Emzirmekten Kaynaklı Meme Ucu Yarası

masalbtt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2025
15
5
1
28
Herkese meehabalar,

Daha önce preeklampsi için bir konu açmıştım , zor bela doğum yaptım şükürler olsun bebeğim şu an kucağımda uyuyor hatta Bebeğim prematüre doğdu ona rağmen küvezde emzirme saatlerinde gittiğimde memeyi tutabildi ve günde 2 kez 1 saat emzirme hakkımız vardı her gün gittim. Belki 2 kez olduğundan bilmiyorum ama ilk etapta çok bir acı yoktu ve hatta hastanede emzirme hemşirelerinden emzirme için destek aldım hiçbir sorun yoktu hatta ilk çocuğum olduğunu söyleyince şaşırdılar çünkü tutuşun vs çok iyi dediler. Her neyse bebeğim 21 gün sonra küvezde çıktı geldi emzirmeye başladım bu arada ilk 2 gün sonrasında hep anne sütü ile beslendi sadece 2 gün mama verildi oda sütüm ilk etapta çok minik geliyordu ama inanılmaz çabaladım ve 3. Gün 50 ml süt sağabildim. Çocuk zaten günde 40 ml içiyordu ve tabi zaman geçtikte biberon verdiler orada mecbur tabi ama şükür meme reddi yaşamadım. Fakat eve geldikten 2. Gün sonra yara olmaya başladı ve bildiğiniz uçları yarılmaya başladı maalesef. Emzirmek işkence oldu 2 gün sonra dr kontrolünde 10 gr verdiği gördük iyice kahroldum bu çocuk kilo alamıyor doymuyor diye , 2 gün sonra gittik 15 gram almıştı ama doktor yeterli bulmadı ve 8 öğün 30 ml anne sütü sağıp vermeyi ya da mama vermemi söyledi. Sütüm varken mama vermek istemedim haliyle sürekli sağarak vermeye başladım ama aynı zamanda emziriyorum tabi fakat yaralarım geçmedi , emzirme saati gelince ödüm kopuyor artık psikolojik olarak çok yoruldum zaten çok zor doğurdum ve yaşadıklarıma bu kadar strese sütümün gelmesi mucize ve çocuğumu doyuramıyor hissi oluyor. Tekrar 10 gün sonra gittim 400 gram almış şükür . Meme yaraları için lansinoh 1 kutu bitirdim, gümüş kapak, kantoran yağı,silikon uç, göğüs kalkanı, garmastan, beklazon kremi hepsini denedim ama asla iyileşmiyor hatta yarılan uçtan iltihap akıyor ve etrafımda inanılma baskı var falancanın bilmemesi memeleri yaraydı ağlıyordu irin akıyordu ama emzirdi, falanca çığlık çığlığa emzirdi falan filan. Yeminle psikolojim bozuldu kendimi o kadar yetersiz ve kötü anne olarak hissediyorum ki nefret ediyorum insanlardan. Bu arada tabi ki yaralara rağmen sürekli emziriyorum birde her emzirme sonrası sağıp o sütüde veriyorum.Uzun lafın kısası yaralarınız nasıl iyileşti , çok uzun sürdü mü? Neler iyi geldi desteklerinize ihtiyacım var

Bunu 3 defa yaşadım.2 ay aynı acıyı çektim sonunda tutuş ve pozisyonlari duzeltince düzeldi .İlk önce bebeğiniz memenin siyah bölgesini mümkün olduğunca almali sadece ucunu değil yani . Alt üst dudakları dışa dönük olmalı . Asla kuru kuru memeyi vermeyin sütünüzü sıkın ovalayin öyle verin , mutlaka sütünüzü sıkıp sık sık havalandırın ve gümüş kapak edinin yada kalkan. Ve biberon kullanmayın biberon emme refleksini bozuyor sadece ucunu almasına neden oluyor . Kaşık biberon , kadeh , şırınga eds yöntemlerine yönelin

geciyor kuzum.. benim sağ meme ucu komple yaraydı. yine de emzirdim. bir ay sonra falan yara gecti ama her emzirmede aynı sızı oldu. zamanla o da gecti. benim yaradan kan gelmiyordu kuru bir yaraydı. göğüs ucu kremi kullandım her emzirme sonrası. sütyen takmayın hava alsın sürekli. ben emzirme atleti giyiyordum sadece. ben emzirirken ağlıyordum valla cok zor. 15 günlükken emzirmek istemiyorum diye ağladım anneme. “saçmalama kalk çocuğunu emzir” dedi mecbur emzirdim arada biberonla da verdim bu arada. çok ağrım olduğunda sağ memeyi sağdım öyle verdim. ama ağırlıklı olarak emzirdim

Söylediklerinizin hepsini kullandım halada kullanıyorum sadece ucunu değil komple kahverengi yeride alıyor şükür ama doktorum mecbur biberon verilecek dedi kaşıktan içmiyor çünkü bebeğim prematüre olduğu için kilo alması gerekli ve alamadığı için her besleme sonrası 30 ml biberon ver dedi , yaralarım bu kadar acımasa göğüslerim ateşlenmese belki direkt meme ile kilo alır biberona gerek kalmaz yorumunuz için teşekkür ederim

Hiç geçmeyecekmiş gibi cidden psikolojim bozuldu hergün yalvarıyorum dua ediyorum geçsin diye yemin ediyorum sezaryan oldum bu kadar acım olmadı bu çok farklı bir şeymiş

Emzirme destek sondasini araştırın lütfen hem emzirip hem beslenme yapabilirsiniz hemde sütünüz artar . Emzirme işinden hiç vazgeçmeyin emin olun geçiyor hiç bitmeyecek gibi bir acı sanki etinden et kopariyorlar emzirme sonrası zonklamayi sırta vuran zoklamayida biliuorum . Ama geçiyor ilk emzirin sonra biberon dışında şırınga yada Eds yada kaşık biberon hiç zor değil emin olun onuda emiyor zaten siz ağzına dökmüyorsunuz. Amaç beslemek biberon şart değil. Üst üste biberon kullanımında Sonra malesef meme reddiyle karşı karşıya kalınıyor.

Son düzenleme:
Çok can yakıyor anlıyorum özellikle bebek ilk memeyi tutugunda çok acıyor ama emdikçe geçiyor acısı aftarol diye bir sprey var kizimin ağzında pamukcuk olunca vermişti doktor meme bölgesine de sprey sıkmıstım ve yarayı çok çabuk iyilestirmisti deneyin isterseniz

Kremler falan bende işe yaramamıştı.Tahinin üzerine çıkan yağı sürmeyi deneyin.Hem bendr hem kardeşimde mucize etki gösterdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…