Emzirmem doğru mu?yardim

Aksamlar

Her şerde bir hayır var...
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2015
662
5.161
58
32
Arkadaşlar 1 kizim var 1yasinda anne sütü veriyorum.şimdi hamileyim yeni.anne sutunu birak diyor kaynanam ben birakmadim ne alakasi bir şey olmaz dedim.bebiş gelene kadar zaten kizim birakir sütü. sizce de doğru mu?hangisi doğru?

Hamilelikte bir sıkıntı yoksa doğuma kadar emzirebilirsin. Ama doğum yapmadan önce memeyi biraktirmalisin. Kardeşi olunca da emerse yeni bebeğin sütsüz kalır.

Canım hamileliğin hayırlı olsun ilk önce, bende senin gibi emzirirken hamile kalmıştım, karnımdaki bebek yeterli beslenemediği için gelişmemişdi ve sonunda düşük yaptım

Canım hamileliğin hayırlı olsun ilk önce, bende senin gibi emzirirken hamile kalmıştım, karnımdaki bebek yeterli beslenemediği için gelişmemişdi ve sonunda düşük yaptım
şuan çok üzüldüm, çok kararsizim,acaba çok iyi beslensem ben 2kat yesem vitaminli gidalar tuketsem ne olur? hemen de kesemem sütten alişamaz ki çok emiyor hep istiyor.hiç mama kullanmadim da

şuan çok üzüldüm, çok kararsizim,acaba çok iyi beslensem ben 2kat yesem vitaminli gidalar tuketsem ne olur? hemen de kesemem sütten alişamaz ki çok emiyor hep istiyor.hiç mama kullanmadim da
Kaç haftalık hamilesin, kızında zaten 1 yaşındaymış yavaş yavaş bıraktır, şu andaki sütün zaten kızınada faydası pek olmaz çünkü bütün hamileliklerde demir eksikliği görülür kızında bu yüzden yeterli vitamini alamaz bende senin gibi zorlanmıştım doktor söylemişdi bana bütün bunları

bilmiyorum haftasini yarin gidicem dra.drum izinde.dun oğrendim zaten testle.biraktirmak zor geliyor şuan çünkü ana yemeği süt, ek gida fazla almiyor.süt içdiği için rahattim.disleri çikiyor iştahsiz.mama yedirmeye başlasam.mi? ona alişirsa belki benim için de biraktirmak kolay olur

arkadaşım kesinlikle bırakma! ciddi bir sağlık problemi ya da gebeliğinde aksi bir durum olmadıkça emzir doğurana kadar ve hatta doğum sonrası da! tandem emzirme diye bir şey var, iki kardeşi aynı anda emzirebilirsin. nette de araştır, facebookta emzirme sanatı diye bir grup var, yardımcı olacaklardır. rızkını kesme bebeğinin lütfen

mrb cnm ikiz anneleri ne yapiyor ikisini de emziriyor ben hurafelerden uzak durmani tavsiye ederim aonina kadar emzir cocugum için danistigim doktor asla bir zarari olmayacagini söyler hep. emzir ama iki kat yemene gerek yok sut yapan sey su ve kafa rahatligi. kafani rahat tut sutunun yeteceğine inan emzir bol su ic dinlen. o da doyar digeri de beslenir sen hic merak etme

ben ek gidaya 1.5 yasinda gectim calisan anneyim. emzirmek gibisi yok anne sutunu hicbir seye değişmem emzir yeter ki.mamayi bos ver doydugu icin autun yettigi icin ek gıda almiyor su bile vermedim ben hiic korkma

Herkeslerden cok bilen bir buyuk daha. Kesmeyin sutten. Guzel beslenin. Zaten vitamin verirler hamileyken. Rabbim bir bebegi, diger bebegin rizkini keserek mi yollar ya? Ayrica dogum yapan ve 2 bebegini ayni anda emziren dunya kadar anne var. Emzirmek tek basina dusuk sebebi olamaz.

ben ek gidaya 1.5 yasinda gectim calisan anneyim. emzirmek gibisi yok anne sutunu hicbir seye değişmem emzir yeter ki.mamayi bos ver doydugu icin autun yettigi icin ek gıda almiyor su bile vermedim ben hiic korkma
Saka mi? Nasil 1.5 yasina kadar ek gidaya baslamadiniz? Kac yasinda suan? Hic mi doktora gitmediniz?

Saka mi? Nasil 1.5 yasina kadar ek gidaya baslamadiniz? Kac yasinda suan? Hic mi doktora gitmediniz?
saka degil radikal doktorum var ben gayet kararliydim simdi yine oksa yine yaoarim hatta emzirirken sagarim atarim buzluga. su an 3.5 yasinda ilacsiz geldik bugune Allah razi olsun doktordan
antibiyotik ates dusurucu vs kullanmadim gayet bagisikligi iyi. 6 aydan sonra ek gida yalnina kanmayinn

Dunyaca kabul edilen bi veriye, bi unvaniniz olmadan yalan demek biraz basit kacmiyor mu? 9 aya kadar genelde bebekler tadim asamasi olarak geciriyor bu zamani. 9 aydan sonra ufak tefek doyumlar basliyor. Ama adi ustunde, ek gida bu. Sute ek. 1 yasindan sonra yemek ana, sut ek olmaya basliyor. Bence cok buyuk bir haksizlik cocuga bunu yapmak. Muhakkak ileride bunun dezavantajlarini goreceksiniz diye dusunuyorum. Umarim bu yorumu okuyup, bunu yapmaya kalkan baskalarida olmaz.

o zaman neden 2 yasina kadar anne sutu var ek gida olmazsa olmaz mi? her seyi yiyen bir cocuum var bunun neresi haksizlik yanlis ya da eksik ? aktarimlarim doktorumdan. evet doktor degilim. ama bir doktorumuz var. anne sutu oldugu surece tek basina yeter. simdi bunun ayrintilarini yazmaya gerek var mi.ne gibi dezavantaji yasayacagimi soylemeye calistiniz bilemedim gelisim geriligi buyume geriligi vs de yok hatta onden bile gidiyor oldum olasi. ben demiyorum ki sutunuz yetmiyorsa ac kalsin cocuk. yetmiyorsa caresi var ama yetiyorsa anne sutune sonuna kadar devam bu benim fikrim. cocugumu nasil yetisturduumi büyüttüğümü gorseydiniz beni anlar ve inairdiniz ka itlama cabasi degil bi ama yazmayla da olacak is hic degil yasamak lazim.

Son düzenleme:
Canim eski kadinlardan hep duyarim bunu yok hamileydim farketmedim buyuk cocgu sutum zehirledi gibi hikayeler ama simdilerde doktorlarsan oyle birsey duymasim hic sen yine hem cocuk doktoruna hem de kadin dogum doktoruna danis. Ama bizim ailedeki yaslilarda sanki zararli birseymis gibi anlatir bu durunu

Takibinizi yapan doktorunuzla ortak karar vermenizi tavsiye ederim.
Kızım 21 aylık ve doğuma 1 ayım kaldı hala emziriyorum, karnımdaki de çok şükür iri bir bebek ve vitamin /enerji vs olarak çok iyiyim ama 5 ay emzirdiği için bebeği gelişmemiş, suyu azalmış bir arkadaşım da vardı. Her hamilelik, her bebek ve her emzirme hikayesi aynı değil.
Ben bir ay sonra nasip olursa ikisini de emzirmeye devam etmek istiyorum. Bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…