yardımcı oluyor. Eski ana sağlık olarak geçiyor zaten sağlık ocakları. Belki memende süt birikmiştir sistit olmuş olabilirsin. Onu bile açarlar. Yarın erkenden git yardımcı olmalarını söyle. Bebeğin emme refleksi olmayabilir o konuda yardımcı olurlar.

Back
X